Καθε αρχη αιωνα οι Ελληνες αντιμετωπιζουν ενα κυμα μεταναστευσης.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Σχεδόν διπλάσιοι είναι οι άνεργοι ή οι μερικώς απασχολούμενοι που ζήτησαν το 2010 πληροφορίες για διαμονή
και εργασία σε χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου σε σχέση με το 2009! Τα σχετικά στοιχεία προέρχονται από τις 24 υπηρεσίες EURES (European Employment Services), που λειτουργεί ο ΟΑΕΔ σε όλη την χώρα και…..
καταγράφουν μέρος μόνο του συνόλου των ανέργων που εκφράζουν το ενδιαφέρον να εργαστούν εκτός Ελλάδας.

Πολλοί εκ των ενδιαφερομένων είτε απευθύνονται σε γραφεία διασυνδέσεως σε κράτη-μέλη της ΕΕ είτε επιλέγουν το Διαδίκτυο για να ενημερωθούν για τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

Το EURES είναι ένα δίκτυο που δημιουργήθηκε το 1993 για την συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης των κρατών μελών της ΕΕ προκειμένου να διευκολύνει τις διασυνοριακές μετακινήσεις εργαζομένων.
Το δίκτυο διαθέτει περισσότερους από 700 συμβούλους, οι οποίοι βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με άτομα που αναζητούν εργασία και με εργοδότες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σήμερα στην ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα (European Job Mobility Portal) υπάρχουν αγγελίες για 516.869 κενές θέσεις εργασίας, 546.502 βιογραφικά σημειώματα και 22.666 εγγεγραμμένοι εργοδότες.

OXI ALLO KAPBOYNO

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

1 Comment

  1. Ανώνυμος

    ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ! ΕΓΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΕΔΩ…ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ, ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑ…

    ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ Η ΜΟΥΡΓΑ ΚΙ ΕΓΩ!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *