Νέα μείωση των καταθέσεων

Νέα σημαντική μείωση σημείωσαν οι καταθέσεις τον Μάρτιο του 2011 και με βάση εκτιμήσεις κατήλθαν κάτω των 200 δις ευρώ περίπου στα 198 με 199 δις ευρώ. Η καταθετική βάση των τραπεζών μειώνεται συνεχώς και αν η κατάσταση δεν αναστραφεί άμεσα θα ναρκοθετήσει σοβαρά την προσπάθεια μείωσης της εξάρτησης των τραπεζών από την ΕΚΤ. Με βάση ενδείξεις
πτώση κάτω από……
190 δις ευρώ στην καταθετική βάση το πρόβλημα στις τράπεζες και στην ρευστότητα τους θα οξυνθεί περισσότερο. Η εξέλιξη της πορείας των καταθέσεων των τραπεζών χωρίς ωραιοποιήσεις είναι πολύ ανησυχητική.
Τον Ιανουάριο του 2011 υπήρξαν νέες εκροές καταθέσεων στο εξωτερικό αλλά και δαπανήθηκαν στο εσωτερικό και έτσι εξηγείται γιατί μειώθηκαν κατά 4 δις ευρώ περίπου.
Η ίδια αρνητική εικόνα επικράτησε και τον Φεβρουάριο ενώ τον Μάρτιο στις πρώτες 10 μέρες υπήρξε σταθεροποίηση, ολοκληρώθηκε με νέα σημαντική πίεση στις καταθέσεις απόρροια της αβεβαιότητας για την πορεία της χώρας αλλά και την κινδυνολογία για τις καταθέσεις.
Οι καταθέσεις με βάση τα επίσημα στοιχεία τον Ιανουάριο κατήλθαν στα 204,781 δις ευρώ από 208,864 δις ευρώ τον Δεκέμβριο του 2010.
Η μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στις καταθέσεις των νοικοκυριών από 173,5 δις το Δεκέμβριο του 2010 στα 170,627 δις ευρώ τον Ιανουάριο του 2011.
Στις επιχειρήσεις οι καταθέσεις τον Ιανουάριο μειώθηκαν στα 28,5 δις από 29,8 δις ευρώ τον Δεκέμβριο.

http://politicanea.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

12 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ… ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ?? ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΑΔΙΚΑ ΓΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ!!!ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΟΜΟΙΩΣ!!!ΣΤΑ PRACTIKER ΟΥΡΕΣ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ…ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ…… ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ….Ε, ΡΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ….ΜΩΡΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ….ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ!!!! ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΥΡΟΜΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΑΣΟΚΑΤΖΟΥΔΕΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΚΑΤΑΞΑΝΘΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΙ …..ΒΟΥΡ ΣΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ….ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ…..ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΡΕ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ??? ΑΝΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΒΡΗΚΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΛΟΥΚΙ ΖΗΤΩ Ο ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ!!!ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ!!!

    Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Αγαπητέ αρθρογράφε,

    Δυστυχώς, είτε το θέλουμε, είτε όχι, όταν μια χώρα δεν παράγει χρήμα αλλά ξοδεύει τα αποθεματικά που έχει, τότε επέρχεται η καταστροφή, διότι αυτά τα ανθρωποειδή που έφτιαξαν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα προέβλεψαν και σε αυτό, η μόνη δύναμη που έχουμε έναντι αυτών των υπανθρώπων είναι, να σταματήσουμε να είμαστε τα καταναλωτικά τους όντα, έτσι ώστε να αναγκαστούν να πάνε αλλού, για να δημιουργήσουν όντα τα οποία θα αγοράζουν με δάνεια φυσικά, τα σκουπίδια που στην ουσία πουλάνε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

    Reply
  3. ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ

    βάλε καλέ την πιπίλα στο στόμα (αν γουστάρεις βάλτην και στον κώλο σου)και τράβα για νάνι…..οοοοοοοοοοο θα σου πει η μαμά σου και παραμυθάκι με έναν προδότη που τον έλεγαν Ανδρέα Π.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Οσοι εχουνε λεφτα η τα παιρνουν η τα βγαζουν εξω,..ολοι αυτοι περιμενουν την αναποφευκτη πτωχευση,…και οταν ερθει θα αρχισουν τις αγορες σε εξευτελιστικες τιμες ακινητων κλπ,..ετσι θα κερδοσκοπησουν σε βαρος των απλων ανθρωπων που τους οδηγουν εσκεμμενα στην μιζερια ,…τωρα ποσο ευρηματικη και ποσο εξυπνη ειναι αυτη η πολιτικη το εχουν ολοι καταλαβει..αλλα δεν αντιδρουν οι ανθρωποι γιατι θελουν να ζησουν…αν ομως οπως φαινεται χασουν και το στοιχειωδες (μια υποφερτη ζωη)..τοτε αυτο που θα συμβει δεν θα περιγραφεται..γιατι κανενας δεν θα πεθανει με σταυρωμενα χερια,..ας το σκεφθουν λιγακι αυτοι που οδηγουν την ελλαδα στον ολεθρο,και ας σταματησουν την επιθεση στο εισοδημα…οταν θα σημανει αντεπιθεση θα ειναι πλεον αργα για πολλους.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ είπε…
    Έχω να πω στους διαχειριστές τα εξής :
    Η ¨διαμάχη¨ για τα σχόλια προφανώς γίνεται για την άμετρη βωμολοχία που υπάρχει σε πολλά από αυτά.
    Ο τρόπος όμως που ζητάτε να ψηφίσουν οι αναγνώστες μάλλον είναι ¨στημένος¨.
    Το αποτέλεσμα σας το λέω από τώρα θα είναι η 3 επιλογή στο ερωτηματολόγιο που έχετε αναρτήσει.

    και αυτό διότι την ερώτηση για τον επιλεκτικό έλεγχο στα σχόλια ουσιαστικά τον σπάσατε στα 3 (η 1 η 3 και η 5 επιλογή) .
    Θα μπορούσατε λοιπόν να κρατήσετε την 2 και την 4 επιλογή προσθέτοντας
    και την εξής :
    Να ελέγχονται και να σβήνονται τα σχόλια που περιέχουν αισχρές περιγραφές.

    Έτσι λοιπόν πιστεύω ότι η ψηφοφορία θα ήταν ποιο αμερόληπτη

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙ ΚΑΘΙΚΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ……ΜΟΝΟ ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΕ…ΜΟΝΟ ΠΑΣΟΚ!!! ΤΡΑΒΑ ΣΕ ΚΑΝΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΟ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙΑ ΜΩΡΗ ΛΟΥΓΚΡΑ!!!!

    Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΜΠΙΝΕΔΕΣ… ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ?? ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΑΔΙΚΑ ΓΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ!!!ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΟΜΟΙΩΣ!!!ΣΤΑ PRACTIKER ΟΥΡΕΣ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ…ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ…… ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ….Ε, ΡΕ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ….ΜΩΡΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ….ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!!!! ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΥΡΟΜΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΚΑΤΑΞΑΝΘΕΣ ΤΡΙΧΕΣ…..ΒΟΥΡ ΣΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ….ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΛΑΟ…..ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΡΕ??? ΑΝΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΒΡΗΚΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΖΗΤΩ Ο ΓΙΩΡΓΑΡΟΣ!!!ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ!!!

    Ο ΓΝΗΣΙΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Episimes piges, poies? Antifaskomeno arthro pes mou ean syrriknothikan ta esoda ton ellinon pos perimenes na diatirountai oi katatheseis?Antifaskomeno arthro gia poia meiosi eksartisis apo tin EKT milas, diladi oi trapezes ginane patriotes tora?Exoun lavei entoli na syrriknothoyn mexri ton Maio ke antistekontai.
    Papagalaki trello posa pires gia na grapseis afto to arthro?

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *