ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο δρόμο που χάραξε ο Μπαλτάκος…

Γράφει ο Μαγια

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι γνήσιοι και παραδοσιακοί νεοδημοκράτες αλλιώς ονειρεύονταν το κόμμα τους. Και φυσικά δεν περίμεναν ότι, στην επέτειο των 40 χρόνων από την
ιδρυσή του θα έτριζαν τα κόκαλα του Κων. Καραμανλή. Ο Αντ. Σαμαράς όρισε τον Μ. Βορίδη να εισηγηθεί αντ’ αυτού απόψε στη Βουλή την πρόταση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του!
Δεν πρόκειται μόνο για θεσμική αταξία, δεδομένου ότι, τον πρωθυπουργό θα έπρεπε να αντικαταστήσει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ή ο πρώτος τη τάξει υπουργός,  αλλά για την επίσημη είσοδο της ΝΔ, στο δρόμο που χάραξε ο Μπαλτάκος. Αυτό που απομένει είναι να αλλάξει το λογότυπο και στη θέση της φλόγας να τοποθετηθεί το τσεκούρι. Ίσως, στη Συγγρού έχουν σχηματίσει την πεποίθηση ότι, αγκυροβολώντας εγγύτερα της Χρυσής Αυγής θα μειώσουν το εύρος της επερχόμενης εκλογικής συντριβής.
Η δεξιά στροφή της ΝΔ συμπίπτει με την καλπάζουσα μετεξέλιξή της σε ένα κόμμα τύπου ΠΟΛΑΝ, όσον αφορά την επιρροή της στην κοινωνία, σε βαθμό που πολλοί νεοδημοκράτες έχουν αρχίσει να διερωτώνται, εάν η σημερινή κυβέρνηση είναι κυβέρνηση της ΝΔ, με συνεταίρο το ΠΑΣΟΚ ή είναι κυβέρνηση της ΠΟΛΑΝ, που έχει δυο επιμέρους συνιστώσες, μια μικρή το ΠΑΣΟΚ και μια μεγαλύτερη τη ΝΔ.
Προς το παρόν μόνο η Ντ. Μπακογιάννη, αντέδρασε, χαρακτηρίζοντας ως λάθος την  απουσία του Πρωθυπουργού από τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή. Η Καραμανλική πτέρυγα τηρεί σιγήν ιχθύος, ενώ οι πολιτικοί βρυκόλακες του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ ουδόλως ενοχλήθηκαν με την ανάθεση της εκπροσώπησή τους στον Βορίδη. Αυτοί οι προσκυνημένοι μνημονιακοί βαστάζοι προτάσσουν παντί τρόπω την παραμονή τους στην εξουσία, αδιαφορώντας εάν με τη στάση και τις επιλογές τους ασελγούν στο  πτώμα του ΠΑΣΟΚ
Στον απόηχο της αναμενόμενης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης η κυβέρνηση Σαμαρά, θα προσπαθήσει να συντηρήσει το γελοιώδες αφήγημα περί success story μέχρι την εκπνοή της παρούσας Βουλής, το πολύ σε τέσσερις μήνες. Μέχρι οι Τροικανοί να τελειώσουν τη «δουλειά», παραδίδοντας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον απόλυτο ερειπιώνα.
Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ έχει απολέσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Δεν είναι μόνον η δημοσκοπική διαφορά, που πλέον εξασφαλίζει άνετα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ηττοπάθειας, που διακατέχει όλο και περισσότερα κυβερνητικά και γαλαζοπράσινα κομματικά στελέχη.
Δεν είναι τυχαίο ότι συμπεριφέρεται ως κυβέρνηση υπό προθεσμία. Αλάνθαστο σημάδι είναι ότι το τελευταίο διάστημα φροντίζει να κλείνει διάφορες «εκκρεμότητες» με έντονη οσμή διαπλοκής. Άκρως αποκαλυπτική η δήλωση της Λούκας Κατσέλη, ότι «η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, πασχίζει να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία, όχι μόνο για να μειώσει τις πιθανότητες της επερχόμενης συντριπτικής εκλογικής ήττας της, αλλά και για να ολοκληρώσει ανοιχτά deals συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *