Βρετανικό Μουσείο: Είμαστε το καταλληλότερο μέρος για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Το Βρετανικό Μουσείο επανέλαβε την άρνησή του να επιστρέψει τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι είναι το καταλληλότερο μέρος για να βρίσκονται και υπενθύμισε ότι προτίθεται να τα… δανείσει για ορισμένο χρονικό διάστημα.

“Το πιο κατάλληλο μέρος για τη φιλοξενία των γλυπτών είναι το Βρετανικό Μουσείο, το οποίο είχε πάντα στόχο να ωθεί κάθε φιλομαθή άνθρωπο να…..
ερευνά τους διάφορους τρόπους με τους οποίους ο κόσμος είναι οργανωμένος σε κοινωνίες”, δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Australian o διευθυντής του μουσείου, Νιλ ΜακΓκρέγκορ.

Υποστήριξε μάλιστα ότι στην Αθήνα τα μάρμαρα μπορούν να θεωρηθούν κομμάτι της ελληνικής ιστορίας ενώ στο Λονδίνο κομμάτι της ιστορίας του κόσμου.

“Είναι σημαντικό να θυμόμαστε -και ιδιαίτερα εμείς οι Ευρωπαίοι- ότι η ελληνική ιστορία είναι μια ανάμεσα σε πολλές άλλες, οι οποίες δεν είναι καν ευρωπαϊκές. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος νομίζω να θεωρήσουμε ότι η Μεσόγειος είναι το κέντρο του κόσμου, το οποίο δεν είναι”, υποστήριξε ο ΜακΓκρέγκορ.

Επεσήμανε ότι “η παρουσίαση εκθεμάτων από διαφορετικές κουλτούρες μαζί -το ένα δίπλα στο άλλο- δίνει την ελπίδα για την προώθηση της κατανόησης και της ανοχής διαφορετικών πολιτισμών” και αναφέρθηκε στον αθηναϊκό τρόπο διακυβέρνησης μιας κοινωνίας όπως υπήρχε στην αρχαιότητα ως “αναμφισβήτητα τον καλύτερο”. Ωστόσο πρόσθεσε ότι ” είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι υπήρχαν και άλλοι τρόποι δημιουργίας μιας αρμονικής κοινωνίας, όπως στην Κίνα και την Περσία”.

Το Βρετανικό Μουσείο φιλοξενεί περισσότερα από 10 εκατομμύρια πολύτιμα και σπάνια αντικείμενα, έχει στο δυναμικό του πάνω από 1000 άτομα, ενώ οι επισκέπτες του ανέρχονται στα σχεδόν 6 εκατομμύρια το χρόνο.

enet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΟΣΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙ…ΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΙΜΟΧΝΩΜΑΣΤΕ
    ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ "ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ
    ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΓΙΣΤΑΝΩΝ-ΑΡΧΙΚΛΕΠΤΩΝ
    ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟ ΘΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ………..ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Φίλε μου 10.35, ψάξε μόνος σου να μάθεις πώς τα "συντήρησαν", θα φρίξεις. Βάρβαροι ήταν και βάρβαροι παραμένουν οι Άγγλοι. Για μας, όμως, ρε παιδιά πότε θα κάνει ξαστεριά; Για πόσο θα ανεχόμαστε τους ποικιλόχρωμους προδότες; Ας τους διώξουμε και όλα θα φτιάξουν. Τότε θα έρθουν και τα γλυπτά στην πατρίδα.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Η ΜΕΛΙΝΑ ΠΕΘΑΝΕ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΄΄ΔΗΘΕΝ΄΄ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ,ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ;;;;;

    ΑΑ ΤΟ ΒΡΗΚΑ !!!!

    Η ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΑ ΑΛ-ΣΑΛΕΧ!!!!!!!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΞΥΠΝΙΣΤΕ ΡΕ!ΕΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΜΑΣ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ 60-70% ΤΩΝ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥΣ…!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΙΚΟΙ, ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ,ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ.

    ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΠΑΘΟΣ!!!

    ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ!!!!

    Reply
  6. Ο ΔΗΜΙΟΣ

    ΚΡΑΤΗ ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΛΙΓΗ ΛΑΜΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Φθηνή δικαιολογία ότι είναι το καταλληλότερο μέρος για να βρίσκονται. Οι συνθήκες είναι απαράδεκτες. Εμείς έχουμε τώρα πολύ καλλίτερο μουσείο. Η πολιτική τους παραμένει σταθερά ανθελληνική.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    9:48 , αλήθεια λες, όντως εχουν αρπάξει απο παντού. Ωστόσο δεν τους αδικώ εντελώς για αυτο που λενε γιατι εμεις αφήνουμε κατι κρετίνους να κρεμάνε πανώ, ενω ακομα και σε αυτο το βρετανικό μουσείο (που τα εκλεψαν και τα εγδαραν κλπκλπ) αν το έκανε αυτό κανενας ΤΩΡΑ στα μαρμαρα πρωτα θα του έσπαγαν τα χέρια και μετα θα το συζήταγαν..

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *