“Ρίχνουν το γάντι” Μαρινάκης-Λαυρεντιάδης


Διατεθειμένοι να επενδύσουν στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό ακόμα και 100 εκατ. ευρώ εμφανίζονται οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, χωρίς να είναι αντίθετοι σε πολυμετοχικό σχήμα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται σήμερα, στο «Πρώτο Θέμα».

Μάλιστα, με δήλωσή του από το Λονδίνο ο Ευάγγελος Μαρινάκης επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ και ουσιαστικά “ρίχνει το γάντι” στο Σωκράτη Κόκκαλη για να ξεκινήσει η συζήτηση για την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό.
Πιο συγκεκριμένα, ζωηρό είναι το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών Ευάγγελου Μαρινάκη και Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό, τους οποίους δεν αφήνει…

… αδιάφορους ούτε η ιδέα ενός πολυμετοχικού σχήματος.
Οι ίδιοι εμφανίζονται έτοιμοι να επενδύσουν ακόμη και 100 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό, αλλά προφανώς δε μπορεί να γίνει δουλειά με μια ΠΑΕ που έχει άνοιγμα ύψους 50 εκατ.ευρώ….
«Είμαστε Ολυμπιακοί και Πειραιώτες, είναι δυνατόν να μην μας ενδιαφέρει η τύχη του Ολυμπιακού;» λέει από την πλευρά του ο εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης, ο οποίος πέρυσι είχε βρεθεί πολύ κοντά στο να αποτελέσει την «επόμενη μέρα» για το Θρύλο.
Ο ίδιος, όμως, στέκεται στα χρέη, τα οποία δεν έχουν φυσικά καμία σχέση με τα ποσά που είχε επιβαρυνθεί ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης όταν είχε αναλάβει την ΠΑΕ στα πέτρινα χρόνια.

«Θα μπορούσαμε να δώσουμε 80 με 100 εκατ.ευρώ», έχει ακουστεί να λέει στα εφοπλιστικά στέκια του Πειραιά.

«Αλλά αν είναι να πάρει κάποιος ή κάποιοι το πακέτο και να πρέπει να δοθούν κι άλλα 50 εκατ. για τα χρέη, πως θα μπορεί να επενδύσει στην ομάδα, σε καλό προπονητή και σε καλούς παίκτες;», είναι η λογική του που αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος της διαδοχής στον Ολυμπιακό.
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος είναι ο μόνος που έχει βγάλει λεφτά στην ΠΑΕ, παίρνοντας το 10%, ενώ έχει αποκτήσει και το 50% της «Καραϊσκάκης Α.Ε.», δηλώνει επίσης παρών για την επόμενη μέρα, αλλά και ανοικτός στο ενδεχόμενο συμβολής και άλλων Ολυμπιακών στην ΠΑΕ ανάλογα με το βαλάντιό τους.

Τόσο ο Κύπριος επιχειρηματίας όσο και ο κ.Μαρινάκης, πάντως, δηλώνουν απεριόριστο σεβασμό και εκτίμηση στον πρόεδρο του Ολυμπιακού και δείχνουν εντελώς απρόθυμοι να εμπλακούν σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση.
Προφανώς, η επιχειρηματολογία τους θα αναλυθεί με προσεκτικό τρόπο στο πλαίσιο των όποιων κρούσεων γίνουν από την πλευρά της ΠΑΕ, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα συζητούσαν το ενδεχόμενο μιας περιόδου συνδιοίκησης με τον Σωκράτη Κόκκαλη, μέχρις ότου να μπουν οι ίδιοι περισσότερο στο κλίμα του προσκηνίου αλλά και του παρασκηνίου του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η δήλωση Μαρινάκη
«O Ολυμπιακός πάντα με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει, γι αυτό θα τοποθετηθώ επίσημα όταν ακούσω μια συγκεκριμένη πρόταση από τον κύριο Κόκκαλη με την επιστροφή μου από το εξωτερικό.Ο Ολυμπιακός είναι ιδέα, είναι θρύλος, γι αυτό δεν πιστεύω σε “αποτιμήσεις μετοχών”, σε “κερδοφόρες ΠΑΕ”, σε “οικόπεδα-φιλέτα” και σε παζαρέματα για την αγορά τους.
Ο Ολυμπιακός δεν διαπραγματεύεται, είναι κάτι μαγικό στο μυαλό. Με αυτές τις αρχές μεγάλωσα στο Πασαλιμάνι, έτσι με γαλούχησε ο πατέρας μου Μιλτιάδης, από την πρώτη στιγμή που με πήρε μαζί του στο Καραϊσκάκη.

Γι’ αυτό λοιπόν όσα χρήματα και να βάλεις στον σύλλογο τα ξεχνάς, δεν τα ζητάς ποτέ πίσω και φεύγοντας καλύπτεις τις υποχρεώσεις σου γιατί είναι προσφορά στην ιδέα που λέγεται Ολυμπιακός. Αυτό έπραξα στο παρελθόν, όποτε ασχολήθηκα με τμήματα του ερασιτέχνη Ολυμπιακού κι έτσι θα πράξω και στο μέλλον όποτε ασχοληθώ με την αγαπημένη μας ομάδα».

Τι θα κάνουν οι Αγγελόπουλοι
Στον κόσμο του Ολυμπιακού οι Αγγελόπουλοι μοιάζουν με φυσική, αλλά και ιδανική λύση για την «επόμενη μέρα» στον Θρύλο. Νέα παιδιά, με αποδεδειγμένο πάθος για την «ερυθρόλευκη» ομάδα-τα νούμερα που ξοδεύονται για το μπάσκετ απλώς…δεν υπάρχουν και φυσικά δεν μπορούν να φέρουν κέρδη. Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος πήραν μια ομάδα σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τη σημερινή του ποδοσφαίρου και έχουν καταφέρει να την ανεβάζουν χρόνο με το χρόνο.

Είναι σίγουρο ότι τα δυο αδέρφια δεν σφυρίζουν αδιάφορα για τις εξελίξεις στην ΠΑΕ. Άλλο τόσο σίγουρο είναι, όμως, ότι αν κάποιος τους ρωτήσει αυτές τις ημέρες, θα απαντήσουν: «Όλοι την Κυριακή στο ΣΕΦ, να πάρουμε τον Παναθηναϊκό και να πάμε για το πρωτάθλημα»!

Προφανώς μετά το πέρας της σειράς των τελικών οι γιοι του κ.Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου θα σταθμίσουν όλα τα δεδομένα για να καθορίσουν τις όποιες κινήσεις τους…
protothema

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *