«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα ρέε»! Οδηγούν στην εξαθλίωση ανάπηρο Πατρινό


Ένας ανάπηρος Πατρινός ο κος Ιωαννης Γείτονας, βρέθηκε να χρωστά σήμερα στην εφορία το ποσό των 20.000 ευρώ, από την εργασία του που δεν πήγε καλά, κατά το παρελθόν. Μαζί με αυτά και η Αγροτική τράπεζα, που όπως λέει ο ίδιος του βγάζει το σπίτι σε πλειστηριασμό, γιατί υπάρχει χρέος από το δάνειο με το οποίο το απέκτησε.
Ο κος Γιάννης πατέρας τριών κοριτσιών, κατά την διάρκεια των ετών που πέρασαν αρρώστησε και η ασθένεια του δημιούργησε μόνιμη αναπηρία, από την οποία σήμερα παίρνει την «αστρονομική» σύνταξη των 500 ευρώ. Είναι όπως λέει ο ίδιος, το μοναδικό του έσοδο, γιατί η αρρώστια του δεν του επιτρέπει να δουλέψει.
Την περασμένη Παρασκευή πήγε στην τράπεζα να πάρει τα χρήματα και εκεί του είπαν πως είναι όλα …

… δεσμευμένα από την εφορία Αργοστολιου, η οποία έχει βεβαιώσει την οφειλή. Σύμφωνα με τον γνωστό δικηγόρο Γιώργο Βγενοπουλο, η πράξη αυτή είναι αντίθετη με τον σχετικό νόμο, που προβλέπει όταν ο οφειλέτης έχει ως μοναδικό εισόδημα σύνταξη η μισθό, να του δεσμεύει το 1/3 του ποσού, προκειμένου αυτός να μπορεί να ζήσει με τα στοιχειώδη.

Στην περίπτωση του κου Γείτονα όμως η εφορία Αργοστολιου δεν τήρησε το γράμμα του νομοθέτη, καταδικάζοντας τον δυστυχή Πατρινό σε μια άνευ προηγουμένου εξαθλίωση, ενώ προκειμένου να βρει το δίκιο του θα πρέπει τώρα να κάνει μια σειρά ενεργειών, που στην πλειοψηφια τους απαιτούν δικηγόρο και κατ επέκταση έξοδα.

Μέχρι όμως να δικαιωθεί τι πρέπει να κάνει για να ζήσει; Να κλέψει η να βγει στην ζητιανιά; Αναλογιζόμενος κανείς την δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, αλλά και τα εκατομμύρια ευρώ που χρωστούν στο κράτος, όλοι αυτοί που σήμερα ακόμα καλύπτονται από μια ιδιότυπη ασυλία και στο παρελθόν απέκτησαν χαρτί διαγραφής χρεών, με νομοθετικές και άλλες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, σίγουρα αναλογίζεσαι πόσο κούφια είναι τα λόγια που ακούγονται για βοήθεια του αδύναμου πολίτη. Κάπως έτσι σούρχεται να φωνάξεις, «φέρτε πίσω τα κλεμμένα ρέε»!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *