Γιατρός καταχώρησε την ομοφυλοφιλία ως «χρόνια πάθηση» ! ! !

Ένας άνδρας, ο οποίος έχει εκφράσει δημοσίως την ομοφυλοφιλία του, κατέθεσε μήνυση εναντίον της γιατρού του, επειδή στον ιατρικό του φάκελο έχει καταχωρήσει την ομοφυλοφιλία του ως «χρόνια πάθηση»…
Το 2013 ο Μάθιου Μουρ (Matthew Moore) ανακάλυψε ότι η
γιατρός του, Ελέιν Τζόουνς (Elaine Jones), είχε καταχωρήσει την ομοφυλοφιλία του ως «διαταραχή» στον ιατρικό του φάκελο.

Της ζήτησε να το βγάλει, να το σβήσει από τον φάκελο και πήρε στη συνέχεια «αποδείξεις» ότι όντως ο ιατρικός του φάκελος άλλαξε.

Ωστόσο, ένα χρόνο μετά, ο Μουρ βρήκε ότι το να είναι ομοφυλόφιλος συνέχιζε να είναι καταχωρημένο ως «πρόβλημα» στον φάκελό του.

Ο Μουρ έγραψε μια επιστολή διαμαρτυρίας στον ιατρικό σύλλογο του Torrance Memorial και έλαβε μια απολογητική απάντηση. Θεωρώντας ότι το θέμα έχει λήξει δεν ασχολήθηκε ξανά, μέχρι τον Μάιο όταν χρειάστηκε τον ιατρικό του φάκελο. Εκεί προς μεγάλη του έκπληξη είδε ότι ενώ η «ομοφυλόφιλη συμπεριφορά» είχε αποσυρθεί, είχε μεταφερθεί ως υποσημείωση κάτω από τα «χρόνια προβλήματα».

Τον Ιούλιο ο Μουρ κατέθεσε αγωγή κατά της Τζόουνς και του Torrance Memorial, κατηγορώντας τους για συκοφαντική δυσφήμιση και πρόκληση συναισθηματικής βλάβης. Τελικά η Τζόουνς υπερασπίστηκε την απόφασή τους να καταχωρήσει την ομοφυλοφιλία ως διαταραχή στον φάκελο του Μουρ, υποστηρίζοντας ότι η ιατρική κοινότητα πάει «μια μπρος και μια πίσω» στο εάν κάποιος να είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος είναι μια «χρόνια κατάσταση», αγνοώντας βεβαίως το γεγονός ότι η ομοφυλοφιλία έχει πάψει να θεωρείται διαταραχή στις ΗΠΑ από το 1973.

Ο Μουρ εξήγησε γιατί κατέθεσε την αγωγή: «Δεν θέλω κανένας gay, λέσβια, τρανσέξουαλ, ή μπάισεξουαλ να ακούσει ποτέ από γιατρό ότι οι ερωτικές του επιλογές δεν είναι φυσιολογικές».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *