Πρωθυπουργός και υπουργός οικονομικών ο Σαμαράς όταν γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ.

Εισηγήσεις να αναλάβει ως μελλοντικός πρωθυπουργός και την «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργού οικονομικών δέχεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. από στενούς συνομιλητές του.
Κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι με το κύρος του – και κυρίως ως γνώστης των οικονομικών – ο Αντώνης Σαμαράς θα μπορέσει πιο εύκολα να προωθήσει τον στόχο της…..
επαναδιαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

«Θα μπορούσε να διατηρήσει και τη θέση του υπουργού οικονομικών τόσο για συμβολικούς, όσο και για ουσιαστικούς λόγους, μέχρι να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας και να μπει η χώρα σε μια άλλη τροχιά», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας από τους συνομιλητές του, που υποστηρίζει φανατικά αυτήν την άποψη.

Πολλοί μάλιστα στη Ν.Δ. θεωρούν ότι πρόκειται για μια αυτονόητη εξέλιξη, αφού και σήμερα ο κ. Σαμαράς διατηρεί ο ίδιος τη θέση του τομεάρχη Οικονομικών πλαισιωμένος από τους αναπληρωτές του, Σταϊκούρα και Μηταράκη.

Αυτό αναμένεται να είναι και το βασικό μέρος του οικονομικού επιτελείου – εφόσον η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση – ενώ σε νευραλγικά οικονομικά πόστα θα αξιοποιηθούν σύμφωνα με πληροφορίες ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο καθηγητής κ. Μουρμούρας, που είναι και στενοί σύμβουλοι του προέδρου, σήμερα.

http://briefingnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *