Οι δικαιούχοι, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια – Ποιες οι ειδικές κατηγορίες – Και δεύτερη ευκαιρία το καλοκαίρι για όσους αποκλειστούν – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το εφάπαξ κοινωνικό επίδομα

Τουλάχιστον 600.000 νοικοκυριά θα ενταχθούν στους δικαιούχους των εφάπαξ εισοδηματικών ενισχύσεων συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ που θα χορηγηθούν από τις αρχές Μαΐου μέσω των μηχανισμών υπουργείου Οικονομικών…..
Τα ποσά των ενισχύσεων θα ξεκινούν από 500 ευρώ για τους άγαμους δικαιούχους και θα υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ για τους έγγαμους ή άγαμους πολύτεκνους.

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τους ανέργους και τους αναπήρους, καθώς γι’ αυτούς τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι πιο χαλαρά, οπότε οι περισσότεροι από αυτούς θα λάβουν την ενίσχυση. Ωστόσο, για να κριθεί εάν ένας φορολογούμενος δικαιούται την συγκεκριμένη παροχή θα λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο το πραγματικό εισόδημα που δήλωσε στην Εφορία αλλά και το τεκμαρτό, δηλαδή αυτό που προκύπτει με βάση τις «αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης» και τις «δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων», γεγονός το οποίο αναμένεται να αποκλείσει από τους δικαιούχους πάρα πολλούς φτωχούς πολίτες, οι οποίοι απλά διαμένουν σε ενοικιαζόμενες ή δωρεάν παραχωρούμενες κατοικίες και έχουν στην κατοχή τους και ένα ΙΧ αυτοκίνητο!

Η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με την οποία καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για τη χορήγηση των εφάπαξ εισοδηματικών ενισχύσεων προβλέπει ειδικότερα τα ακόλουθα:………………………….ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *