ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Εφετείο: Χαμηλοί τόνοι απ’ τους δικηγόρους


Xαμηλοί τόνοι των δικηγόρων για το Εφετείο

Χαμηλούς τόνους κρατά τώρα ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, σε σχέση με την ίδρυση του Εφετείου στο Ηράκλειο.
Μετά την δημοσιοποίηση της επίσημης κυβερνητικής πηγής πως το Εφετείο στο Ηράκλειο πρόκειται να λειτουργήσει από τις 16 Σεπτεμβρίου, η ικανοποίηση είναι έκδηλη στο σύνολο του δικηγορικό κόσμου, αλλά…
.

…και των Ηρακλειωτών.
Παρ’ όλα αυτά, ο Δικηγορικός Σύλλογος επιλέγει την τακτική των ηπίων τόνων, προκειμένου να μην υπάρξουν “εκπλήξεις” της τελευταίας στιγμής. Σ’ αυτό το πλαίσιο άλλωστε έγινε και η προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους φορέων το Σάββατο στα γραφεία του Συλλόγου.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ευχαρίστησαν το σύνολο των φορέων, αλλά και των παριστάμενων βουλευτών για την συμβολή τους στον αγώνα ίδρυσης του Εφετείου. Ζήτησαν όμως παράλληλα, να μην υπάρξουν συναισθηματικές εξάρσεις ή νικητήριοι παιάνες, οι οποίοι θα δημιουργήσουν τριγμούς στο οικοδόμημα των θετικών εξελίξεων.
Γνωρίζοντας ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου, πως οι αντιδράσεις από πλευράς Χανίων θα είναι έντονες, κινείται στη λογική της ηπιότητας, προκειμένου η ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για το Ηράκλειο προς όφελος ολόκληρης της Κρήτης, να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα.
Ερωτηματικά παρ’ όλα αυτά σε σχέση με την ίδρυση του Εφετείου προκαλεί η ανακοίνωση του προϋπολογισμού, σύμφωνα με την οποία πρόκειται να διατεθούν 320.000 ευρώ για την ίδρυση τεσσάρων Εφετείων. Τόσο ο Δικηγορικός Σύλλογος, όσο και οι εκπρόσωποι των φορέων εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις αναφορικά με την ανακοίνωση του ποσού, αφού η ίδρυση ενός Εφετείου θεωρείται αδύνατη με προϋπολογισμό μόλις 80.000 ευρώ, αν η κατανομή γίνει ισόποσα.
Σε κάθε περίπτωση όμως, η εξέλιξη κρίνεται θετικά και η ικανοποίηση είναι έκδηλη.
Στην “αντίπερα όχθη” ωστόσο των Χανίων, η κατάσταση είναι εντελώς διαφοροποιημένη, αφού το ενδεχόμενο ίδρυσης Εφετείου στο Ηράκλειο, κρίνεται ιδιαίτερα αρνητικά.
Για το λόγο αυτό, τους βουλευτές και τους φορείς των Χανίων θέλουν στο πλευρό τους οι δικηγόροι της πόλης, οι οποίοι έχουν ως αίτημα να μη δημιουργηθεί εφετείο ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.
Οι δικηγόροι των Χανίων στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε το Σάββατο αποφάσισαν να απέχουν από σήμερα από τα καθήκοντά τους, ενώ παράλληλα θα κλείσουν, όπως προειδοποιούν και τα δικηγορικά τους γραφεία για μια εβδομάδα. Την περαιτέρω στάση τους θα επανακαθορίσουν σε νέα γενική τους συνέλευση, την Παρασκευή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Χανιώτες δικηγόροι κατά την διάρκεια της συνάντησής τους με τους βουλευτές και φορείς του νομού, άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο και πρόσθετων κινητοποιήσεων, όπως ο αποκλεισμός των δημοσίων οικονομικών υπηρεσιών του νομού.
Ζήτησαν παράλληλα απ’ όλους τους αιρετούς του νομού την ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου τιμής που προβλέπει, σε περίπτωση που ιδρυθεί έδρα εφετείου ανατολικής Κρήτης, την παραίτηση τους. Οι δικηγόροι ζήτησαν επιπρόσθετα την παρέμβαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, ενώ το θέμα της ίδρυσης εφετείου ανατολικής Κρήτης, θα συζητηθεί αύριο και στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

http://irakliowebradio2.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *