Οι Κομισάριοι, οι υποτακτικοί και η νέα γαλέρα της ΕΡΤ

Γράφει ο Εργατοπατέρας

Περισσότερο για κλάματα παρά για γέλια είναι όλα όσα διαδραματίζονται στον πρώτο όροφο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, εκεί που χτυπάει η «καρδία» της «αδέσμευτης» και αντικειμενικής ενημέρωσης της ελληνικής Βόρειας Κορέας.

Δημοσιογράφοι, δακτυλογράφοι, κλητήρες (πρώην και νυν), κυκλοφορούν αριστερά-δεξιά κρατώντας ένα χαρτί στο χέρι όπως στο σίριαλ που προβάλει η ΕΡΤ, το γνωστό newsroom. Ένας εικονικός τεχνητός εργασιακός οργασμός για τον ΤΗΛΕΒΟΑ της Αγίας Παρασκευής, που η τηλεθέασή του πέτυχαν να πάει σε χειρότερα ποσοστά και από την Σαμαρική ΝΕΡΙΤ!

Τρόμος και φόβος στον πρώτο όροφο είναι οι Κομισάριοι, οι οποίοι από «εργατοπατέρες» πριν κλείσει η ΕΡΤ έγιναν σε μια νύχτα αφεντικά με ύφος χιλίων καρδιναλίων: φωνάζουν, αλλάζουν κείμενα που δεν τους αρέσουν και δίνουν εντολές.

Στην παλιά ΕΡΤ κάποιοι από αυτούς, ήταν αρχισυντάκτες με 2-3 ώρες εργασίας σε δελτία – εκπομπές καθημερινά και όσοι ξέρουν καλά στην ΕΡΤ οι τηλεφωνήτριες έδιναν καθημερινή «μάχη»  για να τους σηκώσουν απ τα κρεβάτια τους για να πάνε στα ρεπορτάζ. Χθες λοιπόν συγκλήθηκε «εκτάκτως» σύσκεψη στο ελεύθερο ρεπορτάζ στην οποία άπαντες ενημερώθηκαν ότι «πρέπει να δουλεύουν περισσότερο» να φέρνουν θέματα.

Σε ποιούς… στους πρώην «ξαπλώπουλους» και μάλιστα έγινε ο κακός χαμός όταν κάποιος ψέλλισε τη λέξη ρεπό. «Ρεπό δικαιούμαστε μόνο εμείς και όχι εσείς που ήσασταν στη ΝΕΡΙΤ. Αν δεν ήμασταν ΕΜΕΙΣ δεν θα άνοιγε η ΕΡΤ. Εμείς δουλεύαμε χωρίς λεφτά πρωι-μεσημέρι-βράδυ απέναντι στην ΕΡΤopen χωρίς ρεπό. Δουλέψτε και αφήστε τα αυτά. Αντί να μας ευχαριστείτε…ζητάτε και ρεπο???». Με άλλα λόγια…η γαλέρα της γαλέρας.

Η παρουσία της Προέδρου της Βουλής στο άνοιγμα της ΕΡΤ δεν ήταν καθόλου τυχαία όπως και το 24ωρο γλύψιμο που πέφτει καθημερινά στο θεάρεστο έργο της.

Μάλιστα οι Κομισάριοι έχουν φτιάξει και ένα μηχανισμό δικό τους με υποτακτικούς-πιστολέρο εντός της ΕΡΤ και δεν αφήνουν κανέναν άλλο δημοσιογράφο να παίξει θέμα του ενδιαφέροντός τους.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που έγινε χθες.

Στη σύσκεψη του πολιτικού ρεπορτάζ, καθορίστηκαν τα θέματα που πρέπει να παίξουν στο κεντρικό δελτίο.

Όταν έφτασε η ώρα της συζήτησης για το θέμα «Κωνσταντοπούλου-Στουρνάρας», η Κομισάριος επιτακτικά είπε: «αφήστε το αυτό. Θα το μοντάρουμε». Έδωσε το θέμα στη ρεπόρτερ της επιλογής της…και όπως αντιλαμβάνεστε το ρεπορτάζ απέκτησε την «αντικειμενικότητα» που έπρεπε.

Αντίστοιχο συμβαίνει και στα «ελεύθερα ρεπορτάζ».

Οι πρώην ΝΕΡΙΤες είναι οι νέοι αγγαρειομάχοι της γαλέρας και ο συντονιστής-κομισάριος-παπάκιας χτυπάει το ταμπούρλο…
πηγη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *