«Αχταρμάς κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν το σώζουν Σταθάκης και Δραγασάκης»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Φωτεινή Πιπιλή η οποία σημείωσε πως οι ελάχιστες σοβαρές φωνές που υπάρχουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν το αποτρέπουν από το να θυμίζει… «αχταρμά»!

«Οι κύριοι Σταθάκης και Δραγασάκης είναι σοβαροί, αλλά ανήκουν σε ένα κόμμα που δεν έχει συγκροτημένη ευρωπαϊκή στρατηγική» τόνισε η Φωτεινή Πιπιλή μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι και πρόσθεσε: «Μέσα στις δεκάδες χιλιάδες στελέχη και βουλευτές θα γίνουν μπουρλότο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης αχταρμάς και λιγοστές σοβαρές φωνές, δεν αρκούν για το σχηματισμό μίας κυβέρνησης που θα έχει «συγκροτημένη οικονομική άποψη».

Η κ. Πιπιλή υπογράμμισε πως οι θέσεις των «σοβαρών συντελεστών του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ» διαψεύδουν «τους τσαμπουκάδες του στιλ ‘θα σκίσω τα μνημόνια» ενώ αναφερόμενη στις επαφές με την τρόικα στο Παρίσι και την επικείμενη αξιολόγηση, τόνισε πως το μόνο θέμα όπου η κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει καμία υποχώρηση είναι το ζήτημα της υπερφορολόγησης,. «Οι έλληνες πολίτες δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τα φορολογικά βάρη «Όλα τα άλλα μπορούμε να τα διαπραγματευτούμε, αυτό δεν διαπραγματεύεται», ανέφερε.

Την ίδια στιγμή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης επιμένει στην άποψή του για ενδεχόμενη επιμήκυνση του χρέους στα 100 χρόνια . Ο κ. Σταθάκης υπενθύμισε πως πάγια θέση του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η διαπραγμάτευση στην οποία θα προχωρήσει και θα περιλαμβάνει «κούρεμα» του χρέους κατά 50%. Σε ερώτηση για το αν μία μεγαλύτερη επιμήκυνση θα ικανοποιούσε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταθάκης απάντησε πως «αν είναι 100 χρόνια τους ευχαριστούμε, ‘ναι’» ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει υπέρ σε περίπτωση που έρθει πρόταση στη Βουλή για επιμήκυνση 70 χρόνων απάντησε: «Καλά θα δούμε τι θα κάνουμε».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *