Ένοχοι για την παρακώλυση συγκοινωνιών οι αγρότες – Χωρίς ένταση ολοκληρώθηκε η διαδικασία

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η δίκη των 93 αγροτών για την κινητοποίηση του 2009 που είχε καταλήξει στο Αεροδρόμειο Ηρακλείου. Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή και τη 10μηνη φυλάκιση των αγροτών ενώ η πρόεδρος της έδρας δέχτηκε και αποφάσισε την ενοχή για το αδίκημα της…..
παρακώλυσης συγκοινωνιών και την 6μηνη φυλάκιση ενώ οι αγρότες θα μπορέσουν να καταθέσουν έφεση. Οι αγρότες αποχώρησαν από το Δικαστικό Μέγαρο και στη συνέχεια προχώρησαν στην Πλατεία Ελευθερίας χωρίς εντάσεις και προβλήματα, παρουσία της αστυνομίας.
Η πρόταση της έδρας

Νωρίτερα η  εισαγγελέας από την έδρα πρότεινε τη αθώωση  των κατηγορουμένων λόγο αμφιβολιών για το  αδίκημα των ζημιών στο χώρο του αερολιμένα κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου το 2009 ενώ για το αδίκημα της παρακώλυσης των συγκοινωνιών πρότεινε την ενοχή όλων των κατηγορουμένων πλην 4 τονίζοντας ότι εμπόδισαν κατά την διάρκεια της κατάληψης την αεροπλοΐα.
Η εισαγγελέας στη σύντομη τοποθέτηση της  ξεκινώντας επισήμανε ότι Σε περίπτωση που γίνει οποιοδήποτε επεισόδιο θα φύγω. Δεν είμαι υποχρεωμένη να δέχομαι οποιοδήποτε τραμπουκισμό. Είμαστε όλοι φορολογούμενοι πολίτες και σε καμιά περίπτωση δεν αποδέχομαι το ανώνυμο. Όλοι γνώριζαν- είπε μεταξύ άλλων-ότι μπαίνοντας στο αερολιμένα τελούσαν αδίκημα. τα δίκαια αιτήματα, χάνουν το δίκαιο χαρακτήρα τους όταν επηρεάζουν τα δικαιώματα των άλλων, ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, να σταθμίζεται όμως και των υπολοίπων τα αγαθά, αμέσως μετά το λόγο πήραν οι δικηγόροι για τις αγορεύσεις.
Την ίδια ώρα που γίνονταν αυτά μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο, έξω από αυτό υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη άλλα ακόμα μεγαλύτερος αριθμός αγροτών που περιμένει την απόφαση του Δικαστηρίου. Στο χώρο πάντως έκτος από υψηλόβαθμους αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και τον Διοικητή Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μανόλη Κονσολάκη, στο σημείο προσήλθε και ο Ταξίαρχος Μιχάλης Καραμαλάκης.
Νωρίτερα…
Την ίδια ώρα που οι αγρότες της Κρήτης είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ελευθερίας λίγα μέτρα παρακάτω στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία για τους 93 αγρότες που κατηγορούνται για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης στο πλαίσιο των δυναμικών κινητοποιήσεων του κλάδου τον Ιανουάριο του 2009.
Η παράλληλη εξέλιξη της δίκης με το συλλαλητήριο έχει στρέψει τον ενδιαφέρον τον φορέων της πόλης που παρακολουθούν τη διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας.
Πρόκειται για αγρότες από το Αρκαλοχώρι, τη Βιάννο, την Ιεράπετρα, τη Μεσσαρα, το Ζαρό, το Μυλοπόταμο, το Τέμενος, το Μαλεβίζι, το Μονοφάτσι, τη Σητεία, την Πεδιάδα, τα Χανιά. Παράλληλα υπάρχουν αγρότες από τα Βριλίσσια της Αττικής, το Περιστέρι και τη Δάφνη.
Πριν απο λίγο ξεκίνησαν οι απολογίες με πρώτη αυτή του Ζαχαρία Σπυριδάκη τότε προέδρου της ΟΑΣΝΗ ενώ θα πρέπει να απολογηθούν και οι υπόλοιποι 92.
Αυτή την ώρα λοιπόν μέσα στην αίθουσα του Μονομελούς – πρόκειται για μικρή αιθουσα του δικαστικού μεγάρου – αλλά και έξω από αυτήν επικρατεί κυριολεκτικά το αδιαχώρητο. Τόσο οι κατηγορούμενοι που ούτε αυτοί δεν χωρούν στην αιθουσα όσο και ο κόσμος που έχει έρθει για συμπαράσταση δημιουργούν ένα τεράστιο πλήθος και είναι σαφές ότι πρόκειται για μια ακροαματική διαδικασία που χρειάζεται ακόμα αρκετές ώρες προκειμένου να ολοκληρωθεί. Παράλληλα, υπάρχουν ακόμα 40 υποθέσεις που θα πρέπει να εκδικαστούν από την έδρα !

Η εισαγγελέας από την έδρα πρότεινε τη αθώωση  των κατηγορουμένων λόγο αμφιβολιών για το  αδίκημα των ζημιών στο χώρο του αερολιμένα κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου το 2009 ενώ για το αδίκημα της παρακώλυσης των συγκοινωνιών πρότεινε την ενοχή όλων των κατηγορουμένων πλην 4 τονίζοντας οι εμπόδισαν κατά την διάρκεια της κατάληψης την αεροπλοΐα. Η εισαγγελέας στη σύντομη τοποθέτηση της  ξεκινώντας επισήμανε ότι Σε περίπτωση που γίνει οποιοδήποτε επεισόδιο θα φύγω. Δεν είμαι υποχρεωμένη να δέχομαι οποιοδήποτε τραμπουκισμό. Είμαστε όλοι φορολογούμενοι πολίτες και σε καμιά περίπτωση δεν αποδέχομαι το ανώνυμο. Όλοι γνώριζαν- είπε μεταξύ άλλων-ότι μπαίνοντας στο αερολιμένα τελούσαν αδίκημα. τα δίκαια αιτήματα, χάνουν το δίκαιο χαρακτήρα τους όταν επηρεάζουν τα δικαιώματα των άλλων, ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει, να σταθμίζεται όμως και των υπολοίπων τα αγαθά, αμέσως μετά το λόγο πήραν οι δικηγόροι για τις αγορεύσεις.
Την ίδια ώρα που γίνονταν αυτά μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο, έξω από αυτό υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη άλλα ακόμα μεγαλύτερος αριθμός αγροτών που περιμένει την απόφαση του Δικαστηρίου. Στο χώρο πάντως έκτος από υψηλόβαθμους αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και τον Διοικητή Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μανόλη Κονσολάκη, στο σημείο προσήλθε και ο Ταξίαρχος Μιχάλης Καραμαλάκης.

http://www.prismanews.gr/i

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *