Συγκάτοικοι στο… κόστος

Γεμάτες με αιτήματα συστέγαση επαγγελματιών είναι οι σελίδες των εφημερίδων, καθώς γιατροί,δικηγόροι και πολιτική μηχανικοί αναζητούν «συγκάτοικο», προκειμένου να μοιραστούν τα λειτουργικά έξοδα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα γυναικολόγος που μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1. Αν και κάποτε θεωρείτο ζήτημα πρεστίζ ο γιατρός να λειτουργεί μόνος του ιατρείο στο Κολωνάκι, το ξέσπασμα της κρίσης άλλαξε πολλά, αφού ο εν λόγω θα….
μοιραστεί με άλλους δύο συναδέλφους του λειτουργικά έξοδα σε μια περιοχή με ενοίκιο πάνω από 2.000 ευρώ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και μεσίτες της περιοχής που κάνουν λόγο για εντυπωσιακή αύξηση στα αιτήματα των πελατών τους για συστέγαση. Μάλιστα, όταν η αναζήτηση των επαγγελματιών – κυρίως γιατρών, δικηγόρων και μεσιτών – για «συγκατοίκηση» με συναδέλφους τους δεν καρποφορεί, τότε οι χώροι αδειάζουν για να βρεθούν άλλοι σε γειτονικές και φθηνότερες περιοχές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών Άγγελο Σκιαδά, ακριβές περιοχές όπως το Κολωνάκι, η Γλυφάδα ή η Κηφισιά χαρακτηρίζονται από έντονες τάσεις φυγής, ενώ οι ανάγκες συστέγασης έχουν αυξηθεί κατά 20% σε σύγκριση με το 2010. Χαρακτηριστικό είναι δε πως οι τελευταίες εκτιμήσεις υπολογίζουν τα ανοίκιαστα γραφεία στο Κολωνάκι σε πάνω από το 30% των διαθέσιμων επαγγελματικών χώρων.

http://news.pathfinder.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *