Νορβηγία: Στοπ στο αρκτικό τζαμί


Ένα σχέδιο ανέγερσης τζαμιού στο πιο βόρειο σημείο του κόσμου διακόπηκε, αφότου η Νορβηγία αρνήθηκε να δεχθεί χρηματοδότηση από Άραβα χρηματοδότη, με την κυβέρνηση να επικαλείται τη Δευτέρα την έλλειψη θρησκευτικής ελευθερίας στη Σαουδική Αραβία, πατρίδα του χρηματοδότη.

“Θα ήταν παράδοξο και αφύσικο να εγκρίνουμε τη χρηματοδότηση που προέρχεται από μια χώρα όπου…..
η θρησκευτική ελευθερία δεν υπάρχει”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ragnhild Imerslund.

Το τζαμί στην Tromsoe, μια πόλη που βρίσκεται στο Αρκτικό Κύκλο, χρηματοδοτείται εν μέρει από δωρεές του Σαουδάραβα επιχειρηματία Hamad al-Gamas, ο οποίος έχει δεσμευθεί να χορηγήσει 20 εκατομμύρια κορώνες (2,5 εκατομμύρια ευρώ) για το έργο, σύμφωνα με αναφορές που κάνουν τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.

“Ο δωρητής έθεσε ως προϋπόθεση οι νορβηγικές αρχές να υποβάλλουν γραπτή έγκριση”, είπε στον εκφωνητή NRK, εκπρόσωπος της οργάνωσης που θέλει να κτίσει το τζαμί.

“Σε περίπτωση απουσίας της έγκρισης αυτής, είναι φυσικό το σχέδιο να ανασταλεί», είπε.

Νωρίτερα φέτος η κυβέρνηση αρνήθηκε να εγκρίνει την έγερση μουσουλμανικού τεμένους στην πρωτεύουσα, στο Όσλο, για τον ίδιο λόγο.
Η Νορβηγία ενημέρωσε σχετικά τη Σαουδική Αραβία για την απόφαση αυτή τον περασμένο μήνα, είπε ο Imerslund.

http://redskywarning.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    και μεις θα τους το φτιαξουμε απο τα χρηματα των εξαθλιωμενων πολιτων? ρε ουστ στους εκσυγχρονισμενους και "πονοψυχους" ραγιαδες (σ.σ.: και εξαθλιωμενοι να μην ειμασταν, απο που κι ως που να δωθουν χρηματα απο το κρατος(που τα παιρνει απ'τους πολιτες) και που υποτιθεται πρεπει να χρησιμοποιουνται για παροχες και υπηρεσιες προς τους πολιτες του κρατους. Οι λαθρο δεν ειναι πολιτες. ειναι ατομα που βρισκονται παρανομα στη χωρα μας.Αλλωστε, λενε οι πολιτικοι μας, πως δεν θα μεινουν μονιμα. Αρα τι χρειαζεται τζαμι? Αυτη η ελευθερια και "φιλοξενια" χωρις ορια μας τρωει και προβλεπω να μην μενει κοκαλακι…

    Reply
  2. panais

    Μπράβο στους Νορβηγούς.Άγγελε μπράβο σου και σένα για την σοφία που ξεστόμισες…μακάρι να είσαι και σοφός!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    φαντασου οι νορβηγοι που δεν φημιζονται για την πιστη τους .κι εδω οι ελληναρες κυνηγανε οπου βρουνε χριστο και αγιους . πιο κατω η ελλαδα δεν ειχε παει ποτε αλλωτε τελικα .
    αγγελος

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *