Τι θα κάνει η Μέρκελ όταν ο Σαρκοζί πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια;

To σήριαλ με τίτλο Σόιμπλε κατά Ελλάδας συνεχίζεται, άλλοτε με ένταση, άλλοτε με ηρεμία. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο έλεγαν ότι οι δηλώσεις του υπουργού παρερμηνεύτηκαν από τον κ. Παπούλια ο οποίος πρόσφατα εξερράγη κατά του χερ Σόιμπλε. Δεν είχε σκοπό, λένε να λοιδορήσει την Ελλάδα αλλά να της δώσει συμβουλές για το πώς θα εναρμονιστεί με την ευρωπαϊκή προοπτική. Μάλιστα σε ….
συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel που κυκλοφορεί σήμερα, ο Σόιμπλε είπε μεταξύ άλλων:

“Συμπονώ τους Έλληνες. Η πλειοψηφία όσων πλήττονται από τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα λιτότητας, και αφήστε με να εκφράσω ακόμη μία φορά τη μεγάλη εκτίμηση που τούς έχω, δεν έχει σχέση με τη βραδύτητα των μεταρρυθμίσεων, την απώλεια της ανταγωνιστικότητας ή την αναποτελεσματική χρήση των προϋπολογισμών κατά το παρελθόν” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός.

Σε άλλη συνέντευξή του, επίσης, είπε ότι ενώ η Ιταλία, υπό τον Μάριο Μόντι, ετοιμάζεται να κάνει μεγάλη πρόοδο και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη, η Ελλάδα δεν έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό. Αναφερόμενος στο δεύτερο πακέτο στήριξης, είπε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στην ελληνική πλευρά και επεσήμανε ότι θα γίνεται αυστηρός έλεγχος για την εκπλήρωση των όρων της ΕΕ.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική, εξ αιτίας της μεγάλης συμμετοχής του κράτους και υπογράμμισε την ανάγκη άμεσων ιδιωτικοποιήσεων.

Είπε πάντως, ότι κατανοεί τις διαμαρτυρίες του ελληνικού λαού, παραδεχόμενος ότι «ο μέσος πολίτης υποφέρει».

Όπως καταλαβαίνετε, μία κρύο μία ζέστη μας έχει ο κ. Σόιμπλε ο οποίος προφανώς πιέζεται πολύ από τους ψηφοφόρους του. Είναι εμφανές ότι θέλει να πιέσει τη χώρα μέχρι την τελευταία στιγμή και να εμφανιστεί στον γερμανικό λαό ως ο άνθρωπος που προστατεύει τα λεφτά τους, τα οποία δεν πάνε χαμένα στον πίθο των Ελλήνων.

Άλλωστε, η κοινή γνώμη στη Γερμανία είναι υπέρ του να μη δοθεί φράγκο στη χώρα μας, αγνοώντας φυσικά εσκεμμένα ότι τα λεφτά μας τα δίνουν με ληστρικά επιτόκια και όρους σκληρότερους από αυτούς που έβαζαν οι τοκογλύφοι της Θεσσαλονίκης.

Όμως, τόσο ο Σόιμπλε όσο και η Μέρκελ έχουν μια πελατεία που πρέπει να ικανοποιήσουν γι’ αυτό και παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με την Ελλάδα. Και σίγουρα έχουν καταλάβει ότι το αντιγερμανικό μέτωπο στην Ευρώπη φουντώνει και θα βρεθούν προ εκπλήξεων όταν ο φίλος Σαρκοζί θα πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια της γαλλικής πολιτικής σκηνής.

Οι εκλογές στη Γερμανία έχουν ακόμη χρόνο για να γίνουν, οι δημοσκοπήσεις εκτινάσσουν τη δημοτικότητα της Μέρκελ στα ύψη και είναι προφανές ότι οι «νοικοκυραίοι» Γερμανοί δε θέλουν με τίποτε τους… κακούς και σπάταλους Έλληνες.

Θα σας διηγηθώ μια πραγματική ιστορία για να καταλάβετε πώς μας βλέπουν οι Γερμανοί:

Έλληνας καπετάνιος οδηγεί το πλοίο του σε λιμάνι της Γερμανίας όπου εκεί τους γίνεται έλεγχος από οικονομικές υπηρεσίες της πόλης, κάτι σαν το ΣΔΟΕ ας πούμε. Αφού δε βρίσκουν τίποτε αξιόλογο για να καταγγείλουν, βάζουν πρόστιμο 1.000 δολάρια στον καπετάνιο για αφορολόγητα τσιγάρα που είχαν οι ναύτες για να καπνίσουν οι ίδιοι.

Αστείο ποσό και εμφανές ότι απλά ήθελαν να βρουν κάτι για να γράψουν οι ελεγκτές. Όταν λοιπόν ο Έλληνας καπετάνιος τους είπε: Μα είναι δυνατόν, 1.000 δολάρια για κάτι τέτοιο; ξέρετε τι του απάντησαν; “Μαζεύουμε λεφτά για να σας τα στείλουμε δάνειο στην Ελλάδα“…

Έτσι, μας βλέπουν, λοιπόν, οι Γερμανοί κι εκεί ποντάρει το πολιτικό του μέλλον ο Σόιμπλε και η Μέρκελ. Αδιαφορούν για το ευρωπαϊκό όραμα της αλληλεγγύης. Τα ψηφαλάκια θέλουν και τίποτε άλλο, γι’ αυτό γαυγίζουν μέρα και νύχτα.

Κι ύστερα λέμε ότι μόνο εμείς έχουμε τόσο άθλιους πολιτικούς.

http://www.antinews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *