«Πολιτικοί «γεννημένοι» την Πρωταπριλιά…»

Γιώργος Δρακούλης


Πρωταπριλιά σήμερα και τα ψέματα έχουν την τιμητική τους. Για κάποιους ωστόσο που μονοπωλούν την πολιτική ζωή της χώρας μας, δυστυχώς η Πρωταπριλιά δεν είναι…

απλά μια ημέρα του χρόνου, άλλα μια «γιορτή» που κάθε μέρα ανανεώνεται με νέα ψέματα.

Συλλογίζομαι ποιο ήταν το καλύτερο πρωταπριλιάτικο ψέμα αυτά τα τέσσερα χρόνια, που τιμάται δεόντως η σημερινή ημέρα, αλλά πραγματικά δεν ξέρω ποιο να πρωτοδιαλέξω. Το 2009 ήρθε να κάνει την αρχή το ομολογουμένως επιτυχημένο ψέμα «Λεφτά Υπάρχουν» από τον ένα και μοναδικό Γιώργο Παπανδρέου. 

Ο τότε Πρωθυπουργός, αφού είδε την επιτυχία που κατόρθωσε, είπε να συνεχίσει το 2010 κάπως έτσι «το μνημόνιο είναι η μόνη λύση. Όλη αυτή η ταλαιπωρία για τους Έλληνες θα κρατήσει ένα χρόνο. Έρχεται η ανάκαμψη και το 2012 θα βγούμε στις αγορές». Την άλλη χρονιά, στο «πρωταπριλιάτικο έθιμο» προστέθηκε η ανάπτυξη, που ολοένα και ερχόταν.

Την επόμενη χρονιά κουρασμένος ο κ.Παπανδρέου παρέδωσε την «πρωταπριλιάτικη σκυτάλη» στον Αντώνη Σαμαρά. Πιο ευρηματικός ο τελευταίος, πρόσθεσε στην πλάκα την περιβόητη «επαναδιαπραγμάτευση» και τις προοπτικές για ένα καλύτερο αύριο με το ΖΑΠΠΕΙΟ I,II,III και τα ρεαλιστικά και κοστολογημένα προγράμματά του. Το 2013 συνεχίστηκε ακόμα πιο εμπλουτισμένη με την «καραμέλα» της τεράστιας ανάπτυξης της χώρας. Και αφού τα τελευταία χρόνια η Πρωταπριλιά έχει μεγάλη πέραση, φέτος είπανε να ολοκληρώσουν το τραγελαφικό αστείο με το «τέλος των μνημονίων». Σωθήκαμε κυρίες και κύριοι (!)…πλέον μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι!

Συνεπώς, πολλοί είναι αυτοί που γιορτάζουν σήμερα και πρέπει να τους ευχηθούμε. Ας ευχηθούμε, λοιπόν, στους «σωτήρες μας», στον πρώτο διδάξα των μνημονίων, Γιώργο Παπανδρέου, στον επάξιο συνεχιστή του Αντώνη Σαμαρά και στις μνημονιακές Κυβερνήσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών, που εκτελούν πιστά τις εντολές των καλών μας δανειστών, που μας δανείζουν φυσικά με αποκλειστικό σκοπό να σώσουν την χώρα μας, χωρίς να έχουν συμφέροντα.

Ας χαρούμε όλοι μαζί την ανάπτυξη που μας έφεραν, τις χιλιάδες θέσεις εργασίας, τις αυξήσεις, την θέσπιση νέων δικαιωμάτων στην εργασία, τις νέες παροχές, τα επιδόματα, τα δώρα στους μισθούς μας, τον παραγωγικό πλούτο, το κράτος πρόνοιας που δημιούργησαν και την κοινωνική ευημερία, που επήλθε επιτέλους στην χώρα μας. Τέλος, ας τους ευχαριστήσουμε όλους που κατάφεραν να σώσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες με προσωπικούς αγώνες και θυσίες. Σήμερα το δικαιούμαστε να γιορτάσουμε και εμείς την Πρωταπριλιά…

Με εκτίμηση,
Γιώργος Δρακούλης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *