Σβήστε τα οχήματά σας, αλλιώς έχει πρόστιμο!

Τα συστήματα εξοικονόμησης καυσίμου όπως το start/stop, εφαρμόζονται πλέον σε όλο και περισσότερα μοντέλα. Στόχος, εκτός από την οικονομία είναι η μείωση των εκπομπών…..
ρύπων. Ωστόσο, επειδή η τεχνολογία αυτή είναι σχετικά πρόσφατη, τα περισσότερα οχήματα είναι ρυπογόνα, ακόμα και όταν είναι ακίνητα σε ένα φανάρι, για παράδειγμα.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε στο Λονδίνο, αν όλοι οι οδηγοί απενεργοποιούσαν τον κινητήρα του οχήματος τους, κάθε φορά που σταματούσαν στο κέντρο της πόλης, οι εκπομπές ρύπων θα μειώνονταν κατά 100.000.000 κιλά! Τα σωματίδια που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα είναι τόσα πολλά, διότι η αγγλική πόλη έχει από τις μεγαλύτερες κυκλοφοριακές συμφορήσεις στον κόσμο.

Ο Δήμος της αγγλικής πόλης λοιπόν, σε συνεργασία με άλλους φορείς ξεκίνησε μια καμπάνια προτρέποντας τους οδηγούς να σβήνουν τις μηχανές όταν είναι ακινητοποιημένοι. Το εντυπωσιακό όμως είναι, ότι ο Δήμαρχος Boris Johnson, προκειμένου να επιτύχει το εγχείρημα, επέτρεψε στην αντίστοιχη Δημοτική Αστυνομία ορισμένων Δήμων της πόλης, να επιβάλλει πρόστιμο έως και 80 λίρες σε όσους δεν σβήνουν τους κινητήρες!!

Τώρα, το πώς θα επιβάλλονται τα πρόστιμα και με ποια λογική πάρθηκε αυτή η απόφαση, είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα τους κατοίκους του Λονδίνου. Το μόνο βέβαιο είναι, ότι οι πολιτικοί στην Αγγλία, βρήκαν ακόμα ένα τρόπο να συγκεντρώσουν χρήματα, με θύματα και πάλι τους οδηγούς.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *