Νέο απεργιακό μπαράζ για το ασφαλιστικό


Διπλή μάχη, για το ασφαλιστικό αλλά και για τα εργασιακά, δίνει αυτήν την εβδομάδα το συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν την Πέμπτη- οπότε και ψηφίζεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο -σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Για σήμερα Δευτέρα, η ΑΔΕΔΥ έχει…
.

προγραμματίσει σύσκεψη με τις Ομοσπονδίες- μέλη της, προκειμένου να χαραχτεί η στρατηγική, που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα, με φόντο βεβαίως το …ραντεβού του Σεπτέμβρη με την κυβέρνηση, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Την Πέμπτη πραγματοποιεί απεργία και το ΠΑΜΕ, που διοργανώνει συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας, ενώ με δική του πρωτοβουλία έχει οργανωθεί αύριο στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα συναυλία.

Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τόσο το μέτωπο του ασφαλιστικού όσο και το εργασιακό, ενώ την ίδια ώρα καταγράφεται αδιέξοδο με τους εργοδότες (κυρίως τον ΣΕΒ) στη διαπραγμάτευση για την νέα εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας.

Η ΓΣΕΕ δεν πρόκειται να δεχτεί τριετές πάγωμα μισθών και ζητά αυξήσεις με βάση τον ευρωπαϊκό πληθωρισμό (δηλαδή περίπου 1.5%).

Επιπλέον, η Συνομοσπονδία επιμένει στην κατοχύρωση του 13ου και 14ου μισθού είτε με ειδική ρήτρα στη σύμβαση είτε μέσω της ενσωμάτωσης τους στους υπόλοιπους 12 μισθούς.

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, το προσωπικό των ταμείων, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες και οι τελωνειακοί. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι σε αυτά.

Επιπλέον απεργούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Τα σωματεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα αποφασίσουν αν θα πραγματοποιήσουν απεργία ή στάση εργασίας κατά τις επόμενες ημέρες.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς απεργία έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ). Επίσης κλειστά θα είναι τα εμπορικά λιμάνια λόγω της κινητοποίησης της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος.

www.protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *