Τσίπρας προς αγρότες: Ο μόνος μορφωμένος και λογιστικά καταρτισμένος να εφαρμόσω το τρίτο μνημόνιο είμαι ΕΓΩ..

Του Βασίλη Ξεσφίγγη
Μελισσοκόμου-Αγρότη

Συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τους πείσει ότι ο θάνατος τους είναι για το καλό τους…

Λογικά θα πρέπει να τους εξήγησε με ποιο τρόπο το 30% των αγροτών που δεν πληρώνει τώρα ΟΓΑ θα καταφέρει να πληρώσει όταν σύμφωνα με τους όρους που αποδέχτηκε στο μνημόνιο οι ασφαλιστικές τους εισφορές θα τριπλασιαστούν…

Γιατί σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΓΑ το 37,3% των ασφαλισμένων του δεν πληρώνει καθόλου εισφορές.
Εύλογα γεννάται το ερώτημα λοιπόν πως θα πληρώσουν όλοι αυτοί όταν οι ασφαλιστικές τους εισφορές τριπλασιαστούν, όπως εύλογο είναι το συμπέρασμα ότι το ποσοστό αυτό θα πολλαπλασιαστεί με μαθηματική ακρίβεια.

Επίσης ο πρωθυπουργός θα πρέπει να τους εξηγήσει για το μέλλον του αγροτικού τομέα στην χώρα και για το πως φτάσαμε να εισάγουμε το 85% των σιτηρών και άλλων αγαθών που χρειάζεται η χώρα.
Με τις ευλογίες της Ε.Ε από μια χώρα με αυτάρκεια σε αγροτικά προϊόντα και σημαντικές εξαγωγές που ήμασταν επί δραχμής, καταντήσαμε μια πλήρως εισαγωγική οικονομία, που της πετάνε ένα ξεροκόμματο ως επιδότηση για να μην γρυλίζει και να σωπαίνει στο καθεστώς καταπίεσης και εκμετάλλευσης που υπόκεινται οι αγρότες της.

Επιπλέον θα πρέπει να καθησύχασε τους αγρότες εκείνους που η ΚΑΠ και η Ε.Ε αναγκάζει να ξεριζώσουν τα αμπέλια τους, για να έχουν Γερμανία και Γαλλία τον πρώτο λόγο στις πωλήσεις κρασιών και σταφυλιών.

Ένας καλός λόγος δικαιολογίας σίγουρα θα πρέπει να ήταν η αρίστης ποιότητας καυσόξυλα που μπορούν να γίνουν τα αμπέλια τους τις κρύες νύχτες του χειμώνα που έρχεται.

Θα τους έπεισε σίγουρα ότι η φορολόγηση τους με 29% επί των κερδών τους και η προκαταβολή με επιπλέον 29% το σύνολο 58% είναι για το καλό τους, προκειμένου να παραμείνουμε στο ευλογημένο ευρώ τους…

Άγνωστο παραμένει ως τόσο πως θα το καταφέρουν αυτό οι αγρότες αφού η τιμή των αγροτικών προϊόντων δεν καθορίζεται με βάση τα έξοδα τους αλλά με βάση τις ορέξεις των εμπόρων του καπιταλιστικού αυτού συστήματος που επέλεξε να υπηρετήσει ο κύριος Τσίπρας.

Όμως και αυτοί οι ίδιοι οι αγρότες θα πρέπει να του υπενθύμισαν πόσο καλά παιδιά είναι και με πόση αφοσίωση εκτελούν την κομματική τους γραμμή, αφού καθόλη την διάρκεια των πεντέμισι χρόνων του μνημονίου δεν βγήκαν ούτε μια φορά στους δρόμους προκειμένου να μην κινδυνεύσει η εκτέλεση των μέτρων της λιτότητας.

Θα του θύμισαν εξάλλου πόσο εύκολα έκλειναν τους δρόμους στο παρελθόν όταν απλά στραβοκοιμόταν κάποιος συνδικαλιστής οποιουδήποτε από τα τρία συστημικά κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ή ΚΚΕ, και θα συντάχτηκαν μαζί του έχοντας ταύτιση απόψεων ως προς την εκτέλεση του απίστευτου πλην όμως επιβεβλημένου μνημονίου.

Αμφότεροι αγρότες και πρωθυπουργός τέλος ανταλλάξουν ανέκδοτα από την εποχή του σκίζω τα μνημόνια μέχρι τώρα που ο λαός κοιμήθηκε ψηφίζοντας ΟΧΙ στα μνημόνια, και ξύπνησε αντιλαμβανόμενος ότι υπερίσχυσε το ΝΑΙ στην λιτότητα.
Κλείνοντας άκουσαν το Αλέξη να τονίζει ότι σύμφωνα με τους εγκυρότατους δημοκόπους ο μόνος μορφωμένος και λογιστικά καταρτισμένος να εφαρμόσω το τρίτο μνημόνιο είμαι ΕΓΩ…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *