“Τοξικό” για το ΔΝΤ το ελληνικό χρέος

Το “status” του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ως του πιστωτή που έρχεται σε απόλυτη και πρώτη προτεραιότητα έναντι όλων των υπολοίπων, κινδυνεύει “ανοιχτά” πλέον από την Ελλάδα, καθώς εκτιμάται ότι θα γίνει η πρώτη χώρα που θα αναγκάσει το ΔΝΤ σε ζημιές επί των δανείων που προσέφερε.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του International Financial Review (IFR) του Reuters το οποίο …
επικαλείται ανθρώπους που εμπλέκονται στις συζητήσεις αναφορικά με το πώς θα μπουν τα οικονομικά της χώρας σε βιώσιμο μονοπάτι, ώστε εν τέλει να επιστρέψει στις αγορές επισημαίνει ότι μια νέα αναδιάρθρωση, αυτή τη φορά στα δάνεια του επίσημου τομέα (κράτη, κεντρικές τράπεζες-OSI), δείχνει αναπόφευκτο ότι θα περιλαμβάνει και τα δάνεια του ΔΝΤ.
Παράλληλα το Reuters αναφέρει ότι η Ευρώπη δεν θα δεχτεί αναδιάρθρωση του χρέους της αν δεν μετέχει και το ΔΝΤ. “Οι Ευρωπαίοι θα πουν ότι δεν θα πρέπει οι φορολογούμενοι των ΗΠΑ, που είναι ουσιαστικά οι μεγαλύτεροι μέτοχοι στο ΔΝΤ, να πληρωθούν στο ακέραιο ενώ οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα υποφέρουν”, τονίζει το Reuters , πηγή που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Σημειώνεται ότι η ίδια πηγή επιρρίπτει ευθύνες στον Στρος Καν λέγοντας ότι “είναι τραγικό το γεγονός πως επέτρεψε στους ευρωπαίους να συμμετέχουν μόνο με τα 2/3 της διάσωσης. Αυτός είναι ο λόγος που το status του ΔΝΤ ως πρώτου πιστωτή απειλείται”.

emea.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *