Δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες κατά της παχυσαρκίας


Η διατροφή που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και παράλληλα φτωχή σε κατεργασμένους υδρογονάνθρακες και άμυλο, όπως λευκό ψωμί και άσπρο ρύζι, είναι ιδανική για την απώλεια βάρους, χωρίς ακρότητες και…βάσανα, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διατροφική έρευνα ευρωπαίων επιστημόνων.

Οι ερευνητές θεωρούν, με βάση τα ευρήματά τους, ότι οι υπάρχουσες διατροφικές συστάσεις στην Ευρώπη «δεν είναι επαρκείς για να καταπολεμήσουν την παχυσαρκία».
Οι ερευνητές, υπό τον δρα Τόμας Μάινερτ Λάρσεν του Τμήματος Επιστημών της Ζωής του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό “New England Journal of Medicine”, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, ονόμασαν την έρευνά τους -που χρηματοδοτήθηκε με 14,5 εκατ. ευρώ από την ΕΕ- με το ελληνικό όνομα «Διογένης».

Στην μελέτη συμμετείχε και η ελληνίδα διατροφολόγος Αγγελική Παπαδάκη της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Κρήτης.

«Αν θέλετε να χάσετε βάρος, πρέπει να ακολουθήσετε μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες, με πιο πολύ άπαχο κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα με λίγα λιπαρά και όσπρια, και παράλληλα με λιγότερες θερμίδες από επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως το άσπρο ρύζι και ψωμί.
Με αυτή τη δίαιτα, μπορείτε να τρώτε μέχρι να χορτάσετε, χωρίς να χρειάζεται να μετράτε τις θερμίδες και χωρίς να παχαίνετε», σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Στην έρευνα συμμετείχαν 772 οικογένειες από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, αποτελούμενες από 938 ενηλίκους ηλικίας 18 – 65 ετών και 827 παιδιά ηλικίας πέντε έως 17 ετών. Οι υπέρβαροι ενήλικες ακολούθησαν αυτή τη δίαιτα επί οκτώ εβδομάδες και έχασαν κατά μέσο όρο 11 κιλά ο καθένας.

Πηγή: (ΑΠΕ- ΜΠΕ)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

5 Comments

  1. Γ.ΚΑΡΚΑΛΕΞΗΣ-ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘ. ΤΕΦΑΑ ΘΕΣ/ΚΗΣ

    ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ:

    TO ΠΟΛΥ, ΠΟΛΥ, ΠΟΛΥ 1 ΓΡ. ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΑΝΑ ΚΙΛΟ(0,8 ΓΙΑ ΤΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ)

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50% ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ ΑΠΟ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ

    ΌΧΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΥΠΟΛΙΠΙΔΑΙΜΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ(10-30% ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΔΩΝ)

    ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΝΕΦΡΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ, ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟ

    Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 55% ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ, 35% ΛΙΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ 10% ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ

    ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ, ΌΧΙ LIFESTYLE…

    ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ, ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ…

    ΥΓ: ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΌΛΟΥΣ. ΜΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ "LIFESTYLE" ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ "ΔΗΘΕΝ" ΈΡΕΥΝΕΣ, ΠΟΥ Η ΜΙΑ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΆΛΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΟΥΝ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΈΝΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ -ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ- ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ-ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΟΥΝ ΛΕΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥΣ.Η ΜΙΑ ΠΙΝΕΤΕ ΝΕΡΟ Η ΑΛΛΗ ΟΧΙ,Η ΜΙΑ ΝΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑ Η ΑΛΛΗ ΟΧΙ,Η ΜΙΑ ΛΕΕΙ ΜΥΘΟΣ Η ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ Η ΑΛΛΗ ΘΑΝΑΤΟΣ Η ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ.ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ.ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΟΤΙ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Αλλη μια "αμερόληπτη" έρευνα που όλως τυχαίως προωθεί τα συμφέροντα της βιομηχανικής κτηνοτροφίας.

    Ουσιαστικά πρόκειται για έμμεση διαφήμιση της αποτυχημένης και επικίνδυνης δίαιτας Atkins. Ο ίδιος πέθανε παχύσαρκος και επί χρόνια κατάκοιτος.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    EK TΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ , ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΔΙΑΙΤΑ.ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΒΕΒΑΙΑ.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΠΕΙΝΑ!ΠΟΙΑ ΔΙΑΙΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ…ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΨΩΜΑΚΙ!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *