Ήθελαν το «κεφάλι» του Μιχάλη!

Το ρεπορτάζ των εφημερίδων αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες, στις «δύσκολες» συζητήσεις που είχε ο Γιώργος Παπανδρέου με τους εκπροσώπους της τρόικας, οι εντεταλμένοι των διεθνών οργανισμών που έχουν δανείσει την Ελλάδα, έθεσαν θέμα συνεργασίας τους με ορισμένους από τους…
Υπουργούς της Κυβέρνησης.

Το μυαλό όλων πήγε στη Λούκα Κατσέλη, η οποία άλλωστε, και μέσω του άρθρου της στο «Βήμα της Κυριακής», εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της τρόικας, αμφισβητώντας ευθέως την αποτελεσματικότητα που θα έχει για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, η «συνταγή» την οποία έχει επιβάλλει μέσω του μνημονίου.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του «statesmen.gr», ο Υπουργός με τον οποίο οι εκπρόσωποι της τρόικας δείχνουν να έχουν μεγάλη και ουσιαστική απόσταση, είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, έδειξε πρόσφατα, σε… live μετάδοση, την ενόχλησή του για την αύξηση του ΦΠΑ στα προϊόντα, που ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, χωρίς να τον έχει ενημερώσει. Και η αντίδραση αυτή ήταν ενδεικτική της προσέγγισης που έχει ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για το μείγμα οικονομικής πολιτικής το οποίο ακολουθείται, και το οποίο έχει επιβληθεί ουσιαστικά από την τρόικα.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας λοιπόν, επειδή γνωρίζουν ότι το ειδικό πολιτικό βάρος του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της Λούκας Κατσέλη, δεν δίστασαν να εκφράσουν στον Γιώργο Παπανδρέου τους προβληματισμούς τους, διατυπώνοντας εμμέσως αίτημα «καρατόμησης» του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ο Πρωθυπουργός ωστόσο έσπευσε να κλείσει εξαρχής κάθε συζήτηση για πρόσωπα, και έτσι οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν θέλησαν να δώσουν συνέχεια. Το βέβαιο πάντως, είναι ότι το μέτωπο Χρυσοχοϊδη-τρόικας, που υπάρχει στο παρασκήνιο, δεν θα κλείσει εύκολα.

statesmen.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    Αυτό και εαν είναι για γέλια .Αθτός διαφώνισε γιατί δεν ρωτήθηκε .Σιγάτο ειδικόπολιτικό βάρος του μιχαλάκη τοβάρος αυτό που έχει είναι ότι είναι άνθρωπος των αμερικάνων και τίποτε παραπάνω ,ποιός γράφει τέτοιες κουταμάρες?

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΧΡΥΣΟΧΛΩΡΙΔΗΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΗΡΩΑΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟΣΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ!!!!!1

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΝΩΜΑΛΟΙ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *