Το «χαστούκι» των Γάλλων ξύπνησε τον Ολάντ

«Η γαλλική κυβέρνηση θα αφουγκραστεί τους Γάλλους και θα αντλήσει διδάγματα από τα άσχημα αποτελέσματα του πρώτου γύρου…

των δημοτικών εκλογών», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου

«Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι χωρίς να περιμένει την Κυριακή, συμφωνεί να ακούσει τους Γάλλους», τόνισε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ, η οποία επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Ολάντ.

«Η κυβέρνηση οφείλει να αντλήσει ένα δίδαγμα από αυτές τις δημοτικές εκλογές, το οποίο είναι ότι πρέπει να εργαστεί για την αναδιάρθρωση αυτής της χώρας με μεγαλύτερη ταχύτητα, μεγαλύτερη ισχύ, μεγαλύτερη συνοχή και κοινωνική δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Οι Γάλλοι ψηφοφόροι “τιμώρησαν” τους υποψηφίους του Σοσιαλιστικού Κόμματος στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών την περασμένη Κυριακή, με το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν να σημειώνει επιτυχίες.

Την ίδια ώρα κυβερνητική πηγή, η οποία δεν κατονομάζεται, δήλωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση προετοιμάζεται για μειώσεις των φόρων για τα νοικοκυριά μετά τον τελικό γύρο των τοπικών εκλογών την Κυριακή.

«Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε μια προπαρασκευαστική φάση, αλλά θα πρέπει να υπάρξουν φορολογικά μέτρα για τα νοικοκυριά στο τελικό πακέτο», δήλωσε η κυβερνητική αυτή πηγή, αναφερόμενη σε ένα σχέδιο προϋπολογισμού του 2014-2015.

Την ίδια ώρα πηγή προσκείμενη στον Γάλλο πρόεδρο εκτίμησε ότι ο Ολάντ είναι έτοιμος να “δράσει” τον Απρίλιο και ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αλλάξει την φορολογική πολιτική, την ώρα που εντείνονται οι φημολογίες για έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό.

enikos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *