“Άμεση απομάκρυνση των μεταναστών από την Ηγουμενίτσα”

Κάτοικοι και φορείς έκλεισαν για τέσσερις ώρες το λιμάνι της πόλης

“Η Ηγουμενίτσα έχει χαρακτηριστεί τουριστικά ανασφαλής περιοχή, λόγω των μεταναστών. Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά θέλουμε να φύγουν από εδώ οι αλλοδαποί και να ξαναβρεί η μικρή μας πόλη τους ρυθμούς της. Να ξαναγίνει ανθρώπινη”. Αυτά φώναξαν κάτοικοι και…..
φορείς της Θεσπρωτικής πρωτεύουσας, κατά τον 4ωρο αποκλεισμό του λιμανιού, διαμαρτυρόμενοι για την απραξία της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό πρόβλημα.
Η συγκέντρωση ήταν ειρηνική, ωστόσο είχε δυναμικό χαρακτήρα ως προς την απαίτηση των πολιτών να φύγουν οι μετανάστες από την Ηγουμενίτσα. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους πολίτες, που διαδήλωναν, και στους μετανάστες δεν υπήρξε το παραμικρό επεισόδιο.

Επικεφαλής της διαμαρτυρίας ήταν ο Δήμαρχος της Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσενος, ενώ συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης. Παρόντες επίσης ήταν και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κάτσενος κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παππουτσή να μεταβεί στην Ηγουμενίτσα, προκειμένου από κοντά να διαπιστώσει την αφόρητ
η κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί. Όπως σημείωσε, ο Δήμος είναι στο πλευρό των κατοίκων, ωστόσο καταβάλλει προσπάθειες για ανθρώπινη διαβίωση των μεταναστών, όσο αυτοί ζουν στην Ηγουμενίτσα.
Ακόμη διευκρίνισε ότι “είμαστε φιλόξενοι στην Ηγουμενίτσα, ωστόσο πολλοί λίγοι για να αντέξουμε τόσους πολλούς μετανάστες”.

ΣΤΟ “ΚΟΚΚΙΝΟ” Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο τουρισμός μας έχει “χτυπήσει” κόκκινο, εξαιτίας των μεταναστών, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών καταλυμάτων Ηπείρου Χρήστος Ζήγος. Οι τουρίστες, ντόπιοι και ξένοι, αποφεύγουν την Ηγουμενίτσα, γιατί τα τουριστικά γραφεία την θεωρούν “επικίνδυνη” περιοχή.
Και πρόσθεσε: “Έχουμε πάθει ζημιά από τους μετανάστες, όχι μόνο ως επαγγελματίες, αλλά γενικά ως τόπος, ως νομός Θεσπρωτίας”.
“ΔΕΝ ΜΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ”
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεπρωτίας Αλέξανδρος Πάσχος, τόνισε πως πρέπει να παρέμβει η πολιτεία. Είπε συγκεκριμένα: “Βιώνουμε, καθημερινά, έξω από τα μαγαζιά μας, με τη μορφή των… πεινασμένων μεταναστών, το όλο πρόβλημα. Δεν μπορούμε, εμείς, να τους συντηρούμε για πάντα με την ελεημοσύνη μας, ενώ η ανέχεια τους κάνει όλο και πιο απαιτητικούς, όλο και πιο επικίνδυνους. Καλούμε την Πολιτεία να πάρει τα κατάλληλα μέτρα”.
“ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ”
“Η μόνη λύση είναι η απομάκρυνση των μεταναστών από τη Θεσπρωτία”, υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων Γκραικοχωρίου και Λαδοχωρίου Κώστας Ντάσης.
Είπε μεταξύ άλλων: “Οι επιχειρούμενες λύσεις απο τις τοπικές αρχές είναι ατελέσφορες. Οι μετνάστες επιβάλλεται να απομακρυνθούν από τη Θεσπρωτία. Διαδηλώνουμε την απαίτησή μας προς την Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα. Θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ειρηνικά, αντιρατσιστικά, αποφασιστικά και ενωτικά”.
“ΦΟΦΑΜΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ”
Η ηλικιωμένη Μαρία Χρυσικοπούλου μόη της πλησίασε τους δημοσιογράφους και απελπισμένη ανέφερε “ότι φοβάται να μείνει στο σπίτι της”.
Την έκλεψαν πολλές φορές οι μετανάστες και παρά την ηλικία της λέει πως “θα τους επιτεθεί αν ξαναμπούν στο σπίτι της”.
Η.Μ.

www.katoci.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

10 Comments

  1. Ανώνυμος

    Ναι μωρε μη πειτε οτι θελετε η Ελλαδα ειναι για τους Ελληνες γιατι καποιοι μαλακες θα μας πουν ρατσιστες Αϊ στο γερο γερο διαβολο καταντησαμε να ντρεπομαστε να λεμε οτι η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και σ'οποιο αρεσει

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ.
    ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΘΑ ΑΚΟΥΜΕ ?
    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ !!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Οι Ιταλοί ήταν μάγκες όταν βγήκαν στους δρόμους και όποιον έβλεπαν τον έσπαγαν στο ξύλο! Εδώ, δυστυχώς, γίνεται το αντίθετο… Θα μας φάνε σε λίγο, αν δεν κάνουμε κάτι γρήγορα… Οι 300 είναι προδότες και δεν πρόκειται φυσικά ν' ασχοληθούν με τέτοιες πορείες… Θα ήταν καλύτερο να κάναμε κατάληψη κάποιου πανεπιστημίου και να ξεκινούσαμε απεργία πείνας… Είναι αποδεδειγμένο ότι πιάνει…

    Reply
  4. Ανώνυμος

    etsi 6.12 etsi!!!! makrua apo kommata kai xrwmata!! ax poso xairomai pou arxizoun olo kai perissoteroi na to lene ayto!! arxizoun olo kai perissoteroi na ksypnane!! ax ti xara mou deineis 6.12!! kathe fora pou diabazw tetoia anapteronontai oi elpides mou kai feygei ayth h mayrila apo thn kardia mou!!!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    5.48. Αυτό ακριβώς. Πανελλαδική διαμαρτυρία με αιτήματα:

    -Να απελαθούν όλοι οι λαθρομετανάστες

    -Φύλαξη συνόρων από τον στρατό και

    -Διερεύνηση από τους εισαγγελείς όλων των ΜΚΟ που ασχολούνται με αυτούς.

    Και πάνω από όλα, οποιαδήποτε διαμαρτυρία μακρυά από κόμματα και χρώματα. Μόνο για την Ελλάδα μας. Μπράβο στους Ηγουμενιτσιώτες.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ela nte 5.48 ayto tha htan polu kalo!! kai to thema einai oti kanoun ton kosmo na misisei aytoys tous kakomoirous pou psaxnoun ena kainourio mellon. to thema omws einai oti den tha katastrepsoume emis to diko mas gia na swthoun aytoi. den eimai ratsisths alla den mporw na mhn dw oti oi metanastes… lathos lathrometanastes prokaloun problhmata. kai afou einai lathrometanastes, prepei epitelous na kanei kati h hgesias ayths ths "xwras" na to pw? alliws se ligo tha odigisoun aplous polites sthn bia kai ton ratsismo!!

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ. ΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠ ΘΑ ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ. ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ. ΞΕΝΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ;;;; ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *