Σύσκεψη για την αντιμετώπιση κινδύνου πυρκαγιάς στην Πελοπόννησο


Ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων της περιφέρειας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της περιφέρειας Πελοποννήσου υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Φώτη Χατζημιχάλη, με στόχο το συντονισμό τους στην πρόληψη ενδεχόμενων πυρκαγιών στην Πελοπόννησο.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου με δήλωσή του ανέφερε ότι «είναι γνωστό σε όλους….

ότι η Πελοπόννησος έχει πληγεί πολλές φορές από καταστροφικές πυρκαγιές με ανθρώπινα θύματα. Η προσπάθειά μας είναι να δημιουργήσουμε τέτοιες συνθήκες πρόληψης ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα ή ζημιές σε περιουσίες ή στο ευαίσθητο και όμορφο φυσικό περιβάλλον της περιοχής» και συμπλήρωσε «είμαι ευχαριστημένος από τη σημερινή σύσκεψη γιατί αποδεικνύεται ότι υπάρχει ετοιμότητα. Στόχος μας είναι να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να προλάβουμε το ενδεχόμενο καταστροφικών πυρκαγιών» .

Ο κ. Χατζημιχάλης σημείωσε ότι «ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην πρόληψη γιατί αν δεν πάρουμε μέτρα πρόληψης, όσα μέτρα κι αν πάρουμε για την καταστολή, θα είναι πάντοτε αργά. Βέβαια αν ξεσπάσει μια πυρκαγιά πρέπει να έχουμε έγκαιρη ενημέρωση και άμεση αντίδραση. Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να ενισχύσουμε τους μηχανισμούς πρόληψης» και πρόσθεσε «ταυτόχρονα, όμως, με τις προσπάθειες των υπηρεσιών πρέπει να υπάρχει και η προσοχή, η ευαισθητοποίηση, η εγρήγορση των πολιτών. Πρέπει να γίνουν συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η βοήθεια των εθελοντών. Η Πελοπόννησος δεν αντέχει άλλες καταστροφικές πυρκαγιές».

www.kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *