Ο επικεφαλής των Ελλήνων βατραχανθρώπων στα Ίμια αφηγείται: «Όλοι κλαίγαμε με τη σημαία

Οι διαταγές ήταν να εξοντώσουμε όσους περισσότερους μπορούσαμε κερδίζοντας χρόνο».

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώθη­καν, από την αποφράδα εκείνη νύ­χτα του Ιανουαρίου του 1996. Τη νύχτα, που τρεις γενναίοι άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού έδωσαν τις ζωέςτους, για την πατρίδα που σερνόταν στην…
 κρίση των Ιμίων. Την κρίση, που έδωσε αφορμή στην Τουρκία, να θέσει το ζήτημα των «Γκρίζων Ζωνών» στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδας σε αρκετά νησιά.

Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, μαθαίνουμε ότι, αν και ο κ. Σημίτης ευχαριστούσε (γιατί;) τους Αμερικάνους αν και ο κ. Πάγκαλος πρότεινε να πουν, ότι τη σημαία την πήρε ο… αέρας στα Ίμια, υπήρχαν πάνω στις βραχονησίδες πραγματικοί Έλληνες και πραγματικοί άνδρες που ήταν έτοι­μοι να δώσουν τη ζωή τους.

Δεν ήταν διατεθει­μένοι να διαπραγματευτούν με σκυμμένο το κε­φάλι σαν τους ραγιάδες, ούτε να πουν ψέμματα σε όλο το λαό για «τα ξερονήσια με τα κατσίκια», όπως τα έλεγε τότε ο Κλίντον.
Πριν περάσουμε στη συγκλονιστική περι­γραφή της κρίσης των Ιμίων από τα χείλη του υποπλοιάρχου των ΟΥΚ Θεόδωρου Μούση, αισθανόμαστε κι εμείς ότι πρέπει να επαναλάβουμε τα ονόματα των τριών Ελλήνων, που έπεφταν νεκροί όταν έπεφτε το ελικόπτερο τους, την ίδια ώρα που ανέβαιναν στα Ίμια δέκα Τούρκοι κομάντος: Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος, Έκτορας Γιαλοψός. Παρόντες…

Ξέραμε πως θα πεθάνουμε.

«Στις επτά και μισή, πήραμε διαταγή να μα­ζέψουμε ια πράγματα και να πάρουμε το σύμ­βολο μαζί μας», περιγράφει ο Θεόδωρος Μούσης, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής των ανδρών, των βατραχανθρώπων που βρίσκονταν επάνω στο πετρώδες, ξερό έδαφος της βραχονησίδας ακάλυπτοι, σαν πρόβατα επί σφαγήν. «Πήγαμε εκεί ξέροντας ότι θα πεθαίναμε στην περίπτωση εμπλοκής. Αυτές ήταν οι διαταγές. Στόχος μας; Να εξοντώσουμε όσους περισσότερους μπορούσαμε κερδίζοντας χρόνο. Γι’ αυτό και ο εξοπλισμός μας ήταν υπερσύγχρονος», προ­σθέτει ο επικεφαλής των Ελλήνων βατραχαν­θρώπων. Η ΟΥΚ είχε εντολή να εγκατασταθεί εκεί ώστε να ελέγχει τις κινήσεις των Τούρκων βατραχανθρώπων, που αποβιβάστηκαν στη βρα­χονησίδα, ενώ παρακολουθούσε τη τουρκική φρεγάτα τύπου «Μέκο», η οποία προσέγγιζε τη δυτική ‘Ιμια.

«Να μην κατεβάσουμε τη σημαία, είπαν κάποια από τα παιδιά. Όλοι κλαίγαμε. Ο ένας κράταγε τον άλλον. Με βαριά καρδιά, λίγο πριν αποχωρήσουμε έδωσα παράγγελμα: “Πρ­οσοχή”. Είπαμε τον εθνικό ύμνο και στις 8.30 πή­ραμε τη σημαία και φύγαμε».

Τα λόγια του Θ. Μούση είναι απόδειξη ότι όλοι ήιαν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα χειρότερα, να ρισκάρουν, να σκοτώσουν, αλλά και να θυσιαστούν για την πατρίδα, όπως τα τρία μέ­λη του πληρώμαιος του ελικόπτερου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που πέταγε εκείνη την ώρα πάνω από τα Ίμια.

Αυτή, είναι η μια πλευρά. Η άλλη καταγρά­φεται γλαφυρά μέσα από το βιβλίο, που έγρα­φαν οι δημοσιογράφοι ΑΘ. ‘Ελλις και Μ. Ιγνατίου, για την κρίση των Ιμίων. «Να φύγουμε από τα Ίμια και να τερματιστεί η κρίση, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ξαναγυρίσουμε στα Ίμια», είπε ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο τότε υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, όπως αποκαλύπτεται από το βιβλίο τους με τα απόρρητα τηλεγραφήματα των Αμερικα­νών, πρότεινε:

«Να πούμε ότι την σημαία την πήρε ο αέρας και να κλείσουμε την υπόθεση». Αυτό είναι ανδρεία…

Και δεκαπέντε χρόνια μετά, ας το ξεκαθαρί­σουμε. Ο τότε δήμαρχος της Καλύμνου, ο οποί­ος σήκωσε την Ελληνική σημαία στη βραχο­νησίδα, κατηγορήθηκε από τους συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ, ότι «έριξε λάδι στη φωτιά» και ότι μπορεί να μην είχε συμβεί τίποτα αν δεν το έκανε. Ομως, ποτέ δεν μετάνιωσε για την πρά­ξη του, να τοποθετήσει την ελληνική σημαία σε ένα από τα δύο νησιά και καλά έκανε.

Ο Δημήτρης Διακομιχάλης, φοβόταν και με­ρικές ημέρες μετά, θα επαληθευτεί, ότι οι γεί­τονες αμφισβητούν την ελληνικότητα των Ιμίων και συνοδευόμενος από τον αστυνομικό διευ­θυντή Καλύμνου, τον ιερέα και δύο κατοίκους του νησιού ύψωσε την ελληνική σημαία. Μια μέρα αργότερα, το ελληνικό σύμβολο αντικατα­στάθηκε με το τουρκικό.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος, πράκτορας της MIT, όπως αποδείχθηκε αργότερα, Σερτ Τσεσούρ, και ο συνάδελφος του κατέφθασαν στα Ίμια πήραν την ελληνική σημαία την οποία πα­ρέδωσαν στην εφημερίδα «Χουριέτ» στη Σμύρνη, και πλέον ανέμιζε η δική τους.

http://filologos10.wordpress.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

43 Comments

  1. Ανώνυμος

    Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των
    ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
    Ποτέ από το χρέος μη κινούντες·
    δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις,
    αλλά με λύπη κιόλας κ’ ευσπλαχνία·
    γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
    είναι πτωχοί, πάλ’ εις μικρόν γενναίοι,
    πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε·
    πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
    πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.

    Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει
    όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
    πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
    κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

    (Καβάφης)

    Τζαν

    Reply
  2. Ανώνυμος

    athanatoi fylakes toy ethnoys !!!! bravo sta paidia stoys oyk ksero mesa moy oti tha pethenate opos ekeina ta palikaria gia ta idanika mas kai tin eleytheria mas eiroes oloi sas !! gia panta stin mnimi mas kai sti kardia mas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ/ Η ΦΙΛΗ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Αν υπήρχε Ελληνική ψυχή σ αυτούς που κυβερνούν η εντολή προς τους στρατιωτικούς μας θα έπρεπε να είναι "άτομο που θα σας πλησιάσει με εντολή την υποστολή ή καταστροφή Ελληνικής σημαίας να πυροβολήται επι τόπου"και μετά το "χρέος " της ηγεσίας θα ήταν να βρεί κι αυτόν που έδωσε την εντολή και να έχει την ίδια τύχη.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    PAIDIA KSEXASATE OTI ZHN HMERA THS KRISHS TWN IMIWN HTAN SE EKPOMPH TOY XATZHNIKOLAOY KAI ELEGE OTI DEN YPARXEI PROVLHMA,KAI TOY EIPE O XATZHNIKOLAOY NA PAEI EPEIGONTWS PISW GIATI TON PSAXNEI O PRWTYPOYRGOS! A RE GELOIE PAGALE

    Reply
  6. Ανώνυμος

    3΄59 Γνωριζω καλοια πραγματα για εκεινη την μερα αλλα γιατι οι τουρκοι κομμαντος σκωτωθηκαν δεν το γνωριζω…με τι τροπο προδοδαν την τουρκικη σημαια οι τουρκοι βατραχανθρωποι…?ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ…

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Έλα Ελλάδα να ρίξουμε τη χούντα αδερφέ. Αν έχεις ζήσει σε πολιτισμένη χώρα ξέρεις τι επίπεδα διοίκησης να απαιτείς από το κράτος.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Αντί οι υπαίτιοι να πάθουν ότι έπαθε η ομάδα των τούρκων βατραχανθρώπων που ατίμασαν την τουρκική σημαία (και ο νοών νοείτω) εμείς τον έναν τον έχουμε να μας τα ζαλίζει κάθε κυριακή με τις θεωρητικές παρεμβάσεις του και τον άλλον να μας τα ζαλίζει κάθε μέρα από την θέση του αντιπροέδρου…
    καλά να πάθουμε. . . γι αυτό δεν γυρνάω ελλάδα μέχρι να πέσει η χούντα…

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Χωρισμός Κράτους και Εκκλησίας στην Ισπανία

    Απόφαση για την απεμπόληση της απευθείας κρατικής χρηματοδότησης προς την Καθολική Εκκλησία έλαβε η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας υπό τον Χοσέ Θαπατέρο, σε μία προσπάθεια να μειώσει την ισχύ και την επιρροή της στην κοινωνία της χώρας.
    Το μέτρο, που σύμφωνα με αξιωματούχους αποφασίσθηκε να ληφθεί κατόπιν της συναίνεσης της ηγεσίας της Εκκλησίας, διαδέχεται την απόφαση του Ισπανού πρωθυπουργού να καταργηθεί η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία.

    Ο Θαπατέρο προκάλεσε οργή στις τάξεις της εκκλησιαστικής ιεραρχίας νομιμοποιώντας τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων σε μία από τις πιο συντηρητικές κοινωνίες της Ευρώπης.

    Αν και 80% των Ισπανών δηλώνουν καθολικοί, μόλις το 16% εξ αυτών πηγαίνουν στις εκκλησίες τις Κυριακές και ο αριθμός των εκπαιδευομένων ιερέων μειώνεται.

    Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα αποζημιώσει την Εκκλησία για την διακοπή της επιδότησης, που έφθασε περίπου τα 30 εκατ. ευρώ συνολικά το 2005, με την αύξηση του μέγιστου αφορολόγητου ποσού για δωρεές προς την εκκλησία στο 0,7% του εισοδήματος των πολιτών, από το 0,52%.

    «Αυτό θα συνδέσει το εισόδημα της Καθολικής Εκκλησίας με άμεσο τρόπο με την βούληση των φορολογουμένων» αναφέρθηκε από την κυβέρνηση. Η Εκκλησία χάνει, επίσης, τις αφορολόγητες αγορές της.

    Οι σχέσεις κράτους-Εκκλησίας στην Ισπανία εξακολουθούν να φέρουν τις πληγές της περιόδου του αιματηρού εμφυλίου πολέμου της δεκαετίας του 1930, όταν μεγάλο μέρος του κλήρου στήριξε την ακροδεξιά κυβέρνηση Φράνκο. Κατά τη δικτατορία, η Εκκλησία ανέκτησε τα προνόμιά της, που άρχισαν όμως να καταργούνται μετά το 1975 και την επαναφορά της χώρας στη δημοκρατία.

    Η Εκκλησία αντιμετωπίζει πλέον έντονα οικονομικά προβλήματα. «Οι Ισπανοί καθολικοί, και όχι αυτοί που απλώς βαπτίζονται, αλλά οι πιστοί καθολικοί, δεν δείχνουν και πολύ ενθουσιασμό όσον αφορά το να στηρίξουν την Εκκλησία οικονομικά» σημειώνει η εφημερίδα El Pais.

    Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=13:–&catid=13:xenos-christianismos&Itemid=194#ixzz1CVbEC0ww

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΗΘΕΛΑ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΩ,ΒΡΙΣΚΟΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΛΑΓΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ,ΕΖΗΣΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ,ΤΟΤΕ ΗΜΟΥΝ 17 ΣΤΑ 18 .ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΨΜ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ …ΒΛΕΠΩ ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ 3 ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΘΕΛΑΝΕ .ΟΛΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΧΤΕΣ.ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΘΑ ΖΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

    Reply
  11. Ανώνυμος

    ΑΝΤΙ ΡΕ ΔΕΙΛΟΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΦΟΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΚΑΘΕΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΟΙΡΟΛΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΣΑΣ ΩΡΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΝΤΙΚΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.
    ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΧΕΣΤΑΡΑΔΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!

    Reply
  12. Ανώνυμος

    "ναι ναι …κλαίγαται, ένας δεν είχε τα @@ να πατήσει την σκανδάλη…"

    Και δεύτερον και σημαντικότερον κανείς δεν έχει ΤΩΡΑ τα @@ να αδειάσει ένα γεμιστήρα στο κεφάλι του γουρουνοπάγκαλου ή του Αβούρι.

    Κανονικά αυτούς που υπέστειλαν τη σημαία δεν έπρεπε να τους τιμούμε.

    Reply
  13. Ανώνυμος

    Τι θα πει ο Θεός είναι μεγάλος ρε ρασόβλημα; Ο Θεός είναι μεγάλος λένε οι μουσουλμάνοι. Ιδίως όταν βιάζουν, σκοτώνουν αθώους, καίνε περιουσίες που είναι οι κόποι μιας ζωής, παίρνουν παιδιά για γενίτσαρους.

    Reply
  14. Ανώνυμος

    Μην αγανακτείτε. Όταν θα είναι η ώρα τότε θα γίνει η Επανάσταση. Κάντε λίγο υπομονή και ο Θεός είναι μεγάλος.

    Reply
  15. Ανώνυμος

    Οι προδότες εκείνης της ημέρας.Αντί να σαπίζουν σε κανένα κελί Η να έχουν φύγει για τον άλλον κόσμο.Κυκλοφορούν ανάμεσα μας.Και το χειρότερο κρατάνε την τύχη,της πατρίδας μας.Στα χέρια τους..ΝΤΡΟΠΗ_ΑΙΣΧΟΣ….Κρεμάλα στους προδότες εκείνης της ΜΑΥΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ…..

    Reply
  16. Ανώνυμος

    Δυστυχώς μόνο στα λόγια μένουμε !!!!!!! για αυτό μας κάνουν ότι θέλουν!!! Ενώ είναι τόσο απλό εμείς τους πληρώνουμε είναι υπάλληλοι μας και εμείς ι εργοδότες τους ,όταν ένας υπάλληλος δεν κάνη σωστά την δουλεία του λογικά τον απολύουμε. Στο χέρι μας είναι Έλληνες όχι στο δικό τους !!!!!

    Reply
  17. Ανώνυμος

    ΕΝΑ ΠΑΝΙ ΕΙΝΑΙ, ΕΙΠΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ.
    ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΗΡΕ Ο ΑΕΡΑΣ.

    Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ, Ο ΑΛΗΤΗΣ

    Reply
  18. Ανώνυμος

    τιμή και δόξα στα παιδιά…
    κ. Μούση, γιατί δεν λέτε πως παρέλαβε η Yavuz τους τούρκους κομμάντος από την Δ. Ιμια για να καταλάβουν μια και καλή οι ραγιάδες το ποιος είχε το τακτικό πλεονέκτημα εκείνη την νύχτα?

    τέλος έχω να πώ ότι μέσα σε λίγο χρόνο υπουργία, ο κ Πάγκαλος είχε 2 επιτυχίες (Oτσαλαν + Ιμια) ξαχνάω κάτι αλλο??

    Reply
  19. dimitris_kaltsos

    αιωνια τους η μνημη… μαρτυρησαν για την ελλαδα μας
    και σεις παλικαρια ουκαδες, να σας εχει καλα ο Θεος

    Reply
  20. Ανώνυμος

    Εκεινο το απο , να ρε παιδια μου κάθεται στο στομάχι. Αυτοι θέλουν και επίδομα βραχονησίδας.
    Καλύτερα να μή ξαναμιλήσει κανένας τους.
    Γιατί ένας άν είχε α…..α και πάταγε την σκανδάλη που κρατούσε παρά τις διαταγές, τα πράγματα θα ήταν αλλιώς και θάχαμε μερικους πραγματικούς ήρωες

    Reply
  21. Ανώνυμος

    Τιμή και δόξα στους ήρωες Καραθανάση, Βλαχάκο , Γιαλοψό, Σιαλμά, Ηλιάκη και σε όσους φυλάνε Θερμοπύλες.
    Κακό ψόφο στους εφιάλτες Σημίτη και Πάγκαλο.

    Reply
  22. partisan

    7:39 ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥ ΓΑΠ !
    ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ .

    Reply
  23. Ανώνυμος

    Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΔΙΚΕΙΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕΙ?? ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΛΟΙ ,ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ???ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ?!!!!!

    Reply
  24. Ανώνυμος

    ΑΝ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ,ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΥΤΟΙ. ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ.

    Reply
  25. Ανώνυμος

    Το ελικόπτερο βρέθηκε τρυπημένο απο σφαίρες.. Από τυχαία αφήγηση από κάποιον που ήταν εκεί…. Ανθέλληνες, τουρκόσποροι, εβραίοι…….

    Reply
  26. Ανώνυμος

    ΠΡΟΔΟΤΕΣ
    ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΚΙΟΛΑΣ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ
    ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ Η ΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΦΤΑΙΧΤΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
    ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ

    Reply
  27. partisan

    ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΜΕΝΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΕΜΑ ΘΕΡΜΟΥ ΕΠΙΣΟΔΕΙΟΥ. ΑΠΛΑ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΒΕΛΙΞ, ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Π.Ν ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΗΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ ! ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ

    Reply
  28. partisan

    6:51 ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΟ ΓΑΖΩΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.
    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ, ΔΕΝ ΖΕΙ…

    Reply
  29. Ανώνυμος

    Τα σκατα οσο τα ανακατευεις βρωμανε περισσοτερο.
    Κατι ξερανε ο Σημιτης και ο Παγκαλος και λουφαξαν
    Μηπως για το αξιομαχο των ενοπλων δυναμεων;
    Μηπως κατι αλλο ;
    Γιατι ευχαριστησε τον πολυχρονεμενο θειο Σαμ ;

    και το διαρκες ερωτημα: ΠΩΣ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ;

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *