Απόσχιση στην Ουκρανία!

 Να γίνει η Κριμαία τμήμα της Ρωσίας ψήφισε ομόφωνα το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας, στο οποίο κυριαρχούν οι ρωσόφωνοι. Αποφασίστηκε επίσης να διεξαχθεί δημοψήφισμα στις….
16 Μαρτίου προς επικύρωση της ένωσης αυτής.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώθηκε για το αίτημα αυτό του κοινοβουλίου.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε, επικαλούμενο το κείμενο της απόφασης, ότι η Κριμαία αποφάσισε «να εισέλθει στη Ρωσική Ομοσπονδία με τα δικαιώματα ενός υποκειμένου της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Οι ψηφοφόροι θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην ένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία και σε μια σαφώς ενισχυμένη αυτονομία, διευκρίνισε ο βουλευτής Γκριγκόρι Ιόφε.

Στη Μόσχα ενδέχεται να υιοθετηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ένα νομοσχέδιο για την «απλούστευση της διαδικασίας με την οποία τμήματα ξένων κρατών μπορούν να εντάσσονται στη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο ρώσος πολιτικός Σεργκέι Μιρόνοφ, συντάκτης του νομοσχεδίου.

Εν τω μεταξύ, πηγές της γερμανικής κυβέρνησης στο Βερολίνο διέρρευσαν ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συνομίλησε και πάλι με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για την κρίση στην Κριμαία αργά εχθές το βράδυ. Η συνομιλία επιβεβαιώθηκε από το Κρεμλίνο.

Ωστόσο, το μόνο που έγινε γνωστό, είναι ότι την πρωτοβουλία γι’ αυτή είχε η γερμανική πλευρά.

http://www.sofokleousin.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *