Ζητούν τον άμεσο διορισμό τους


Με κόπο και θυσίες πέτυχαν τον διορισμό τους στο Υπουργείο Οικονομικών, μέσω του ΑΣΕΠ, νοίκιασαν σπίτια και προγραμμάτισαν τη ζωή τους έχοντας ως δεδομένο ότι από τον Φεβρουάριο θα εργάζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά παραμένουν άνεργοι.
Ο λόγος για τους 877 επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ της 4ης Απριλίου 2009 (προκήρυξη 1Γ/2008). Πρόκειται για τελωνειακούς και εφοριακούς, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχικές διαβεβαιώσεις, επρόκειτο να απορροφηθούν σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.
Πλέον, όμως, το Υπουργείο οριοθετεί τον διορισμό τους μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013! Δηλαδή, σχεδόν μετά από….
.

τέσσερα χρόνια.
Σε μία κίνηση απόγνωσης -όπως τη χαρακτηρίζουν- οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ απέκλεισαν από τις 7:00 το πρωί το Υπουργείο Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος, εμποδίζοντας την είσοδο των εργαζομένων. Δηλώνουν όμηροι της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης. Είναι επί της ουσίας άνεργοι, αναφέρουν, αλλά δεν «απολαύουν» καν των προνομίων του ΟΑΕΔ.

Αρχική τους πρόθεση ήταν να συναντήσουν τον Υπουργό, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Όπως ενημερώθηκαν ωστόσο, θα τους δεχτεί στις 12:00 η κ. Χατζή, συνεργάτης του Υπουργού.

Λίγο πριν τις 10:00 το πρωί στο Υπουργείο έφτασε το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο έγινε δεκτό με συνθήματα από τους διαδηλωτές.

Το αίτημά τους ένα: Να διοριστούν άμεσα. Εάν δεν συμβεί αυτό, τότε απειλούν ότι θα καταθέσουν μαζικές αγωγές σε βάρος του Δημοσίου, απαιτώντας την αποζημίωσή τους για όσο καιρό παραμένουν άνεργοι.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *