ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ…!!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή

Το παρακάτω σχόλιο δημοσιεύτηκε στο site του
Σύλλογου Υπαλλήλων ΟΕΚ: Σ.Υ.Ο.Ε.Κ.σε άρθρο
«Ολυμπιακό Χωριό Δέκα Χρόνια Μετά».

 Σχόλιο:ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ….
ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΔΩΘΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΩΘΕΝΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΩΝΣΤΟΙ-ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΞΗΛΩΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΦΤΗΝΑ-ΠΡΟΧΕΙΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ?

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΤΑΝ ΕΜΕΝΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ?
ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Η ΝΑΝΑ ΚΑΙ….. Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΗΣ Ο ΦΩΝΤΑΣ ?
ΠΕΡΙ ΑΛΛΑ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ ΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ?
ΘΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΧΥΟΥΝ ?
ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΔΑΝ ΠΡΙΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ..!!

 Με αφορμή αυτό το σχόλιο, θα ήθελα να γράψω μια απάντηση στον σχολιαστή επι των λεγομένων του τόσο σαν γνώστης όσο και για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Θα προσπαθήσω να απαντήσω στο παραπάνω σχόλιο αν  και  στερείται σοβαρότητος.

Αν  ο υπογράφων Νίκος Σπανόπουλος  είναι υπαρκτό πρόσωπο, καλά θα κάνει να ενημερωθεί για πολλά πράγματα για να έχει ουσία και ο οποιοσδήποτε αντίλογος.

Πρώτον: Καμία σχέση δεν έχει ο ΦΩΝΤΑΣ με το Ολυμπιακό Χωρίο.

Δεύτερον: H Nανά που επικαλείται δεν είχε καμία ουσιαστική ανάμιξη στην κατασκευή του Ολυμπιακού Χωριού.

Τρίτον: Πρακτικά είναι αδύνατον να ξηλωθούν τα κουφώματα και τα έπιπλα κουζίνας και να αντικατασταθούν, σε διάστημα δύο μηνών απ την στιγμή που τελείωσαν οι Παρολυμπιακοί Αγώνες, και αρχισε η μετεγκατάσταη των δικαιούχων, ενώ αντίθετα μεταφέρθηκε απο τον ΑΘΗΝΑ 2004, ο εξοπλισμός( κρεβάτι-σαλόνια κλπ) που χρησιμοποιήθηκε απο τους αθλητές και δόθηκε σε νοσοκομεία και διάφορα ιδρύματα, άρα ο ισχυρισμός είναι βλακοειδής και ανακριβής.

Τέταρτον: Καλά θα κάνει ο υπογράφων να ενημερωθεί για να μάθει  ότι, από το 2008 και εντεύθεν έχουν γίνει εξονυχιστικοί έλεγχοι τόσο από τις επιτροπές παραλαβής όσο και από τους ιδίους τους δικαιούχους και έχουν κοστολογηθεί κακοτεχνίες και ελλείψεις και εκκρεμούν στα δικαστήρια περικοπές πολυ-πολυ σημαντικές.

Πέμπτον: Όχι μόνο τον αμφισβητώ , άλλα δηλώνω ότι είναι πλήρως ανημέρωτος και λέει βλακείες και ανακρίβειες.

Έκτον: Αναμένοντας τα” ντοκουμέντα” στα γραφεία της Ολυμπιακό Χωριό ( Πατησίων 37 Αθήνα) τα οποία θα κατατεθούν στον εισαγγελέα,  θα απευθυνθώ και στον αρθρογράφο λέγοντας του ότι αν είχε την τύχη να παρευρεθεί στο Ολυμπιακό Χωριό κατά την περίοδο των αγώνων θα έβλεπε ότι δεν γινόταν ένα  “ατελείωτο φαγοπότι” και δεν ήταν ένα “μπουρδέλο” που θέλει να το παρομοιάζει…Ενώ θα έπρεπε να το είχε στο μυαλό του, καίτοι 18 Μαίων, σαν την οικία της ολυμπιακής ιδέας και του Ολυμπισμού το οποίο σήμερα είναι μια κληρονομιά που οι δικαιούχοι..”φίλοι” του δεν είναι ικανοί να την αξιοποιήσουν…
Πέραν όμως αυτών που αναφέρονται στο σχόλιο του αναγνώστη θα ήθελα να ενημερώσω τόσο το blog του Συλλόγου του ΟΕΚ που φιλοξενεί το άρθρο, όσο και κάθε ενδιαφερόμενο ότι:
Η εταιρεία Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. ευρίσκεται ακόμα σε καθεστώς εκκαθάρισης και σήμερα απασχολεί 3 μηχανικούς οι οποίοι ασχολούνται με την σύνταξη των 2.292 παραχωρητηρίων τα οποία μέσα στο 2014 θα επιδοθούν στους δικαιούχους αφού θα έχει προσδιοριστεί και το αντίστοιχο τίμημα των οικιών.

Η εταιρεία Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. ύστερα από αίτημα των εκκαθαριστών, ευρίσκεται υπό των έλεγχο των ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους ( Επιθεωρητές Δημόσιας διοίκησης και Ελεγκτικό Συνέδριο) και αναμένονται τα πορίσματα τους.

Ο οικισμός του Ολυμπιακού Χωριού αφού έγινε λεπτομερής και εξονυχιστικός έλεγχος για τις κακοτεχνίες και ελλείψεις σε συνεργασία με τους δικαιούχους, παραλήφθηκε οριστικά από τους αναδόχους και εκκρεμούν στα δικαστήρια σημαντικές περικοπές πρωτόγνωρες για τα Ελληνικά δεδομένα.

Το καθεαυτού κόστος της κατασκευής των οικιών, τελικά απομυθοποιεί τις Κασσάνδρες που το ήθελαν  πολύ υψηλό και αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν διαφέρει τουναντίον κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα του μέσου κόστους κατασκευής του ΟΕΚ.

Τέλος να σημειωθεί ότι ενώ στην Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. εφαρμόστηκαν όλες οι διατάξεις των νόμων για το κλείσιμο με πλήρη διαφάνεια, o μητρικός φορέας, ΟΕΚ, ο οποίος διαχειρίστηκε 10πλάσιο αντικείμενο στο ίδιο χρονικό διάστημα, έκλεισε  χωρίς να γίνει κανένας έλεγχος από κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό του κράτους.

Σημειωτέον: O έλεγχος στην Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε. ,πέραν της υποχρέωσης από τον ιδρυτικό της νόμο, είχε ζητηθεί, και πολύ σωστά , και από την τότε διοίκηση του Συλλόγου των Εργαζομένων του ΟΕΚ.

http://thoureios.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *