Ευρωομόλογο και φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τάχθηκε κατά την ομιλία του ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ της έκδοσης εν καιρώ ευρωομολόγων στη ζώνη του ευρώ και διατύπωσε επισήμως την πρόταση για την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών στην Ευρώπη.
«Όταν η ευρωζώνη θα έχει στη διάθεσή της τα….
αναγκαία μέσα για να διασφαλίσει τόσο τη συνοχή, όσο και την πειθαρχία, η έκδοση κοινών ομολόγων θα θεωρείται φυσική και θα είναι επωφελής για όλους», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ομιλία του «για την κατάσταση της Ενωσης».

Σύμφωνα με τον Ζοζέ Μπαρόζο, ο όρος για την έκδοση ευρωομολόγων θα ήταν αυτά να είναι «ομόλογα σταθερότητας», πράγμα που σημαίνει ότι η νομισματική ένωση θα διαθέτει ένα αυστηρό μηχανισμό επιτήρησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας των χωρών της ευρωζώνης.

Ο Ζοζέ Μπαρόζο επιβεβαίωσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υιοθετήσει πρόταση για την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, ο οποίος θα αποφέρει 55 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, τα κράτη μέλη χορήγησαν βοήθεια και εγγυήσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα ύψους 4.600 δισ. ευρώ. Είναι καιρός αυτός ο χρηματοπιστωτικός τομέας να προσφέρει τη δική του συμβολή στην κοινωνία», είπε.

http://www.dailynews24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *