Δήλωση με νόημα του Βενιζέλου για τον… πατέρα του μνημονίου

Στην κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει νέο κόμμα, το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι αναφέρθηκε από την Τρίπολη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ο τρίτος πόλος, γιατί
είναι δύναμη ευθύνης που εγγυάται τις έξι εθνικές αναγκαιότητες.

«Προοδευτικό σήμερα είναι το υπεύθυνο, το σταθερό και το αποτελεσματικό ΠΑΣΟΚ, που δίνει πλεόνασμα και ανάπτυξη στην κοινωνία και κοινωνική συνοχή. Εδώ χτυπά η καρδιά του ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας με νόημα, ότι το ΠΑΣΟΚ ούτε κληρονομείται ούτε τεμαχίζεται.

Σε συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο κ. Βενιζέλος αν και δεν θέλησε να σχολιάσει την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, εν τούτοις είπε ότι «δεν μπορείς να είσαι ο πατέρας του μνημονίου και μετά να γίνεσαι αντιμνημονιακός και να κλείνεις το μάτι».

Έκανε λόγο για διγλωσσία στο ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως η ΔΗΜΑΡ φέρθηκε αντιφατικά και ανεύθυνα, ενώ χαρακτήρισε το Ποτάμι νέα ΔΗΜΑΡ και τόνισε πως ο εγγυητικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ αφορά και την τοπική ανάπτυξη κι αυτό ισχύει για όλη τη χώρα.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι δεν έχει αξία ποιος θα είναι πρώτος ή δεύτερος στις εκλογές, αλλά ποιος θα είναι ο εγγυητής της σταθερότητας. Προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται έξι εθνικές αναγκαιότητες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι στις προσεχείς εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες. Στις 25 Ιανουαρίου είπε, θα παραδώσουμε την χώρα και την εθνική οικονομία ακέραιη, αλλά το τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα θα το κρίνει ο ελληνικός λαός.

Σημείωσε, επίσης, ότι κρεμόμαστε από μια κλωστή γιατί αν και πετύχαμε πολλά κι έχουμε ρυθμό ανάπτυξης μετά από επτά χρόνια ύφεσης και ισχυρές τράπεζες, είμαστε εύθραυστοι για καθαρά πολιτικούς λόγους και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ διότι στερεί από την κυβέρνηση το δικαίωμα της διαπραγμάτευσης και λέει, όπως είπε, ότι δεν αναγνωρίζει τις υπογραφές της κυβέρνησης. Οι αγορές, ανέφερε, θέλουν σταθερότητα κι όχι αβεβαιότητα και συμπλήρωσε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ενότητα.

«Δεν υπάρχει αυτοδυναμία κι εύκολες λύσεις. Μετά τις εκλογές χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα αναλάβει το κόστος που της αναλογεί, ώστε να λειτουργήσουμε ως εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης» επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει λύση δεύτερων εκλογών γιατί αυτό θα είναι έγκλημα.
crashonline.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *