Στ. Θεοδωράκης: «Με έχουν πει μέχρι και εκπρόσωπο της δεξιάς»

«Ο κάθε άνθρωπος είναι δημιούργημα του εαυτού του», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας στις κατηγορίες ότι είναι δημιούργημα μεγάλων μιντιακών οίκων…

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ από τις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιεί συναντήσεις με τις ομάδες των φιλελεύθερων, τους Σοσιαλιστές αλλά και τους Πράσινους στην Ευρωβουλή σχετικά με την ένταξη του σχηματισμού του.

Δήλωσε πως έχει ήδη συναντηθεί με τον Μάρτιν Σουλτς, πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν, ο οποίος δέχτηκε τις ευθύνες της Γερμανίας στην δύσκολη κατάσταση που περνά η χώρα, καθώς και με τον επικεφαλής των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφστατ, ο οποίος βλέπει το αδιέξοδο της πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντάται με την επικεφαλής των Πρασίνων, Ρεμπέκα Χαρμς.

Σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον του είπε πως «έχω δουλέψει σε όλα τα μέσα από τον 902 αριστερά μέχρι την Ελευθεροτυπία και με έχουν πει μέχρι και εκπρόσωπο της δεξιάς», ενώ σε ότι αφορά τις σχέσεις του με τον Κώστα Σημίτη ανέφερε ότι η τελευταία φωτογραφία μαζί του είναι πριν 15 χρόνια.

«Όσοι πιστεύουν ότι συνεργάζομαι με τον Σημίτη για να αλλάξω τη χώρα ας διαβάσουν άλλο μυθιστόρημα. Βρέθηκα πολύ κοντά και με τον Σημίτη αλλά και με τον Τσίπρα γιατί τους πήρα συνέντευξη», τονισε.

Ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε με νόημα «Τι είναι αυτό που θέλει να αλλάξει ο Τσίπρας;». Είναι θλιβερό – πρόσθεσε – ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λεει ότι θα τα αλλάξει όλα και στην ουσία δεν θέλει να αλλάξει τίποτα. Υπόσχεται επιστροφή στο 2010 αλλά δεν λεει που θα βρούμε τα λεφτά.

«Η χώρα χρειάζεται μια ρεαλιστική επανάσταση όχι άλματα στο κενό δεν πρέπει να διακινδυνεύσει τη θέση στο ευρώ», ενώ πρόσθεσε ότι τη λύση στην Ελλάδα θα τη δώσουν οι συνεργασίες των κομμάτων και όχι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις.

Τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει στις αγορές αλλά πρέπει να δούμε πόσο αυτό θα μας κοστίσει. «Πρέπει να βγούμε στις αγορές για την οικονομία, όχι για να ξεπεράσουμε αλλά θέματα», είπε ο κ. Θεοδωράκης υπονοώντας την υπόθεση Μπαλτάκου.

«Εμείς δεν παμε ούτε για την παγκόσμια επανάσταση ούτε για να στηρίξουμε τη Γερμανία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *