Η διατροφή του… εργασιομανή

Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής και οι απαιτήσεις της εποχής μας ολοένα και αυξάνονται, υποχρεώνοντας τους περισσότερους από εμάς να περνάμε ατελείωτες ώρες στον εργασιακό μας χώρο……..
Και δυστυχώς τις περισσότερες φορές, το φόρτο εργασίας είναι τόσο μεγάλο και ο ελεύθερος χρόνος τόσο λίγος, που ελάχιστοι είναι εκείνοι που θα διαθέσουν έστω και λίγα λεπτά από αυτόν τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο για να παρασκευάσουν τα γεύματα τους από το σπίτι.

Κατά συνέπεια, όχι μόνο οι εργασιομανείς καριερίστες άντρες αλλά η πλειονότητα των εργαζομένων καταλήγουν να τρέφονται με γεύματα εκτός σπιτιού ή να περνάνε ολόκληρη την ημέρα νηστικοί και στη συνέχεια να καταφεύγουν μαζικά σε μεγάλη κατανάλωση. Αυτό έχει ως συνέπεια, αφενός να παραμελούμε την υγεία μας αλλά και να ανεβάζουμε τον δείκτη της ζυγαριά μας.

Μάλιστα, η επιδείνωση του προβλήματος ξεκινά, όταν οι παραγγελίες στη δουλειά περιορίζονται στο γρήγορο φαγητό σε υψηλά κορεσμένα και τρανς λιπαρά (μπέργκερ, πατάτες τηγανιτές, πίστα, σάντουιτς με λιπαρές σως και αλλαντικά), ενώ τα μόνα σνακ που μεσολαβούν μεταξύ των γευμάτων είναι τα μπισκότα και τα τσιπς!

«Δεν είναι καθόλου δύσκολο να οργανώσουμε την εργασιακή μας ημέρα με τέτοιο τρόπο ώστε να εντάξουμε σε αυτή και μια ισορροπημένη διατροφή», τόνισε μιλώντας στην «ELL NEWS» η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος κ. Κάλλια Γιαννιτσοπούλου, συμπληρώνοντας: «Μπορεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι πολλές ώρες εργασίας να μειώνουν τον χρόνο στον οποίο θα μπορούσαμε να ετοιμάσουμε το φαγητό της ημέρας στο σπίτι μας, ωστόσο, ακολουθώντας κάποιες απλές συμβουλές μπορούμε να κερδίσουμε ένα σημαντικό στοίχημα».

Απλά tips για καλύτερη διατροφή στη δουλειά:…………………………..ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *