Ρωσία: Πράσινο φως για πόλεμο στην Ουκρανία

Ομόφωνα εγκρίνει η άνω Βουλή στη Ρωσία το σχέδιο του Βλάντιμιρ Πούτιν για ενδεχόμενη χρήση του στρατού και επιθετικών όπλων στην Ουκρανία. Με τον τρόπο αυτό ο Ρώσος πρόεδρος απαντά με σαφήνεια στα κελεύσματα Ευρωπαίων και….
ΗΠΑ για απόσυρση των ρωσικώμ δυνάμεων στην Ουκρανία.

Μετά την ομόφωνη απόφαση της Άνω Βουολής στη Ρωσία απασφαλίζει το όπλο που κρατά στα χέρια του ο Βάντιμιρ Πούτιν και είναι πλέον στη διακριτική του ευχέρια να τραβήξει την σκανδάλη.

Το θερμόμετρο στην Ουκρανία χτυπάει κόκκινο καθώς ο Πούτιν καθιστά σαφές προς την διορισμένη κυβέρνηση του Κιέβου, τους Ευρωπαίους και τις ΗΠΑ ότι είναι διατεθειμένος και έχει την απαραίτητη νομιμοποίηση να τραβήξει την κατάσταση στα άκρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κρεμλίνο είχε αποστείλει αρχικά 2,000 στρατιώτες χωρίς διακριτικά στην Συμφερόπολη και εν συνεχεία σήμερα έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη επιπλέον 6,000 στρατιωτών, μετά από σχετικό αίτημα του νέου, φιλορώσου διορισθέντα από το κοινοβούλιο πρωθυπουργού της Κριμαίας.

Ο Ρώσικος στρατός ελέγχει τιε περισσότερες υποδομές και κυβερνητικά και Δημόσια κτίρια της Κριμαίας, ενώ οργανώνει διαρκώς επιχειρήσεις κατάληψης στρατιωτικών στόχων και βάσεων.

Μέχρι στιγμής οι Ρώσοι στρατιώτες δεν έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν βια και σφαίρες. Από τώρα όμως διαθέτουν τη σχετική πολιτική νομιμοποίηση να το πράξουν ακόμα και επιτιθέμενοι.

http://www.sofokleousin.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *