Ειδοποιητήριο ΕΝΦΙΑ και σε νεκρούς!

Το απόλυτο χάος επικρατεί στην αποστολή ειδοποιητηρίων για την καταβολή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, με το κράτος να οδηγείται σε τραγελαφικές καταστάσεις.
Οι αρχές εμφανίζονται έτοιμες να ξεθάψουν και τους πεθαμένους για να εισπράξει τον ΕΝΦΙΑ, καθώς σύμφωνα με το patrisnews.com πολίτης στο δημοτικό διαμέρισμα Δουνεΐκων του δήμου Ήλιδας, παρέλαβε το σχετικό ειδοποιητήριο για καταβολή του φόρου από τη μητέρα του, η οποία έχει αποβιώσει από το 2006!

Όπως όλα δείχνουν το κράτος δε διστάζει να απαιτήσει τον ΕΝΦΙΑ και από τους νεκρούς έστω και αν έχουν περάσει οκτώ χρόνια από το θάνατο τους, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Το ειδοποιητήριο αφορά την αποθανούσα Ευθυμία Ζούγρα και παρελήφθη χθες από τον έκπληκτο γιο της. Το ύψος της οφειλής είναι  18,11 ευρώ με λήξη προθεσμίας τις 30 Σεπτεμβρίου 2014! Το ειδοποιητήριο- δηλαδή – το οποίο αφορά έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είναι πλέον ζωντανός έφτασε και έξι ημέρες μετά τη λήξη της προβλεπόμενης ημερομηνίας πληρωμής. Αυτό σημαίνει ότι το κράτος – αφού αποστέλλει ειδοποιητήρια σε νεκρούς – είναι ικανό να επιβάλει και πρόστιμο στην αποθανούσα για την καθυστέρηση καταβολής του ποσού.

Ο γιος της αποθανούσης, απευθυνόμενος στον ταχυδρόμο που του παρέδωσε το ειδοποιητήριο, είπε χαρακτηριστικά: «Να πάνε στο κοιμητήριο στον Άγιο Ιωάννη Δουνεΐκων να την βρουν για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *