Πούτιν: Οι ΗΠΑ προωθούν την αποσταθεροποίηση

Με τις παράνομες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η Δύση, με  κύριο «ενορχηστρωτή» τις ΗΠΑ, κατάφεραν να «απελευθερώσουν το τζίνι από το μπουκάλι»  και να
ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου με «πολύχρωμες επαναστάσεις»: Η βαρυσήμαντη ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο 11ο διεθνές φόρουμ του Valdai Club, στο Σότσι, προκάλεσε αίσθηση και έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από τα διεθνή ΜΜΕ.
Τονίζοντας και ο ίδιος την ανάγκη για την αλλαγή του πλαισίου των διεθνών σχέσεων, βάση της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης που διαμορφώνεται συνεχώς και «επιβάλλει» νέους όρους, πάντα με σεβασμό στα δικαιώματα του άλλου, ο Πούτιν επέκρινε τις ΗΠΑ πως το μόνο που κάνουν είναι να επιβάλλουν μονομερώς και ανεξέλεγκτα τους δικούς τους κανόνες, αδιαφορώντας για την αποσταθεροποίηση που προκαλούν, καθώς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα δικά τους, προσωπικά οφέλη. «Θέλουν να φτιάξουν τον κόσμο στα μέτρα τους… Κάθε χώρα που δεν συμφωνεί με τα σχέδια της Ουάσινγκτον, μπαίνει αυτόματα στη μαύρη λίστα».

Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε πως οι Αμερικανοί, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τους νεοναζί αλλά και τους τζιχαντιστές.

Για τον πρόεδρο Πούτιν, η ευθύνη της μακρόχρονη δράση της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή βαρύνει αποκλειστικά τον Λευκό Οίκο, με την εσφαλμένη και αδιέξοδη πολιτική που επαναλαμβάνει εδώ και δεκαετίες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος για την αμερικανική χρηματοδότηση των Μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν, κατά τη δεκαετία του ’80, προκειμένου να “χτυπήσουν” την Σοβιετική Ενωση, γεγονός που γύρισε μπούμερανγκ, όταν η στήριξη των ΗΠΑ οδήγησε στη δημιουργία και την γιγάντωση των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα, την οποία σήμερα ο Λευκός Οίκος την κατατάσσει στους χειρότερους εχθρούς του, και της ανθρωπότητας εν γένει..

Εντύπωση επίσης προκαλεί, σύμφωνα με τον Πούτιν, και η στάση της Δύσης, η οποία, συστηματικά, κάνει τα «στραβά μάτια» όταν πρόκειται για την καταπάτηση της τρομοκρατίας στη Ρωσία και την Κεντρική Ασία: «Δεν παύει ποτέ να με εκπλήσσει το πώς οι εταίροι μας, επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια καταστροφικά λάθη»  σχολίασε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Πούτιν.

http://www.briefingnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *