Ο Αντώνης και ο «βίδας»

Η φωτογραφία ντοκουμέντο από την επίθεση με κέρματα και βίδες στον Αντώνη Σαμαρά, που προσπαθεί να προφυλαχθεί (Μεσολόγγι 28 Σεπτεμβρίου 1993)

ΣΥΝΕΒΗ στις 28 Σεπτεμβρίου 1993 στο Μεσολόγγι. Ο Αντώνης Σαμαράς, ως αρχηγός της νεοσύστατης ΠΟΛ.ΑΝ., κάνει προεκλογική περιοδεία στη Δυτική Ελλάδα. Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη μετά την ………..
πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη . Μπροστά από το ξενοδοχείο του στο Μεσολόγγι, ο Σαμαράς δέχεται μια βίδα στο κεφάλι και τραυματίζεται. Σε αρμονία με το πολιτικό κλίμα της εποχής, ο Αντώνης κατηγορεί ευθέως τον Μητσοτάκη, ο οποίος απαντά, στο γνωστό του στυλ, ότι πρόκειται για αυθόρμητα και μεμονωμένα επεισόδια.

Τοπίο στην ομίχλη
ΔΕΚΑΕΞΙ χρόνια και πενήντα τρεις ημέρες αργότερα, ο Σαμαράς φθάνει ξανά στο Μεσολόγγι. Κάνει πάλι περιοδεία- αυτή τη φορά ως υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ. Η μέρα έχει ξεκινήσει δύσκολα στην Αλεξανδρούπολη. Ο Σαμαράς είναι να πάρει το αεροπλάνο να κατέβει Αθήνα ώστε να μεταβεί από εκεί οδικώς σε Αιτωλοακαρνανία για να κάνει περιοδεία σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο. Αλλά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης έχει ομίχλη. Το αεροπλάνο καθυστερεί. Όταν τελικά φθάνει, επιβιβάζονται οι επιβάτες και απογειώνεται. Ωστόσο, λίγα λεπτά μετά θα διαγνωστεί τεχνικό πρόβλημα. Οπότε το αεροπλάνο επιστρέφει στην Αλεξανδρούπολη. Ο Αντώνης- οι συνεργάτες του οποίου φοβούνται ότι έχει πέσει θύμα «βουντού»- κατεβαίνει τελικά στην Αθήνα με άλλο.

Αγκαλιές, φιλιά και κλάματα
ΕΙΝΑΙ στην ατμόσφαιρα αυτή που γίνεται η συγκέντρωση στο Μεσολόγγι. Ξαφνικά, το τοπικό ακροατήριο παγώνει. Γιατί;
Διότι έχει εμφανιστεί στο κοινό ο παράγων της Ν.Δ. που είχε πετάξει το 1993 τη βίδα! Πριν προλάβουν όμως να φοβηθούν τα χειρότερα, πλησιάζει τον Σαμαρά τον εναγκαλίζεται, του ζητά συγγνώμη και του δίνει τη βίδα! Στην περιοχή ήταν όλα αυτά τα χρόνια γνωστός ως «ο βίδας».
ΠΩΣ ερμηνεύονται όλα αυτά; Οι μεν λένε πως πρόκειται για άλλη μια απόδειξη- πέραν των αποτελεσμάτων που γράφει ο Αντώνης στις δημοσκοπήσεις- ότι οι πληγές του 1993 έχουν κλείσει στη Ν.Δ. Οι δε λένε ότι ο Σαμαράς ίσως βρει τη βίδα που του έλειπε.

www.inout.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *