ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας ανακοινώνει νέο Μνημόνιο!

Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για “νέο Μνημόνιο”.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης σημειώνει σε δήλωσή του:

«Ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να καθησυχάσει τις Αγορές, τις οποίες όμως δεν αναγνωρίζει, βάζει στο συρτάρι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και ανακοινώνει νέο Μνημόνιο, που ο ίδιος το βαφτίζει Μεσοπρόθεσμο.

Επίσης δηλώνει αποφασισμένος να αποπληρώσει «μέσω του νέου Μνημονίου, μόνον τα δάνεια προς ΕΚΤ και ΔΝΤ και όχι τις υποχρεώσεις μας προς τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, από τους οποίους όμως, ζητά την αλληλεγγύη τους».

«Όμως, προϋπόθεση για την αποπληρωμή των δανείων προς ΕΚΤ και ΔΝΤ είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την οποία αρνείται και η καταβολή της δόσης των 7,5 δις, την οποία δεν θέλει» συνεχίζει ο κ. Καραγκούνης.

Όσον αφορά στις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για αντιμετώπιση του πελατειακού κράτους και για πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, διερωτάται: «Πώς όμως θα πετύχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, όταν μόνον οι άμεσες παροχές του ξεπερνούν τα 12 δισ;», ενώ για την καταπολέμηση του πελατειακού κράτους διερωτάται πως θα το καταφέρει όταν καταργεί την αξιολόγηση και ανακοινώνει την πρόσληψη χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα χωρίς ΑΣΕΠ και αξιοκρατία.

Τι είδους μεταρρυθμίσεις υπόσχεται, όταν ήδη έχει ανακοινώσει την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, την ακύρωση του ανοίγματος επαγγελμάτων, την επαναφορά των αιωνίων φοιτητών και τόσα άλλα;

Ο κ. Τσίπρας μπορεί να προσπαθεί να ξεγελάσει τις συνιστώσες του, αλλά οι χειρισμοί του είναι επικίνδυνοι για τη χώρα».

ysterografa.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *