Ο ήρωας πιλότος του Βιετνάμ – Συγκλονιστικό βίντεο!

Νέα στοιχεία του τηλεοπτικού δικτύου ABC φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τις συγκλονιστικές στιγμές της απόδρασης των κατοίκων του Βιετνάμ κατα την διάρκεια της πτώσης της Σαϊγκόν.

Τα νέα αυτα στοιχεία δείχνουν μια άλλη οπτική του πολέμου του Βιετνάμ.

Απίστευτη ειναι η ιστορία ενός πιλότου που έσωσε την οικογένεια του – και ο ίδιος γλίτωσε τον θάνατο – πετώντας την απο το ελικόπτερο του (τύπου Χιούι) στο πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ – USS Kirk. Στη συνέχεια ο ίδιος έπεσε απο το ελικοπτερο καθώς αυτο συνετρίβη στη θάλασσα.

Ο ήρωας πιλότος, δεν ηταν ο μόνος που έσωσε την οικογένεια του με ελικόπτερο, ωστόσο ηταν το μόνο ελικόπτερο που δεν μπορούσε να προσγειωθεί στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο, λόγω μεγέθους.

Αυτο ηταν που ανάγκασε τον πιλότο να “πετάξει” την οικογενεια του – ένα βρέφος 8 μηνών, και 2 παιδιά, 2 και 5 ετών – απο ενα υψός σχεδόν 6 μέτρων στην αγκαλιά των αμερικανών στρατιωτών.
Αφου είδε οτι οι οικογένεια του σώθηκε, με μέγαλη δυσκολία έβγαλε την στολή του και έπεσε στη θάλασσα. Το ελικόπτερο, σχεδόν ταυτόχρονα, έπεσε στη θάλασσα και εξερράγη. Κανείς δεν περίμενε οτι ο πιλότος θα ζούσε, και όμως μετα απο 30 δευτερόλεπτα εμφανίζεται, κοντά στα συντρίμια του ελικοπτέρου!

Η απίθανη ιστορία των πιλότων του Βιετνάμ – καθώς και νέες φωτογραφίες και βίντεο από τη δραματική διαφυγή τους – έχουν αποκαλυφθεί και έχουν μετατραπεί σε ντοκιμαντέρ για το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ενώ οι Αμερικανοί στρατιώτες βοήθησαν και Αμερικανούς αλλα και εκατοντάδες Βιετναμέζους, απο την πρεσβεία στη Σαϊγκόν μεταφέροντας τους στα πλοία που περίμεναν στα ανοικτά των ακτών του Βιετνάμ, μερικοί Νότιο-Βιετναμέζοι, όπως ο ήρωας πιλότος, έπρεπε να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Με μοναδικό όπλο τα μικρά ελικόπτερα τους, που ειχαν πολύ λίγα καύσιμα, πολλοί πιλότοι ακολούθησαν τους αμερικανούς μέχρι το USS Kirk, όπου είχαν τη δυνατότητα να προσγειωθούν στο σκάφος με τις οικογένειές τους.
Αυτος ο τρόπος ηταν η μόνη ελπίδα για να ξεφύγουν απο τα βασανιστήρια και τον σίγουρο θάνατο που τους περίμενε. Η επιχείρηση ονομάστηκε Frequent Wind (Συχνός Άνεμος).

Οι εικόνες των άχρηστων πλέον ελικοπτέρων που έπεφταν στην θάλασσα, έχουν μεινει στην ιστορία.
Η επιχείρηση Frequent Wind έσωσε πάνω από 50.000 από το Νότιο Βιετνάμ. Ο ρόλος του ελικοπτέρου στην αποστολή παραμένει να ειναι ακόμη η μεγαλύτερη εκκένωση με ελικόπτερο στην ιστορία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *