Το σπαραχτικό αντίο του πατέρα της Στέλλας

Το σπαραχτικό αντίο του πατέρα της Στέλλας σε μια επιστολή που συγκλονίζει…

«Μεγάλη Παρασκευή. Αργά το βράδυ. Γύρισες από τον Επιτάφιο στο σπίτι. Νήστευες για να λάβεις τη Θεία Κοινωνία του Μεγάλου Σαββάτου. Επέστρεψα μετά από λίγο κι εγώ.
«Ωραία στολή μπαμπά» μου είπες. Με φίλησες λέγοντάς μου «καληνύχτα». Μπήκες στο δωμάτιο σου και έκλεισες την πόρτα. Δεν μου είπες τίποτα. Νόμιζα ότι θα κοιμόσουν. Εσύ όμως ήθελες να βγεις. Να διασκεδάσεις. Να γνωρίσεις τη….
νυχτερινή ζωή της πόλης.

Ένα Σάββατο έβγαινες και όχι πάντα και όχι μέχρι αργά. Θέλησες να ταξιδέψεις σε κόσμους άγνωστους. Να φτάσεις εκεί που νόμιζες ότι θα είναι όλα καλά, όλα ιδανικά, όλα αγγελικά πλασμένα.

Να κάνεις τη δική σου επανάσταση. Να κλέψεις για άλλη μια φορά την παράσταση. Δυστυχώς δεν γνώριζες την κατάσταση. Και τελικά πλήρωσες ακριβά την τελευταία σου εμφάνιση. Ακριβό το εισιτήριο και μια οπερέτα για γέλια που δυστυχώς κατέληξε σε κλάματα.

«Έφυγες κρυφά αστέρι μου. Άνοιξες τη μπαλκονόπορτα και καλοντυμένη όπως πάντα πήρες το δρόμο που για σένα δεν είχε επιστροφή.

Έφυγες για να μην ξαναγυρίσεις ποτέ στο όμορφα διακοσμημένο, στο ξεχωριστό σου δωμάτιο. Ήπιες και ζαλίστηκες. Αμάθητη όπως ήσουν κλονίστηκες. Πήγες στο νοσοκομείο για να γίνεις καλά. Αγωνιούσες να μην μάθουν τίποτα οι γονείς σου.

Δεν ήξερες όμως ότι οι άνθρωποι αδιαφορούν. Δεν υπολόγισες, δεν μέτρησες, δεν ζύγισες. Και σε πέταξαν εκεί στο διάδρομο, σε άφησαν στην τύχη σου, σε έδωσαν λεία στο Χάροντα. Και γύρισες στο σπίτι ξανά, ντυμένη στα λευκά μέσα σε ένα φέρετρο τη μέρα της Ανάστασης, από την κύρια είσοδο. Και χαμογέλαγες μέσα στο βαθύ ύπνο σου.

«Τα είχες όλα υπολογίσει. Όλα εκτός από την τραγική κατάληξη της εξόδου σου. Πανέξυπνη και σπιρτόζα ήσουν. Με άποψη και χιούμορ. Με πείσμα και πειθώ. Με ειλικρίνεια και σεβασμό. Με χάρη και ξεχωριστή ομορφιά. Με έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης. Με μια εξαιρετικά συγκροτημένη σκέψη. Με διακρίσεις, με ήθος και με σπάνια ψυχικά χαρίσματα. Με καθολική αποδοχή από φίλους και συμμαθητές. Με σεβασμό από τους καθηγητές. Με περηφάνια από τους συγγενείς. Με καμάρι από τους γονείς.

«Τώρα κοιτάζω το δωμάτιό σου. Τα παπούτσια που πρόσφατα είχες αγοράσει. Τα ρούχα που φόραγες στην τελευταία σου έξοδο, κομμένα από το χειρουργικό ψαλίδι. Τα ψιλά στην τσέπη σου. Τα πτυχία σου και τα πιστοποιητικά σου. Τα δώρα που μου έφερνες από τα ταξίδια σου. Τις φωτογραφίες σου. Την ομάδα και τα videos που ανάρτησαν στο face οι φίλοι σου. Τη φλόγα στο καντήλι σου. Τα ακριβά ρούχα σου. Το κλάμα των αδερφών σου μπροστά στη φωτογραφία σου. Νιώθω την αίσθηση της απώλειάς σου. Αγγίζω τη μεγαλοσύνη της ψυχούλας σου, την ευαισθησία της καρδούλας σου.

«Υπήρξες και υπάρχεις. Μέσα στη ζωή μας, στην καρδιά μας, στην ψυχή μας στη σκέψη μας. Λείπεις από την καθημερινότητά μας, αδειάζουν οι μέρες μας, στοιχειώνουν οι νύχτες μας, τρέμουν τα πόδια μας, δακρύζουν τα μάτια μας, στεγνώνουν τα χείλη μας. Τίποτε πια δεν θα είναι το ίδιο. Καμιά Ανάσταση δεν θα σε φέρει πίσω. Αγκάθι πάνω στα φύλλα της καρδιάς, σκίρτημα στον πόνο της ψυχής, σκιά στον απόηχο κάθε μου σκέψης. Μια εξέλιξη που αδυνατείς να την πιστέψεις. Και μια φωνή μέσα μου να μου λέει ότι «πρέπει, πρέπει να αντέξεις». Και να ξέρω ότι πρέπει να παλέψω. Κι ας μην μπορώ ακόμα να το πιστέψω. Σε αγαπάω ομορφιά μου.

Όπου κι αν είσαι, σε λατρεύω. Κι ας μην ξέρω πια σε τούτη τη ζωή, τι γυρεύω. Καλό σου ταξίδι αστεράκι μου…

http://www.tsantiri.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

93 Comments

  1. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

    821 ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΗΨΕΣ ΟΨΗΜΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ?ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΞΩΡΑΙΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΑΥΓΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΚΑΚΟΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΟΥΝ.ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΓΑΘΟΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΔΥΣΤΗΧΗΜΕΝΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ(ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ) ΕΚΤΟΝΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΣΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ Η ΜΕ ΕΝΑ ΛΟΓΙΔΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ.Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ.ΘΕΛΕΙ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ.ΚΛΙΜΠΑΤΣΙ(ΒΟΙΔΟΠΟΥΤΣΑ)ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΛΕΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΘΕΙ Η ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ,ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ.Α)ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ.Β)ΕΝΟΣ ΛΗΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΚΑΠΟΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ Β)ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΥ ΣΚΛΗΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΕΙΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.ΤΟ ΚΛΕΨΗΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΟΣΟ.ΔΙΩΡΘΩΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΟΧΙ?ΜΕΓΑΛΟΙ ΟΝΕΙΡΟΠΑΡΜΕΝΟΙ ΠΟΛΥΛΟΓΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΟΙ ΦΟΥΣΚΟΔΕΝΔΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΚΑΙ ΚΑ@@@ΣΑΤΕ.ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ,ΣΕΒΑΣΤΟ.ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΕΖΕΤΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΠΟΥΛΟΥ,ΠΟΥ ΟΛΟ ΒΓΑΖΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ (ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ) ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.ΚΑΝΕΙ ΑΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΕ ΠΟΣΤΑ ΠΟΥ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΑΦΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΚΑΤΑΠΡΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ Μ@@@ΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ.ΠΛΑΤΙΑΣΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΥΧΩΡΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΑ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Αυτός που έγραψε τα κείμενα με το ψευδώνυμο "ΚΡΗΤΙΚΟΣ" μόνο κρητικός δεν είναι,γιατί αν ήταν θα ήξερε πολύ καλά οτι Κρητικοί δεν είναι οι ψευτόμαγκες με τις μπαλωτίες,τα όπλα,τα ναρκωτικά και το μεθύσι απο τις ρακές,αλλά η ψυχή του κρητικου και η στάση στη ζωή,τον βολεύει να περνάει αυτή η εικόνα για τους κρητικούς για άλλους λόγους,ίσως απο ζήλεια γιατι δε θα μπορέσει ποτέ να γίνει κρητικός.
    Για το θέμα με το κοριτσάκι θα πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους,καταρχήν οι γιατροί του νοσοκομείου να κοιτάξουν στα μάτια το πατέρα και τη μάνα αυτού του παιδιού και να τους πούν ότι έκαναν αυτό που έπρεπε για το παιδί τους,μετά ο καταστηματάρχης που άφησαν να μπεί στο μαγαζί ένα ανήλικο παιδί και του έδωσαν ποτό,αλήθεια ο μπάρμαν που της σέρβιρε το ποτό δεν νοιώθει τύψεις;και μετά πρέπει να προβληματιστούμε όλοι οι γονείς με αυτό το περιστατικό για τις απαγορεύσεις που βάζουμε στα παιδία μας,για τους φίλους και πόσο τους ξέρουμε,για το FB που έχουν όλα τα 15χρονα και το κυριώτερο πόσο κοντά είμαστε στα παιδία μας

    Reply
  3. ΚΡΗΤΙΚΟΣ

    Φιλε Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ!!! Ο καθε γονιος πρατει παντα θελοντας το καλο των παιδιων του, σε αυτο δεν νομιζω να εχεις αντιρησεις;; Στην προκειμενη περιπτωση που να φανταστει η κακομοιρα οι Μανα της κοπελιας (αυτη της απαγορευσε την εξοδο) τι θα συμβει.

    Ολα τα αλλα που γραφεις για μας τους Κρητικους πρεπει να σου πω οτι κανεις μεγα ΛΑΘΟΣ, δεν μποροι να ισοπεδωνης τα παντα και τους παντες.

    Γ.Τ

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΝΑ ΑΓΕΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ 8/21 ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΩΣΤΑ!!!!!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ,ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΣΗ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΑΝΤΟΥ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ,ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΤΡΕΛΟΙ ΚΑΙ ΒΛΑΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΣΤΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ…

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΧΕ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ.
    ΗΤΑΝ ΑΡΑΓΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟΥΔΑΚΙΑ.

    Reply
  7. Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ

    ΤΗΝ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΤΟ ΛΙΒΑΝΙ.ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑ..ΘΑ..ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΣΚΑΤΟΨΗΧΟΣ (ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΙΑΣΕΙ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΗΦΗΣΑΤΕ.ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ.ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΑΡΩΣΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΙΜΠΑΙΔΙΣΜΟΥ,ΘΕΛΕΤΕ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΓΕΡΙΚΟ ΣΩΜΑ.ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ,Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΑΤΖΟΝΟΣΑΣΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΑΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ,ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΔΟΥΛΕΥΤΟ ΧΡΗΜΑ.ΕΙΣΑΣΤΕ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ,ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΧΙΝΕΤΕ ΚΟΡΚΟΔΗΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΟΥΛΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ.ΕΝΩ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΨΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΙ,ΑΝΙΚΑΝΟΙ,ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ,ΒΑΛΤΟΙ,ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ.ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΓΑΓΚΡΑΙΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ.ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ.ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ.ΠΡΟΣ ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΜΥΞΟΚΛΑΜΑΤΑ?ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΛΑΞΕΤΕ.ΚΑΘΗΣΤΕ ΕΤΣΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΕΔΩ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΩ ΠΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑΜΑΤΩ.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ 4.54,ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΡΑΚΙΕΣ,ΜΠΑΛΟΘΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Ποσο μπορει να ηπιε η κοπελα;
    Μαλλον ητανε μπομπα το ποτο και επεσε και καφτρα μεσα.

    Reply
  10. Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ

    ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ,ΡΑΚΟΛΑΓΝΕ,"ΛΕΒΕΝΤΗ",ΚΑΙ ΨΩΡΟΠΕΡΥΦΑΝΕ ΚΡΗΤΙΚΕ.ΒΡΕΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΟΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ.ΜΕ ΕΠΙΚΗΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΟΛΗΤΙΚΑΝΤΙΔΩΝ,ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ.ΟΤΙ ΕΣΠΕΙΡΕΣ ΘΕΡΙΖΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕ "ΑΝΤΡΙΩΜΕΝΕ" ΚΡΗΤΙΚΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΞΕΝΕΡΩΣΕΙΣ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΟΥ.ΜΕΓΑΛΕ "ΑΡΧΟΝΤΑ" ΠΟΥ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΦΤΙΑΧΤΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ."ΥΠΕΡΗΦΑΝΕ","ΚΑΜΑΡΩΤΕ","ΕΥΘΥΤΕΝΗ" ΣΤΙΒΑΝΟΦΟΡΕ,ΥΠΟΚΡΙΤΗ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΦΩΝΑΞΩ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΕΦΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΥΡΑΣ,ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ,ΕΙΝΑΙ."ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ".

    Reply
  11. Ανώνυμος

    2:48 ο διαχειριστής κυριολεκτικά αναπνέει απο αυτά τα βρισίδια και το trolling. Πως αλλίως θα πάρει clicks και φράγκα απο τις διαφημίσεις;

    Καλό ταξίδι στην κοπέλα!!!

    Reply
  12. Ανώνυμος

    30 Απριλίου 2011 2:43 π.μ. και 30 Απριλίου 2011 2:45 π.μ.

    Εγω αναιρω το κρετινος και τα αλλα που σου ειπα.
    Κατοπιν του 2,43,δεν εχω κατι μαζι σου
    παραβλεπω το 30 Απριλίου 2011 2:45 π.μ.

    Επιμενω οπως για αυτους που εβρισαν την κοπελα,ΜΟΝΟ γι αυτους

    και κλεινω το θεμα εδω

    Reply
  13. Ανώνυμος

    2:48 α) οταν με αποκαλεις κρετινο ρε φιλε χωρις λογο, χωρις να απευθυνθω σε σενα, χωρις να σε θιξω… Καυτηριασα τα αθλια σχολια καποιων υβριστων της νεκρης. Κι εσυ θιχτηκες γιατι ισοπεδωσα τους υβριστες και αυτους που τους απαντησαν επισης υβριστικα. Κινεζικα γραφω ρε παιδι μου ;

    Reply
  14. Ανώνυμος

    ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕΣ
    "εσενα δεν σου κοβει και πολυ"
    Ενω θα μπορουσε να δωσεις 2 διευκρινησεις
    Αν αυτο εσυ δε το θεωρεις βρισια,κρατα το για σενα

    Reply
  15. Ανώνυμος

    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΤΟ BLOG ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΚΟΛΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.
    ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΟΛΟΙ.

    Reply
  16. Ανώνυμος

    2:41 εσυ πρωτος με αποκαλεσες κρετινο. Αλτσχαιμερ εχεις και ξεχνας τοσο γρηγορα ; Αλλα τι να μιλαω τωρα με καθυστερημενους…Η βλακεια αλλωστε ειναι ανικητη.

    Reply
  17. Ανώνυμος

    κατ αρχην πρεπει να υπαρχει διαχειριστης που να κοβει τα υβριστικα σχολια. Δε μπορει εδω μεσα να βριζουν νεκρους, μανες, σπιτια. Ο καθε κομπλεξικος να μπαινει και να βγαζει το αχτι του. Καθε μερα αυτο συμβαινει. Χυδαιοτητα, υβρεις, απειλες. Απο εκει ξεκιναει το προβλημα. Καταλαβες ; Να τα βαζεις με αυτους που χυδαιολογουσαν κατα της νεκρης κοπελας και οχι μαζι μου φιλαρακο. Και κατι αλλο. Οταν αυτοι γραφουν αυτα που γραφουν για ενα μια νεκρη, οι αλλοι δικαιουνται να τους βριζουν εξισου χυδαια ; Δεν πεφτουν κατα καποιο τροπο στο επιπεδο τους ετσι ; Οπως κι εσυ που πρωτος με αποκαλεσες κρετινο χωρις να καταλαβαινεις για ποιυς αναφερομαι στο σχολιο μου.

    Reply
  18. Ανώνυμος

    30 Απριλίου 2011 2:26 π.μ.
    ""φιλε τετοιον βλακα σαν και του λογου σου δεν εχω συναντησει. Εγω οταν λεω 'αθλια και γελοια τα περισσοτερα σχολια', αναφερομαι στα υβριστικα. Ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβεις ; 2:22 ""

    ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΕΔΩ ?
    ΚΑΙ ΣΥΓΖΡΟΝΩΣ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΖΟΥΝ (!!!!!!!)

    Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΙΚΤΗ

    Reply
  19. Ανώνυμος

    30 Απριλίου 2011 2:26 π.μ.

    Οι γενικευσεις και οι ισοπεδώσεις μεταξυ ολων των πλευρων,(και συγκεκριμενα μεταξυ των "δυο πλευρων"που δημιουργηθηκα εδω) ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ ΙΔΙΟΝ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙς?

    ΕΣΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙΣ 2-3 ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΒΡΙΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ,ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΒΡΙΣΤΕΣ

    Reply
  20. Ανώνυμος

    Οι γενικευσεις και οι ισοπεδώσεις μεταξυ ολων των πλευρων,(και συγκεκριμενα μεταξυ των "δυο πλευρων"που δημιουργηθηκα εδω) ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΝ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙς?

    ΕΣΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙΣ 2-3 ΒΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΒΡΙΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΥΣ,ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΥΒΡΙΣΤΕΣ

    Reply
  21. Ανώνυμος

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

    EXEIS APOLITO DIKIO; ALLA MOU FENETAI OTI APEYTHINESAI SE LATHOS RATSA ANTHROPON

    KSERASA DIABAZONTAS AYTA TA SXOLIA;
    DEN ME ANTIPROSOPEYOUN, ALLOSTE DEN PERIMENA NA SEBASTOUN TON THANATO KAPIOU AGGELOU TA ANOMALA ZOA!!!
    KALO BRADY ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

    Reply
  22. Ανώνυμος

    φιλε τετοιον βλακα σαν και του λογου σου δεν εχω συναντησει. Εγω οταν λεω 'αθλια και γελοια τα περισσοτερα σχολια', αναφερομαι στα υβριστικα. Ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβεις ; 2:22

    Reply
  23. Ανώνυμος

    Αγαπητοί σχολιαστές,

    Η κουβέντα που κάνουμε και τα σχόλια που ανταλλάσουμε είναι για να αποτίσουμε ένα φόρο τιμής σε αυτό το αδικοχαμένο πλάσμα και να δώσουμε με τα λόγια μας κουράγιο στους ανθρώπους που αυτήν την στιγμή περνάνε ένα ανάλογο δράμα λέγοντας τους ότι, η κοινωνία μας μπορεί να έχει γίνει ζωώδη, αλλά υπάρχουν ακόμη άνθρωποι μεταξύ μας που μπορούν να σου κτυπήσουν την πλάτη και να σου πουν με αγάπη, κουράγιο φίλε.

    Καλό θα ήταν λοιπόν να σεβαστούμε όσο το επιτρέπει η ανωνυμία μας την περίσταση και να μην μετατρέψουμε αρχομένης από εμένα το θέμα σε χώρο προσωπικών αντιπαραθέσεων και ύβρεων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

    Reply
  24. Ανώνυμος

    30 Απριλίου 2011 2:19 π.μ.

    εισαι πολυ αστειος,φιλε
    μαλλον τα σχολια που δεν λενε απλα 2 βρισιες,οπως τα δικα σου, σου φαινονται κινεζικα…

    Reply
  25. Ανώνυμος

    30 Απριλίου 2011 2:12 π.μ.

    Αφου ειναι τοσο προφανως,μπορεις να πεις ΠΟΙΟ ειναι αυτο το προφανες?
    Ρητορικη ερωτηση βεβαια,δε περιμενω οτι καταλαβαινεις τι λες
    Κρετινε

    Reply
  26. Ανώνυμος

    ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΖΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !

    Reply
  27. Ανώνυμος

    "γελοια και αθλια τα περισσοτερα σχολια…

    30 Απριλίου 2011 1:57 π.μ. "

    Τα αθλια σχολια που εβρισαν την κοπελα ηταν τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ παντως…..
    Εσυ προφανως εισαι με αυτα τα ΛΙΓΑ αθλια,αφου δε διευκρινιζεις εσκεμενα τι ενοεις…

    Reply
  28. Ανώνυμος

    1,57
    γελοια και αθλια τα περισσοτερα σχολια…
    Etsi einai oi Ellines pou theloume na eimastai perifanoi sto Exoteriko opos esy.
    Mporeis na Eisai Perifanos gia tous Ellines tis ELLADAS
    Panta tha iparxoun katakathia!!!!!!!

    Reply
  29. Ανώνυμος

    Στους νεότερους της οικογένειας μπορεί
    ο χρόνος να απαλύνει τον πόνο τους
    και να την θυμούνται με μια ανάμνηση
    γλυκιά.Οι γονείς δεν θα μπορέσουν να
    το ξεπεράσουν ποτέ.
    ΕτΚ

    Reply
  30. Ανώνυμος

    Eleos pou egine i anartisi tou arthrou aytou, Se ena blog pou thesi exoun mono kata megali pliopsifia Anomaloi Neoellines
    Sas Lipamai kai sas agapo giati
    eiste
    ZZZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    Reply
  31. Ανώνυμος

    vomoloxius 30 Απριλίου 2011 1:28 π.μ., 12:22 KAI 12:36

    ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΓΑΤΟΞΕΡΑΣΜΑΤΑ

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

    Reply
  32. Ανώνυμος

    Αγαπητέ φίλε 1,42

    Ένα στοιχείο που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από πολλά ζώα είναι ότι, δεν ξεχνάμε ποτέ τους ανθρώπους τους οποίους χάσαμε και ότι και εάν κάνουμε στην ζωή μας πάντα θα κουβαλάμε την εικόνα τους στην μνήμη μας.

    Όσον αφορά για τον χρόνο, ήταν και θα είναι ο ισχυρότερος γιατρός όλων των πληγών, είτε σωματικών, είτε ψυχικών, αρκεί να τον αφήσουμε να έρθει κοντά και να αγγίξει τις πληγές μας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

    Reply
  33. Ανώνυμος

    Δυστυχώς σε αυτήν την περίπτωση ούτε ο χρόνος δεν θα μπορέσει να απαλύνει τον πόνο τους.
    Πάντοτε θα αναρωτιούνται και θα πλανάτε στη ζωή τους ένα μεγάλο γιατί.
    Γιατί έφυγε κρυφά, γιατί ήπιε γιατί …….
    χιλιάδες τα γιατί.
    Ο μαρασμός στην οικογένεια η κατάθλιψη στους γονείς
    που δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν το γεγονός.
    θα ψάχνουν να βρουν τα λάθη τους.
    Μια ζωή πένθος.
    ΕτΚ

    Reply
  34. Ανώνυμος

    30 Απριλίου 2011 1:28 π.μ.

    Με το να βριζεις αυτους που βριζουν ενα τερας,οπως βριζουν εδω τον 1222 1236,ταυτιζεσε ΕΣΥ με το τερας
    Οποτε ο χαρακτηρισμος σου,μοιραια γυρναει σε σενα

    Αν και δεν μπορεις βεβαια να το καταλαβεις αυτο…

    Reply
  35. Ανώνυμος

    Το Ξυπνήστε ρε έχει αφήσει το θέμα με τα σχόλια να ξεφύγει εντελώς.

    Η δεν ξέρετε τι σας γίνεται ή εκτελείτε υπηρεσία.

    Δεν ξαναπατάω. Έχουν ξεπεραστεί τα όρια.

    Καλό ταξίδι κορίτσι μου.

    Reply
  36. Ανώνυμος

    ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!
    ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΟΔΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

    ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ!

    Reply
  37. Ανώνυμος

    Ο 12:36 ΣΥΓΟΥΡΑ ΕΚΤΟΣ
    ΑΠΟ ΚΟΥΡΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
    ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚΤΖΗΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ
    ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ!
    ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΑ ΙΔΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ
    ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΓΕΝΗΣΕ ΟΤΑΝ ΨΩΦΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ
    ΒΡΩΜΟΜΟΥΝΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΣΟΥ ΞΕΠΑΤΟΜΕΝΕ!

    Reply
  38. Ανώνυμος

    12.22 ΚΑΙ 12.36 ΕΙΣΤΕ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΨΥΧΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΨΩΦΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ!ΕΝΑ ΑΘΩΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΗΤΑΝΕ ΑΒΓΑΛΤΟ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΚΑΘΗΚΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ!!!ΟΥΣΤ ΘΑ ΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ????ΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ!!!

    Reply
  39. Ανώνυμος

    Δεν χρειάζονται κατάρες φίλε.
    Είναι καταδικασμένος απο τον ίδιο του τον εαυτό.

    Reply
  40. Ανώνυμος

    ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΒΡΙΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΕΧΝΙΤΗ ΕΝΤΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ

    Reply
  41. Ανώνυμος

    ΣΤΑ
    30 Απριλίου 2011 12:22 π.μ.
    30 Απριλίου 2011 12:36 π.μ.

    Και στο
    30 Απριλίου 2011 12:37 π.μ.

    Ειναι ο ιδιος,το τελευταιο σχολιο το εβαλε ως "αμυνα" για αυτα που ηξερε οτι θα του συρουν,μετα τα 2 πρωτα σχολια του.Που βεβαια ισχυει μονο για τον ιδιο

    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ

    ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ…..

    ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΑΤΕ ΤΟΝ 12 22 12 36 ΚΑΙ 12 37 ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ

    Reply
  42. Ανώνυμος

    12.22 και 12.36 με λενε λουκαναρη στεφανο και οπου σας βρω θα σας θαψω.αφου σας ξηλωσω τ`αρχιδια να τα κανω καπνοσακουλες…αν φορατε παντελονια γραψτε ονομα παλιοτραβελια

    Reply
  43. Ανώνυμος

    30 Απριλίου 2011 12:36 π.μ.

    Αντε και στα δικα σου,φιλε
    Αντε και με αιμα να τρεχει απο τον κωλο σου :-)))

    Η ΚΑΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΙΔΑΡΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ ΤΗΣ (οτανο καταριωμενος εχει αδικο και οχι οταν εχει δικαιος ,οπως οι αλλοιπ ου σε καταριουνται κρετινε και εβαλες αυτο για να το προλαβεις,αχρηστε)

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΓΩ ΕΥΧΗ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ,ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ ΕΜΕΣΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ

    Να ψοφησει το μπεκροσοι σου

    ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

    Απλα εγω μπεδευτικα λιγο με τα νουμερα.εσυ την ειπες στον βλακα που εβισε την κοπελα με 2 ποστ,μπερδευτικα για λιγο και νομισα οτι απευθυνοσουν και σε εμενα με το 12 36,που τελικα ηταν το δευτερο του ΜΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ

    ΟΠΟΤΕ ΕΓΩ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ

    Reply
  44. Ανώνυμος

    Καλά, δεν ντρέπεστε καθόλου???
    Αμαυρώνετε τη μνήμη μιας κοπέλας χωρίς την παραμικρή ευαισθησία. Δεν είστε άνθρωποι, είστε τέρατα!!
    Κι εσύ έρημε πατέρα, γιατί το παιδί σου έφυγε κρυφά από το σπίτι?? Σε καταλαβαίνω γιατί κι εγώ έχω παιδιά. Όμως, για σκέψου, μήπως ήσουν αυστηρός απέναντί της?
    Τώρα πια, είναι πολύ αργά!!!

    ΜΙΑ ΜΑΝΑ

    Reply
  45. Ανώνυμος

    Τό Ἱερόν Λείψανον τοῦ Ἁγίου Δονάτου:
    Ἱ. Ναὸς Παναγίας καὶ Ἁγίου Δονάτου, νήσου Μουράνου Βενετίας
    Ὁ Ἅγιος Δονάτος ἔζησε σ’ ἕνα πολιτισμικὸ περιβάλλον, ὅπως ἡ Ἤπειρος, περὶ τὰ τέλη τοῦ 4ου αἰώνα, ἡ ὁποία εὑρισκόταν στὸ ὅριο μεταξὺ τῆς Ἑλληνικῆς καὶ τῆς Λατινικῆς γλωσσολογικῆς περιοχῆς. Ἔχοντας εἰσέλθει μὲ καθυστέρηση στὸ Συναξάριον τῆς Κωνσταντινουπόλεως, τὸ ἀρχικὸ ἁγιογραφικὸ του dossier συνετέθη σέ ἑλληνικὴ γλώσσα, ἀλλά, ὅπως ἔδειξε ἡ Enrica Follieri, αὐτὸ συνέβη κατὰ ἕνα τμῆμα στὴ Μεσημβρινὴ Ἑλληνόφωνη Ἰταλία καὶ ἀκριβῶς στὴν Καλαβρία, ὅπου ἡ πόλη τῆς Εὐροίας (σήμερα Umbriatico) διεκδικοῦσε τὴν ἵδρυσή της ἀπὸ πρόσφυγες τῆς ὁμώνυμης πόλεως τῆς Ἠπείρου. Τὸ σκήνωμα τοῦ μυροβλήτου αὐτοῦ Ἁγίου, ὅπως μᾶς πληροφοροῦν ὁ Ἀνδρέας Dandolo καὶ ὁ Pietro Calo ἀπὸ τὴν Chioggia,
    Ἄποψη τῆς ξυλόπγλυπτης λάρνακας (ὄπισθεν τῆς Ἁγίας Τράπεζας), στὴν ὁποία φυλάσσεται τὸ ἱερὸ Λείψανο τοῦ Ἁγίου Δονάτου.
    τὸ ἔφερε στὴ λιμνοθάλασσα τὸ ἔτος 1126 ὁ Δόγης Δομήνικος Μιχαήλ (Michiel), ἐπιστρέφοντας ἀπὸ τὴν ἴδια ἀποστολὴ στὴν Παλαιστίνη (1122-1125), κατὰ τὴν ὁποία εἶχε ἀφαιρέσει ἀπὸ τὴ Χίο τὸ σκήνωμα τοῦ Ἁγίου Ἰσιδώρου, σὲ μία στιγμὴ ὀξείας διαμάχης μὲ τὸν Ἰωάννη Β΄ Κομνηνὸ. Παίρνοντάς το ἀπὸ τὸ Ἰονικὸ νησὶ τῆς Κεφαλλονιᾶς τὸ τοποθέτησε στὸ Μουράνο, στὴν ἐπισκοπὴ τοῦ Torcello, στὸ ναὸ τῆς Παναγίας (Santa Maria), ποὺ ἑτοιμαζόταν νὰ ἀνοικοδομήσει σὲ εὐρύτερη μορφή. Τὸ σκήνωμα τοῦ Ἁγίου εἶναι ἐνδεδυμένο μὲ ἐπισκοπικὰ ἄμφια καὶ ἡ κάρα αὐτοῦ καλυμμένη ἀπὸ ἕνα γύψινο προσωπεῖο, φτιαγμένο τὸ ἔτος 1964. Σήμερα εὑρίσκεται ἐπάνω στὴν κεντρικὴ Ἁγία Τράπεζα τῆς Βασιλικῆς, ἐνῶ ὥς τὸ ἔτος 1719 εὑρισκόταν στὸ προσκείμενο Βαπτιστήριο καὶ ὑπῆρξε ἀντικείμενο ἀναγνωρίσεως τὸ ἔτος 1991.
    Ἱερὸ Λείψανο Ἁγίου Δονάτου, Ἐπισκόπου Εὐροίας.
    Τὸ λείψανο μετακομίσθηκε ἀπὸ τὴν Ἤπειρο περὶ τὰ τέλη τοῦ 6ου αἰώνα, ἐξαιτίας τῶν ὁμαδικῶν μεταναστεύσεων τῶν Ἰλλυρικῶν πληθυσμῶν, ποὺ εἶχαν προκληθεῖ ἀπὸ τὴν ἀβαροσλαβικὴ ἐπιδρομή. Ὁδηγούμενοι ἀπὸ τοὺς Ἐπισκόπους τῶν τοπικῶν Ἐκκλησιῶν τους καὶ παίρνοντας μαζί τους τὶς ἱερὲς μνῆμες τῆς πατρίδας τους, ἔψαχναν καταφύγιο στὶς νησιωτικὲς ζῶνες. Γνωρίζουμε ἀπὸ τὸν κατάλογο τῆς ἀλληλογραφίας τοῦ Πάπα Γρηγορίου τοῦ Διαλόγου ὅτι ὁ πληθυσμὸς τῆς Εὐροίας μὲ τὸν Ἐπίσκοπο Ἰωάννη εἶχε καταφύγει στὴν Κέρκυρα, στὴν πόλη τῆς Κασσιώπης, στὴ βορειοανατολικὴ ἀκτὴ τοῦ νησιοῦ, δημιουργώντας εὐαίσθητα θέματα κανονικῆς-ἐκκλησιαστικῆς δικαιοδοσίας στὸν τοπικὸ Ἐπίσκοπο, τὸν Αlcisone. Ὁ Πάπας ἐπιβεβαιώνει στὸν τελευταῖο τὴν ἀκεραιότητα καὶ κανονικότητα τῆς ἐπισκοπικῆς του δικαιοδοσίας, τονίζοντας πάντως τὸ δικαίωμα τοῦ Ἐπισκόπου Ἰωάννου
    Ἡ μαρμάρινη σαρκοφάγος στὴν ὁποία ἐφυλασσόταν ἀρχικὰ τὸ ἱερὸ Λείψανο τοῦ Ἁγίου Δονάτου.
    Εὐροίας νὰ ἐγκατασταθεῖ στὴν Κέρκυρα μὲ τοὺς Χριστιανούς του καὶ νὰ τοποθετήσει τὸ λείψανο στὴν τοπικὴ ἐκκλησία, τὴν ἀφιερωμένη στὸν Ἅγιο Ἰωάννη. Οἱ πηγές μᾶς ἀφήνουν στὸ σκοτάδι σχετικὰ μὲ τὶς περιπέτειες τοῦ λειψάνου ἀνάμεσα στὴν ἀρχὴ τοῦ 7ου αἰώνα, ὅταν ἐμφανίζεται στὴν Κέρκυρα, καὶ τὸ πρῶτο τέταρτο τοῦ 12ου αἰώνα, ὅταν τὸ εὑρίσκουμε ἀντίθετα στὸ κοντινὸ νησὶ τῆς Κεφαλλονιᾶς, ἔτσι ὥστε ὁ Α. Νiero νὰ ἀμφιβάλει γιὰ τὸ ἂν πρόκειται γιὰ τὸ ἴδιο.

    Ἡ Follieri παρατηρεῖ εὐκαιριακὰ ὅτι ἡ Βενετσιάνικη λατρεία γιὰ τὸν Ἅγιο Δονάτο, ποὺ ἔφθασε στὴ λιμνοθάλασσα μὲ τὸ σῶμα τοῦ μυροβλήτου Ἁγίου, ἄφησε ἀνέγγιχτη τὴν προσωπικὴ φυσιογνωμία τοῦ Ἠπειρώτη Ἐπισκόπου, τὴ συγκεχυμένη, ἀντίθετα, στὸ ὑπόλοιπο τοῦ Λατινικοῦ κόσμου ἀπὸ τὴν ὁμοιότητα στὶς προσωπικές του περιπέτειες, ὅπως ἤδη ἐμφανίζεται στὴν Ἰταλοελληνικὴ παράδοση, πρὸς ἐκεῖνες τοῦ ὁμώνυμου Ἐπισκόπου του Ἀρητίου (Arezzo), ποὺ ἐμαρτύρησε τὴν ἐποχὴ τοῦ Ἰουλιανοῦ τοῦ Ἀποστάτου.

    Τὰ Βενετσιάνικα ἡμερολόγια ἀναφέρουν τὴν ἑορτὴ τοῦ Ἁγίου στὶς 30 Ἀπριλίου, τὴν ἴδια ἡμερομηνία τῆς μνήμης τοῦ Ἁγίου στὸ Συναξάριον τῆς Κωνσταντινουπόλεως, ἐνῶ ἤδη ἡ Λατινικὴ μετάφραση τῆς Vita brevior καὶ ἡ Ἰταλοελληνικὴ Vita amplior (ὅπως ἀκριβῶς τὰ Ἰταλό-ἑλληνικὰ μηναῖα) τοποθετοῦν τὴ γενέθλια ἡμέρα του στὶς 7 Αὐγούστου, ποὺ εἶναι ὅμως ἡ ἡμερομηνία τοῦ μαρτυρίου τοῦ Ἀρετινοῦ Ἐπισκόπου (Arezzo).

    Reply
  46. Ανώνυμος

    Αγαπητέ φίλε 12,50

    Δεν έβρισα κανέναν, απλά είπα ότι, δεν σκοπεύω να θίξω το γαϊδουράκι ονοματίζοντας αυτόν που είπε, ότι είπε.

    Εάν αυτό που είπες, είχε χαρακτήρα απορροίας και ξαφνιασμού για τα όσα είπε ο 12,22 και εγώ δεν το κατάλαβα, τότε θα ήθελα να δεχτείς την συγνώμη μου, εάν αυτό είναι δυνατόν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

    Reply
  47. Ανώνυμος

    ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΕΞΩ Ως ΤΩΡΑ!!!

    Reply
  48. Ανώνυμος

    Ἅγιος Δονάτος, Ἐπίσκοπος Εὐροίας, ἔργο συνοδείας Χρυσοστόμου ἱερομόναχου, ἱερὸν κελλίον Εὐαγγελισμοῦ, Ἅγιον Ὅρος.
    Τὰ θαύματα του τὸν ἔκαναν ξακουστό, ὄχι μόνο μέσα στὴν Μητρόπολη Εὐροίας ἀλλά καὶ ἔξω ἀπὸ αὐτήν. Διὰ τοῦτο ἐκλήθη ἀπὸ τὸν Μ. Θεοδόσιο, στὴν Βασιλεύουσα, γιὰ νὰ θεραπεύση τὴν μονάκριβη θυγατέρα του, ποὺ ἔπασχε ἀπὸ δαιμονοπληξία. Ὁ Ἅγιος μὲ τὴν προσευχὴ του ἐθεράπευσε τὴν κόρη καὶ ὁ αὐτοκράτωρ μὲ σεβασμὸ καὶ εὐγνωμοσύνη τὸν προέπεμψε μὲ τιμὲς καὶ δῶρα, ἀπὸ τὰ ὁποία ὁ Ἅγιος ἐδέχθη μόνο ἕνα μικρὸ τεμάχιο γῆς στὴν ἐπισκοπή του, ὀνομαζόμενον Ὀμφάλιον, ὅπου ἔκτισε Ναόν. Στὴν τοποθεσία αὐτὴ σώζονται ἐρείπια ἀρχαίου ναοῦ, ποὺ χρονολογεῖται ὅμως ἀπὸ τὴν ἐποχὴ τοῦ Δεσποτάτου τῆς Ἠπείρου. Εἶναι πιθανὸ ὁ νεότερος αὐτὸς ναὸς νὰ οἰκοδομήθηκε ἐπὶ τῶν θεμελίων ἐκείνου, τὸν ὁποῖο ἔχτισε ὁ Ἅγιος, διότι κατὰ τὶς ἀνασκαφὲς βρέθηκε καὶ παλαιοχριστιανικὸ ὑλικό.
    Μετὰ ἀπὸ μία ζωὴ γεμάτη δράση, ἀγῶνες γιὰ τὴν πίστη ἀλλὰ καὶ θαυμαστὰ ἔργα, ἐκοιμήθη ἐν εἰρήνῃ σὲ μεγάλη ἡλικία, καὶ ἐνταφιάσθηκε πλησίον τοῦ ἀνωτέρου ναοῦ σὲ μνημεῖο, τὸ ὁποῖο κατὰ τὴν παράδοση εἶχε ὁ ἴδιος ἑτοιμάσει
    . Ἡ μνήμη του τελεῖται τὴν 30ην Ἀπριλίου καὶ ἡ ἀνακομιδὴ τῶν λειψάνων του τὴν 29ην Σεπτεμβρίου.
    Πολλοὶ ναοὶ ἔχουν κτισθῆ πρὸς τιμὴν του καθῶς καὶ ὁ μεγαλοπρεπὴς Μητροπολιτικὸς Ἱερὸς Ναὸς τῆς Παραμυθιᾶς. Ἀλλὰ καὶ πολλοὶ κάτοικοι τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Παραμυθίας καὶ τῆς γύρω περιοχῆς φέρουν τὸ ὄνομα Δονάτος.
    Τὸ Ἅγιον Λείψανόν του μετεφέρθη κατὰ τὴν ἐποχὴ τῶν Σταυροφοριῶν στὴν Δύση, καὶ σήμερα βρίσκεται ἀποθησαυρισμένο στὸν Ἱερὸ Ναὸ Μαρίας καὶ Δονάτου στὸ Murano τῆς Βενετίας.
    Μέρος τοῦ Ἱεροῦ Λειψάνου τοῦ Ἁγίου Δονάτου διὰ τῶν ἐνεργειῶν τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου καὶ τοῦ Παναγιωτάτου καί Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, μετεκομίσθη τὴν 29ην Σεπτεμβρίου 2000 ἀπὸ τὴν Ἐκκλησίαν τῆς Παναγίας τοῦ Murano τῆς Βενετίας εἰς τὴν Παραμυθίαν καὶ ἐναπετέθη μετὰ πάσης εὐλαβείας καὶ λαμπρότητος εἰς τὸν ὁμώνυμον μεγαλοπρεπῆ Ἱερὸν Ναόν.

    Reply
  49. Ανώνυμος

    30 Απριλίου 2011 12:36 π.μ.

    Αντε και στα δικα σου,φιλε
    Αντε και με αιμα να τρεχει απο τον κωλο σου :-)))

    Η ΚΑΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΙΔΑΡΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ ΤΗΣ (οτανο καταριωμενος εχει αδικο και οχι οταν εχει δικαιος ,οπως οι αλλοιπ ου σε καταριουνται κρετινε και εβαλες αυτο για να το προλαβεις,αχρηστε)

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΓΩ ΕΥΧΗ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ,ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ ΕΜΕΣΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ

    Να ψοφησει το μπεκροσοι σου

    Reply
  50. Ανώνυμος

    ΕΛΑΤΕ 500 ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΑ.

    ΕΛΑΤΕ 500 ΑΤΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΑ.

    Reply
  51. Ανώνυμος

    Ὁ Ἅγιος Δονάτος διακρίθηκε γιὰ τὴν σοφία του καὶ τὴν θερμὴ του πίστη καὶ ἀγωνίσθηκε κατὰ τοῦ Ἀρειανισμοῦ καὶ τῶν Πνευματομάχων καὶ ἔλαβε μέρος στὴν Β΄ Οἰκουμενικὴ Σύνοδο τῆς Κωνσταντινουπόλεως τοῦ 381 μ.Χ., ἡ ὁποία συνεπλήρωσε τὸ Σύμβολο τῆς Πίστεως τῆς Νικαίας τοῦ 325 μ.Χ.

    Ὁ Ἅγιος Δονάτος καὶ σκηνὲς τοῦ βίου του, 18ος αἰ., ἔργο Κων/νου Κόνταρη, Βυζαντινὸ Μουσεῖο, Ἀθήνα.

    Ἔλαμψε ὅμως κυρίως μὲ τὴν μεγάλην του ἀγάπην, τὰ ἔργα τῆς φιλανθρωπίας καὶ τὴν ἁγίαν ζωήν του. Ὁ Θεὸς τὸν ἐστόλισε μὲ τὴν χάρη τῶν θαυμάτων, ποὺ ἐπιτελοῦσε καὶ ἐν ζωῇ καὶ μετὰ τὴν κοίμησή του. Στὸ Συναξάρι, ἀναφέρεται τὸ θαῦμα τοῦ Ἁγίου ποὺ ἐφόνευσε τὸ δράκοντα. Κοντὰ στὴν Εὔροια ὑπῆρχε ἕνα χωριὸ ποὺ ὀνομαζόταν Σωρεία, στὸ ὁποῖο ὑπῆρχε μία πηγή, ἀπὸ τὴν ὁποία, ὅποιος ἔπινε, πέθαινε. Ὅταν ὁ Ἅγιος ἐπληροφορήθηκε τὸ γεγονός, πῆρε μαζί του καὶ ἄλλους ἱερεῖς καὶ πῆγε στὴν πηγή. Τὴ στιγμὴ ποὺ ἔφθασε ἐκεῖ ἀκούσθηκε μία βροντή. Ἀμέσως ἐμφανίσθηκε μπροστὰ του ἕνας δράκοντας, ποὺ εἶχε τὴ φωλιά του στὴν πηγή. Μόλις ὁ Ἅγιος ἔστρεψε τὸ βλέμμα του καὶ εἶδε

    Τὰ ὀστὰ τοῦ θηρίου, ποὺ κατὰ τὴν παράδοση, ἐσκότωσε ὁ Ἅγιος Δονάτος

    τὸ θηρίο, πῆρε στὰ χέρια του τὸ σχοινί, μὲ τὸ ὁποῖο ἐχτυποῦσε τὸν ὄνο ἐπάνω στὸν ὁποῖο ἐπέβαινε, ἐχτύπησε τὸ θηρίο στὴ ράχη, καί ἔπεσε νεκρὸ στὸ ἔδαφος. Στὴ συνέχεια ὁ Ἅγιος εὐλόγησε τὴν πηγή, ἤπιε πρῶτος αὐτὸς νερὸ ἀπ’ αὐτὴ καί, ἀκολούθως, προέτρεπε καὶ τοὺς ἄλλους νὰ πιοῦν χωρὶς κανένα φόβο. Ἐκεῖνοι, πράγματι, ἤπιαν καὶ εὐφράνθηκαν καὶ ἐπέστρεψαν ἀσφαλεῖς στὶς οἰκίες τους.

    Reply
  52. Ανώνυμος

    Ὁ Ἅγιος Δονάτος, Ἐπίσκοπος Εὐροίας, 30 Ἀπριλίου καὶ ἡ ἀνακομιδὴ τῶν λειψάνων του τὴν 29ην Σεπτεμβρίου
    Ὁ Ἅγιος Δονάτος Ἐπίσκοπος Εὐροίας ὁ θαυματουργὸς καὶ πολιοῦχος τῆς Πόλεως Παραμυθίας καὶ ὅλης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.
    Ὁ Ἅγιος Δονάτος ἔζησε καὶ ἔδρασε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ Θεοδοσίου τοῦ Μεγάλου (379-395 μ.Χ.). Ἐγεννήθηκε περὶ τὸ 330 μ.Χ. στὴν Εὔροια καὶ ἐμορφώθηκε στὸ Βουθρωτὸ τῆς Ἠπείρου. Σὲ ἡλικία τριάντα ἐτῶν ἐχειροτονήθηκε Ἐπίσκοπος τῆς ἀρχαίας ἐπισκοπῆς Εὐροίας, τῆς ὁποίας τὰ ὅρια συνέπιπταν μὲ τὰ ὅρια τῆς σημερινῆς Μητροπόλεως Παραμυθίας, Φιλιατῶν, Γηρομερίου καὶ Πάργας.

    Reply
  53. Ανώνυμος

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΒΛΑΜΜΕΝΟ !
    ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
    ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΗΣ!

    Reply
  54. Ανώνυμος

    Αγαπητε φιλε 30 Απριλίου 2011 12:42 π.μ.

    Ο 30 Απριλίου 2011 12:42 π.μ. ειμαι

    Με το να βριζεις αυτον που βριζει ενα τερας,οπως εβισα εγω τον 12 22,ταυτιζεσε ΕΣΥ με το τερας
    Αν και δεν μπορεις βεβαια να το καταλαβεις αυτο…

    διορθωμενο

    Reply
  55. Ανώνυμος

    Αγαπητε φιλε 30 Απριλίου 2011 12:42 π.μ.

    Ο 12 36 ειμαι

    Με το να βριζεις αυτον που βριζει ενα τερας,οπως εβισα εγω τον 12 22,ταυτιζεσε ΕΣΥ με το τερας
    Αν και δεν μπορεις βεβαια να το καταλαβεις αυτο…

    Reply
  56. Ανώνυμος

    12.22 και 12.36 ειστε παρασιτα της κοινωνιας και δυστυχως ο θεος κανει το λαθος να παιρνει κοντα του αγγελουδια αλλα το κανει γιατι τους αγγελους, τους θελει κοντα του ενω τα παρισιτα του ειναι αδιαφορα και τα αφηνει να βασανιζονται στην καταντια τους

    Reply
  57. Ανώνυμος

    30 Απριλίου 2011 12:36 π.μ.

    Αντε και στα δικα σου,φιλε
    Αντε και με αιμα να τρεχει απο τον κωλο σου :-)))

    Η ΚΑΤΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΑΙΔΑΡΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΦΕΝΤΗ ΤΗΣ

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ

    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΓΩ ΕΥΧΗ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ,ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ ΕΜΕΣΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ

    Reply
  58. Ανώνυμος

    Αγαπητέ φίλε 12,22 και 12,36

    Θα σε αποκαλούσα γαϊδούρι γι αυτά που είπες, αλλά δεν θα το κάνω, διότι με αυτό θα προσβάλω αυτό το κατά τα άλλα αξιαγάπητο ζωντανό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

    Reply
  59. Ανώνυμος

    30 Απριλίου 2011 12:36 π.μ.

    Αντε και στα δικα σου,φιλε
    Αντε και με αιμα να τρεχει απο τον κωλο σου :-)))

    Reply
  60. Ανώνυμος

    Δυστυχώς, άλλο ένα υπέροχο ανθρώπινο πλάσμα έγινε αφιέρωση στον βωμό της παράλογης ανθρώπινης ζούγκλας και βορά στα θηρία της αδιαφορίας και του οχαδερφισμού.

    Πόσα άραγε τέτοια πλάσματα θα χρειαστεί να χάσουμε, για να αποκτήσει αυτό το αδιάφορο έθνος την πολυπόθητη παιδεία, σας ερωτώ πόσα.

    Τον πόνο σου αγαπητέ πατέρα δεν μπορεί να σου τον απαλύνει κανείς, παρά μόνο ο χρόνος, την πληγή σου δεν μπορεί να σου την κάνει κανείς να μην ματώνει, παρά μόνο ο χρόνος, την σκέψη σου όμως για τον χαμό του παιδιού σου ούτε ο χρόνος μπορεί να σβήσει και να θολώσει, διότι, πάντα θα έχεις χαραγμένο το πρόσωπο της επάνω στα τείχη της καρδιά σου.

    Σου εύχομαι ολόψυχα, κάποια στιγμή, κάποια μέρα, η ψυχή σου να βρει την γαλήνη, έτσι ώστε, να μπορέσεις να ξαναδείς με στεγνά μάτια αυτόν τον παράλογο κόσμο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

    Reply
  61. Ανώνυμος

    12,22 πρέπει να σε πάτησε μπουλντόζα….και να σου αφαίρεσε το λίγο μυαλό που είχες…

    Reply
  62. Ανώνυμος

    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΙΚΟ!
    ΕΦΥΓΕ ΚΡΥΦΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΑΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΗΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ!
    ΑΠΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!
    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ!
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟΛΙΔΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *