θερμανση σπιτιου πελετ

Το πέλλετ αποτελεί τη λύση στο ακριβό πετρέλαιο. Πολύς κόσμος στην σημερινή εποχή μετακινείται από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στη θέρμανη σπιτιού με πέλλετ γιατί είναι πολύ οικονομικότερη λύση σε σχέση με τα προηγούμενα, και ξεχωρίζει για την οικονομία αλλά και την αποδοσή του σαν υλικό. …

Η θερμική απόδοση του πέλλετ σε σχέση με το πετρέλαιο έχουμε 2 τόνους πέλλετ, να δίνουν την ίδια θερμική απόδοση όσο θα έδινε 1 τόνος πετρελαίου
Η επιλογή για τη θέρμανση σπιτιού πέλλετ για κάποιον είναι το οικονομικό κίνητρο. Η μέση τιμή του πέλλετ στα 2 κιλά είναι 0.28e μαζί με τον Φ.Π.Α. Αν το πετρέλαιο πουλιέται 1,40 ή και παραπάνω , τότε μπορεί να καταλάβει κανείς ότι το οικονομικό όφελος στη θέρμανση σπιτιού πέλετ είναι γύρω στο 70%.
Άλλο ένα θετικό που βρίσκεται σαυτό το υλικό είναι ότι χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του τα δασικά υπολείμματα που αφήνουν οι υλοτόμοι στα δάση,τα οποία φτάνουν μέχρι και το 60%.
Επίσης τα υπολείμματα του καλαμποκιού, υπολοίματα ξύλου που θάβονται στις χωματερές είναι υλικά που αξιοποιούνται για να γίνει το πέλλετ και πέρα από το να ζεστάνουμε το χώρο μας βοηθάμε κατά πολύ στην οικολογία της χώρας μας και όχι μόνο.
Υπολείματα λοιπόν υλοτομείων, καθαρισμούς δασών, ξυλουργικών εργοστασίων και διαφόρων αγροτικών καλλιεργειών μέχρι πρόσφατα τα πετούσαμε ή τα καίγαμε ανεξέλεγκτα μη σεβόμενοι το περιβάλλον. Όμως με την αξιοποίηση της τεχνολογίας των καυστήρων και των σομπών πέλλετ, τώρα μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε με έναν οικονομικό τρόπο και παράλληλα δίνοντας θέσεις εργασίας και στον πρωτογενή τομέα που είναι ένα μεγάλο ζητούμενο πλέον στις μέρες μας όσο και στα ελληνικά εργοστάσια παραγωγής.
Όσον αφορά την οικιακή χρήση , έχουμε διάφορες εναλλακτικές μορφές πέλλετ από πολλά υλικά.
Το πελλετόξυλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε μία κοινή ή ακόμα και παλιά σόμπα. Εδώ μιλάμε για μία πολύ μεγάλη συμπιεσμένη μάζα, που είναι το πελλετόξυλο,που δίνει μεγάλη θερμογόνο δύναμη και ζωντανή φλόγα και φυσικά είναι τυποποιημένο καύσιμο σε σχέση με τα καυσόξυλα που αγοράζουμε τα οποία δεν είναι.
Όπως και νάχει το πέλλετ μας βοηθάει στην τσέπη μας, στην ικανοποίηση μας, αποτελεί έναν από τους φθηνότερους τρόπους θέρμανσης σπιτιού και χρησιμοποιώντας το γινόμαστε φιλικοί με το περιβάλλον. Τώρα αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι απλά να το χρησιμοποιήσουμε.!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *