Συγκρούσεις και δακρυγόνα στους δρόμους της Παραγουάης

 Συγκρούσεις και δακρυγόνα στους δρόμους της ΠαραγουάηςΣφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν το απόγευμα της Παρασκευής ανάμεσα στις δυνάμεις …
επιβολής του νόμου που είχαν παραταχθεί έξω από την έδρα του Κογκρέσου της Παραγουάης στην Ασουνσιόν και υποστηρικτές του Προέδρου της λατινοαμερικάνικης χώρας Φερνάνδο Λούγο, μετά την απόφαση του σώματος υπέρ της αποπομπής του, μεταδίδει ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η ανακοίνωση της απόφασης της Γερουσίας να αποπεμφθεί ο πρόεδρος Λούγο για «πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του», με 39 ψήφους υπέρ και 4 κατά, ελήφθη έπειτα από μερικές ώρες συζήτησης στη Γερουσία και προκάλεσε την οργή των πολλών χιλιάδων υποστηρικτών του που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο του Κογκρέσου. Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, που έκαναν χρήση ροπάλων, δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση.
Ο ίδιος ο πρόεδρος Λούγο χαρακτήρισε χθες την διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε μία ημέρα αφότου άρχισε, κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Ωστόσο προ ολίγου, ο Λούγο είπε ότι «αποδέχεται» την απόφαση της Γερουσίας να τον αποπέμψει.
Βάσει του νόμου, ο αντιπρόεδρος Φεντερίκο Φράνκο θα πρέπει αμέσως να αναλάβει τα καθήκοντα του αρχηγού του κράτους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *