Στον κόσμο του ! ! ! ….Γ. Παπανδρέου: «Θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση»….

Αφού το λέει ο παπανδρέου να κοιμόμαστε ήσυχη.

Βρισκόμαστε σε κατάσταση μόνιμου συναγερμού λόγω της πολυπλοκότητας του προβλήματος του χρέους και της κακοφωνίας που υπάρχει στην ΕΕ, ανεφερε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί γύρω από το πρόβλημα του χρέους, επικρίνοντας όσους…
σεναριολογούν και κινδυνολογούν και τονίζοντας ότι πριν από ένα χρόνο, όταν υπεγράφη η δανειακή σύμβαση για τα 110 δισ. ευρώ, υπήρχε το σενάριο της χρεοκοπίας, ενώ φέτος διακινείται το……
σενάριο της αναδιάρθρωσης.
Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός θα ήταν εγκληματικό η φιλολογία και το εμπόριο του φόβου που κυριαρχούν στην πολιτική και μιντιακή σκηνή να επηρεάσουν την υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Αναφέρθηκε επίσης και στις φήμες που κυκλοφορούν περί πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού, τονίζοντας ότι όλοι αυτοί μιλούν για κάθε θέμα που μπορεί να είναι θεωρητικό, είτε μικροπολιτικό, είτε και επουσιώδες συγκρινόμενο με τα μεγάλα και σημαντικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Η δυνατότητα έκφρασης της γνώμης, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι φυσικά ελεύθερη, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει την πολυτέλεια να ασχολείται με όλη αυτή τη σεναριολογία.
Αυτό που μας απασχολεί καθημερινά, τόνισε, είναι δουλειά μας και έχουμε χρέος να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που είναι προϋπόθεση για την επιτυχία της πατρίδας και να υλοποιηθούν οι μεγάλες αλλαγές που είναι ο στόχος μας.
Αναφερόμενος στον οδικό χάρτη που ο ίδιος παρουσίασε πριν το Πάσχα, τόνισε ότι με αυτόν δόθηκε το πλαίσιο των επιλογών για το νοικοκύρεμα της οικονομίας, για έναν δρόμο, ο οποίος είναι μακρύς, όπως είπε, και υπογράμμισε ότι, όπως πριν από ένα χρόνο σώσαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία, με το σχέδιο που θα καταθέσουμε σε λίγες μέρες, θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση.

Επτά θέματα, μεταξύ των οποίων η προεπιλογή των προσώπων που θα αναδειχθούν στις κορυφή της πυραμίδας των Ανώτατων Δικαστηρίων, απασχόλησαν την υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή.
Ειδικότερα το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε για την προεπιλογή των δικαστικών λειτουργών που θα επιλεγούν για την πλήρωση των θέσεων του Προέδρου και δύο αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ενός αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, δύο αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, καθώς οι θέσεις αυτές κενώνονται τον προσεχή Ιούνιο, λόγω συνταξιοδότησης των προσώπων που τις κατέχουν. Τη σχετική εισήγηση έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης, ο οποίος στη ίδια συνεδρίαση παρουσίασε και σχέδιο νόμου για τον εξορθολογισμό και την βελτίωση στην απονομή της πολιτικής δίκης.
Στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκαν πέντε ακόμη νομοθετικές πρωτοβουλίες, τρεις εκ των οποίων ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, μια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και μια του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.

http://epanastasi-gr.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

17 Comments

  1. Ανώνυμος

    Ο ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ !
    ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ποτε θα εξεγερθητε να τον στειλετε στο διαολο ρε σεις;ειναι δυνατον να μας κυβερναει αυτος ο γελοιος καραγκιοζης; τριζουν τα κοκαλα των αγωνιστων του 21 ρε με την ξεφτιλα και την ανοχη μας στους παλιατσους!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    οτι εχει πει κανει ακριβως το αντιθετο. μια αληθεια εχει πει?πειτε μου μια! εκανε το εργο του καλα…και τωρα θα φυγει! εμεις θα μεινουμε!!! ξυπνιστε ρε..

    Reply
  4. Ανώνυμος

    GAP ΦΥΓΕ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΑΧΡΗΣΤΟΣ Κ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΣ , Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΕΧΕΙ ΣΙΧΑΘΕΙ .

    ΓΙΑΝΝΗΣ

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Εχουμε τον ποιό ηλίθιο Πρωθυπουργό από την επανασταση τού 21 και μετά!!! Ο Παπαγάλος ότι τού λένε το επαναλαμβάνει!!! Δεν έχει καταλάβει τίποτε ρε γαμότο;;;; Δεν μπορεί μού φαίνεται ότι κάνει τόν τελείως βλάκα, μήπως και απαλλαγεί από τις μαλακείες του!!!

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Δεν τους αντέχω άλλοοοοοοοοοοοο.
    Θέλω να τους γδάρω ζωντανούς. Όλους.
    ΕΙΜΑΙ ΕΧΘΡΟΠΑΘΗΣ

    Reply
  7. ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

    Θα βγαλουμε την χωρα απο την κρισι του ΤΖΕΦΡΥ σημαινει ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΙΟΣ.

    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΡΑΣΙΝΩΡΟΥΦΙΑΝΟΙ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *