Πωλούνται σπίτια για ένα ευρώ

Όσοι ενδιαφέρεστε σπεύσατε…είναι αλήθεια!!!
Ενα ευρώ πωλούνται σπίτια στο ορεινό χωριό Gangi στη Σικελία με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Φαίνεται ότι είναι σύνηθες πλέον στην Ιταλία να ξεπουλούν δήμοι ακίνητα με στόχο όχι να μαζέψουν ζεστό χρήμα αλλά να διασώσουν εγκαταλειμμένες περιοχές ή να τους δώσουν ζωή. Στην περιοχή Gangi στη Σικελία, ένα ορεινό χωριό που ο πληθυσμός του το εγκατέλειψε με το πέρασμα του χρόνου, τα σπίτια πωλούνται για ένα ευρώ!

Κι αυτό με απόφαση του τοπικού συμβουλίου που βγάζει στο σφυρί 20 κατοικίες με την ελπίδα ότι θα προσελκύσει νέους κατοίκους. Πριν σπεύσετε… θα πρέπει να ενημερωθείτε και για τα ψιλά γράμματα. Υποχρέωση των αγοραστών είναι να πληρώσουν 5.000 ευρώ στο δημοτικό συμβούλιο ως εγγύηση ότι θα προχωρήσουν στην ανακαίνιση των σπιτιών και δεν θα τα αφήσουν να ρημάξουν. Τα χρήματα επιστρέφονται με την ολοκλήρωση της ανακαίνισης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το δημοτικό συμβούλιο του Gangi προσπάθησε να αναζωογονήσει την περιοχή με τέτοιου είδους κινήσεις. Το πρόβλημα τότε ήταν ότι κανείς από τα μέλη του συμβουλίου δεν μιλούσε αγγλικά. Τώρα «έδωσαν» την ευθύνη του πρότζεκτ στην Σουηδή μεσίτρια Μαρί Γουέστερ που ζει στην Σικελία. Την περασμένη εβδομάδα δύο από τα σπίτια αγοράστηκαν από έναν Ιταλό επιχειρηματία και την Ρωσίδα σύζυγό του που ζουν στο Αμπου Ντάμπι.

thetoc.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *