Χωρίς τη ΓΣΕΕ ο διάλογος με τους κοιν. εταίρους


Δεν συμμετέχει η ΓΣΕΕ στο διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ο οποίος ξεκινά σήμερα.

Χωρίς τη ΓΣΕΕ θα ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι το ποσοστό των απολύσεων που πρόκειται να αυξηθεί από το 2% στο 4% για τις επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερους από 200 εργαζόμενους.

Το ύψος της αποζημίωσης θα συζητηθεί σε διαβούλευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και ως τον Δεκέμβριο του 2010 θα υπάρξει Προεδρικό Διάταγμα που θα καθορίζει επακριβώς το νέο καθεστώς.

Η πρόταση του υπουργείου Εργασίας που θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων προβλέπει τη διατήρηση του σημερινού ύψους των αποζημιώσεων, αλλά το ποσό να χορηγείται σε 6 μηνιαίες δόσεις χωρίς προκαταβολή.

Υπό κατάργηση είναι και το δικαίωμα της μονομερούς προσφυγής στον ΟΜΕΔ. Πλέον οι όροι για την προσφυγή στον οργανισμό θα καθοριστούν μετά τη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους από το υπουργείο Εργασίας.

www.kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *