Σταμάτησαν να δίνουν στους άπορους ασθενείς ταινίες μέτρησης ζακχάρου


Στο Λαϊκό Νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή οι διαβητικοί ασθενείς που έχουν βιβλιάρια της Πρόνοιας – γιατί είναι άποροι – ενημερώθηκαν ότι πλέον δεν θα μπορούν να παίρνουν ταινίες μέτρησης ζαχάρου, από το Κρατικό Φαρμακείο, που βρίσκεται εντός του νοσοκομείου.
Οι ασθενείς δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως – όπως καταγγέλλουν στην zougla.gr – αλλά ούτε οι γιατροί που έγραψαν τα φάρμακα γνώριζαν γι’ αυτή τη νέα απόφαση, γι’ αυτό και τα συνταγογράφησαν!
Κάθε κουτί με ταινίες μέτρησης ζακχάρου κοστίζει 40 ευρώ. Ο διαβητικός – ειδικά εκείνος που…

… κάνει καθημερινά ενέσεις ινσουλίνης – πρέπει να μετράει το ζάκχαρο του τουλάχιστον 4-5 φορές ημερησίως. Αν νιώσει αδιαθεσία θα πρέπει να μετρηθεί ξανά και ξανά για δει αν έχει υπογλυκαιμία, η οποία μπορεί να του στοιχίσει τη ζωή.

Οι καταγγέλλοντες μας ενημέρωσαν ότι πολλές φορές ειδικά αν μεσολαβεί Σαββατοκύριακο και κάποιο φάρμακο έχει εξαντληθεί οι αρμόδιοι δεν φροντίζουν εγκαίρως να το προμηθευτούν. Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται και πρέπει να περιμένουν να περάσουν ξανά από το φαρμακείο «από Δευτέρα».

Τα ίδια μας λένε συμβαίνουν και στο Κρατικό Φαρμακείο στο Νοσοκομείου του Ευαγγελισμού. Αρκετές φορές δεν έχει τα φάρμακα που χρειάζονται. Αρκετές φορές δεν ενημερώνουν τους γιατρούς του κάθε τμήματος για το ποια φάρμακα υπάρχουν διαθέσιμα έτσι ώστε αυτά να συνταγογραφούνται.

Αυτό έχει αποτέλεσμα οι ασθενείς να πηγαίνουν ξανά στο γιατρό προκειμένου να τον ενημερώσουν ότι το φάρμακο που τους έχει γράψει δεν υπάρχει! Σκεφτείτε λοιπόν την αναμονή, το πέρα – δώθε, τις ελλείψεις και τα όσα υφίστανται οι άποροι ασθενείς που υποτίθεται ότι καλύπτονται από την Πρόνοια.
Όπου φτωχός και η μοίρα το δηλαδή…
zougla

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *