Αλλαγή πλεύσης στην περαίωση

Πιθανή η μη αποστολή των υπόλοιπων εκκαθαριστικών
Αλλάζει πλεύση το οικονομικό επιτελείο αναφορικά με το επίμαχο θέμα της περαίωσης, για το οποίο ήδη κορυφαίοι υπουργοί (όπως χθες η κ. Λούκα Κατσέλη) εκτιμούν ότι στοίχισε πολιτικά στην κυβέρνηση στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές….
πληροφορίες του protothema.gr, είναι πολύ πιθανό να διακοπεί η αποστολή σημειωμάτων περαίωσης, επαναπροσδιορίζοντας το όλο θέμα. Η απόφαση ελήφθη μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τα χιλιάδες λάθη που υπήρξαν με αποτέλεσμα να προκληθεί δυσφορία στους φορολογούμενους αλλά και να υπάρξει πολιτικό κόστος, όπως εκτιμάται, στις τοπικές εκλογές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και ενώ οι συσκέψεις αρμοδίων παραγόντων στο υπουργείο Οικονομικών συνεχίζονται, οι ενδιαφερόμενοι θα προσκληθούν με ένα γενικό κάλεσμα να προσέλθουν στις εφορίες για να κάνουν την περαίωση, εφόσον φυσικά το επιθυμούν.

Τα ποσά θα καθορίζονται στις κατά τόπους εφορίες και όχι κεντρικά από το υπουργείο, αλλά πάντως με τα ίδια δεδομένα. Επίσης θα επανακαθοριστούν όλες οι καταληκτικές ημερομηνίες που αφορούν τη διαδικασία.

Κορυφαία πηγή του υπουργείου Οικονομικών που ρωτήθηκε σχετικά σημείωσε ότι ουσιαστικά η αποστολή έχει ολοκληρωθεί καθώς απομένουν λίγα εκκαθαριστικά σημειώματα σε εκκρεμότητα, επιβεβαιώνοντας ότι οι περιπτώσεις των λαθών θα επανεξεταστούν μεταξύ των εφοριών και των φορολογουμένων.

protothema

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

6 Comments

  1. ΠΡΟΤΑΣΕΟΛΟΓΟΣ

    Εγω ΠΡΟΤΕΊΝΩ να μην πληρώσει ΚΑΝΕΙΣ την περαίωση, προκειμένου να δούμε ΤΙ θα κάνουν…

    Για σκεφτείτε το λιγάκι…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΛΑΘΗ
    ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟ..ΠΑΙΖΟΥΝ….ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ
    ΞΕΡΟΥΜΕ
    ΠΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΛΗΡΩΝΕ???ΜΕ ΤΖΙΡΟ 80%!!!!
    ΑΦΗΣΤΕ…..ΜΟΝΟ ΚΛΕΦΤΕΣ
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΛΙΑ
    ΤΩΡΑ??ΜΗ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΖΩΗ
    ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ??????ΑΝΕΡΓΙΑ????ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ…
    ΔΥΣΚΟΛΑ Ε?????
    ΕΜ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΒΕΤΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΣΤΗΛΑΝΕ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ 1300 ΕΥΡΟ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΧΤΩ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Του τα ζητήσανε τα 166000 ευρώ και με το παραπάνω. Αλλά μην νομίζεις ότι αυτοί έχουν να τα δώσουν.
    Μην νομίζεις φίλε μου, ότι οι επιχειρήσεις των 5.000.000τζίρο έχουν να πληρώσουν. Για φούντο ειναι οι 9 στις 10.
    Το πρόβλημα ειναι πολυσύνθετο, και οι πρώτοι που το έχουν στην Ελλάδα ειναι οι επιχειρηματίες, με εξαιρέση τις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
    Με τους υπόλοιπους στο ίδιο καζάνι βράζουμε, και ας κάνουν και 5.000.000 τζίρο!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Καλά,με την νοημοσύνη μας παίζετε "κύριοι" του ΠΑΣΟΚ,ποιός λαός σας στήριξε,και το διατυμπανίζετε στα ΜΜΕ? Ποιό εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων στηρίζετε? Ποιά δικαιώματα εργαζομένων υπερασπίζεστε?Ποιό κοινωνικό κράτος δημιουργείτε,που μόνο τα συμφέροντα των ομοίων σας και των δικών σας στηρίζετε και υπηρετείτε?Ακουσον άκουσον…!1.Είμαι συνταξιούχος κάτω των 60 ετών και μου κόψατε εντελώς δώρα και επίδομα αδείας,διότι κρίνατε πως σ αυτήν την ηλικία που είμαι δεν έχω ανάγκες ,δεν έχω άνεργα παιδιά,δεν έχω οικονομικό πρόβλημα.Κοιτάξατε μήπως την φορολογική μου δήλωση να δείτε τί εισοδήματα έχω? Μια σύνταξη έχω μόνο και τίποτε άλλο.Οτι εφάπαξ είχα πάρει από την υπηρεσία μου το ξόδεψα για να σπουδάσω τα παιδιά μου.(δωρεάν παιδεία βλέπετε),τα οποία ψάχνουν απεγνωσμένα για κανένα μεροκάματο απο δω κι απο κεί 2.Η σύζυγός μου διατηρούσε για επτά χρόνια μαγαζί,το οποίο το πουλήσαμε το 2005 διότι οι δουλειές δεν πηγαίναν καλά και έπρεπε να διαθέσουμε χρήματα για να μπορέσουμε να το κρατήσουμε.Είμασταν τακτικότατοι σε όλες τις υποχρεώσεις μας,ΤΕΒΕ,απόδοση ΦΠΑ, επιμελητήριο και ότι άλλο προέκυπτε,ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ και χωρίς να χρωστάμε τίποτε απολύτως στο δημόσιο(τί μ@λ@κας είμουν).Και έρχεται τώρα το κοινωνικό κράτος μετά 5 χρόνια που πούλησα το μαγαζί,και αφού πρώτα μου έχει στερήσει περίπου 3500 ευρώ από τις ετήσιες απολαβές μου,μου ανακοινώνει έτσι εν ψυχρώ, ότι τα έτη 2004 και 2005 έχω κρυβείσα ύλη από το μαγαζί 16500 ευρώ και μου αντιστοιχεί να πληρώσω 1000 ευρώ φόρο για την περαίωση.Μου λέτε δηλαδή χωρίς στοιχεία και αποδείξεις ότι εγώ σας έκλεβα,ενώ εσείς δεν μου κλέψατε τα δώρα, δεν μου κλέψατε το επίδομα αδείας και δεν έχετε θησαυρίσει σε βάρος μου.Δεν έχετε ούτε τσίπα ούτε ντροπή επάνω σας ρε γαμώτο? Αν εγώ με 30000 Ευρω τζίρο σας χρωστάω 1000 ευρώ, αυτοί που έχουν τζίρο 5000000 ευρώ και είναι πάρα πολλοί στην χώρα μας αυτοί ξέρετε αναλογικά τι πρέπει να πληρώσουν? 166000 ευρώ για την περαίωσή σας.Τους τα ζητήσατε ?Δεν νομίζω.Δεν τολμάτε.Αυτά λοιπόν που λέτε ότι σας χρωστάω να μου τα κρατήσετε από αυτά που μου κλέψατε και μου κλέβατε μια ζωή στο όνομα της ανάπτυξης και της ευημερίας του τόπου.
    Λοιπάμαι βαθύτατα πλέον που ζώ σ αυτή την χώρα και με κυβερνούν τόσο ικανοί ηγέτες.Κρίμα…

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *