Νέο μέτωπο ανοίγεται στην Μαύρη Θάλασσα

Επόμενος σταθμός Βουλγαρία; Πρόωρες εκλογές, όπου η χώρα θα κληθεί κατά τα φαινόμενα να αποφασίσει μεταξύ ΕΕ-Η.Π.Α. και South Stream (Ρωσία). Τι θα γίνει άραγε, αν το αποτέλεσμα δεν ….
αρέσει στους Δυτικούς; Θα έχουμε γεγονότα Ουκρανίας και στην Βουλγαρία; Και ξαφνικά παραίτηση της κυβέρνησης στην Βουλγαρία μετά την απόφαση του σοσιαλιστικού συγκυβερνώντος κόμματος να «παγώσει» το ρωσικό σχέδιο South Stream, υποκύπτοντας στις πιέσεις ΕΕ και Η.Π.Α.

Τα άλλα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, αφού άσκησαν έντονη κριτική για αυτή την απόφαση, ανάγκασαν τον πρόεδρο του σοσιαλιστικού κόμματος, μετά και την ήττα στις ευρωεκλογές, να οδηγήσει το όλον θέμα στον βουλγαρικό λαό, κατά πάσα πιθανότητα τον Ιούλιο.

Η Βουλγαρία θα κληθεί λοιπόν να αποφασίσει μεταξύ της λιτότητας και της αναβάθμισης της βουλγαρικής οικονομίας και γεωστρατηγικής θέσης μέσω του αγωγού South Stream. Τι θα γίνει άραγε, αν το αποτέλεσμα δεν αρέσει στους Δυτικούς; Θα έχουμε γεγονότα Ουκρανίας και στην Βουλγαρία;

Όλα δείχνουν ότι η κρίση της Ουκρανίας απλώνεται προς τα κάτω και αυτή την φορά κοντά στα ελληνικά σύνορα. Ένα νέο μέτωπο φαίνεται ότι ανοίγει στην Μαύρη Θάλασσα, καθώς οι παγκοσμιοποιητές ,που μέσω των πολυεθνικών τους καθοδηγούν τις κυβερνήσεις στην Δύση, προσπαθούν να σφίξουν όλο και περισσότερο τον κλοιό γύρω από την «Αρκούδα».

Ο Πούτιν όμως διοικεί, σε αντίθεση με τους κυβερνήτες-υπαλλήλους Η.Π.Α. και «συμμάχων», και είχε δηλώσει πως κανείς δεν απορρίπτει με προθυμία την ενεργειακή συμφωνία με την Ρωσία, εννοώντας την Βουλγαρία, όπερ και εγένετο. Η συνέχεια λογικά τον Ιούλιο…

ΠΥΓΜΗ.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *