Πόσο κοστίζουν φέτος στους Έλληνες οι διακοπές της τελευταίας στιγμής

Οι Έλληνες «κλείνουν» τις διακοπές τους αργότερα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, μόλις 69 ημέρες πριν την καθορισμένη ημερομηνία αναχώρησής τους όταν οι Βορειοευρωπαίοι, οι Γερμανοί ή  οι Αυστριακοί αναζητούν δωμάτιο τέσσερις μήνες πριν και τελικά ‘’κλείνουν’’ 100 ημέρες πριν τις διακοπές τους.

Η… κακή αυτή συνήθεια είναι και το βασικό επιχείρημα- απάντηση από πλευράς των ξενοδόχων, στην ερώτηση γιατί τελικά οι Έλληνες πληρώνουν στην ίδια τους τη χώρα, ακριβότερα τις διακοπές τους σε σχέση με τους ξένους που έχουν κλείσει πολύ νωρίτερα τα τουριστικά πακέτα από το εξωτερικό.

Πάντως, η φετινή χρονιά, παρά τη μεγάλη άνοδο του τουρισμού, θα συνεχίσει να είναι «χρονιά της κρίσης» για το ελληνικό κοινό: Οι Έλληνες, μαζί με τους Πορτογάλους και τους Ούγγρους θα πάνε φέτος διακοπές λιγότερο από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους με 8 και… κάτι προγραμματισμένες ημέρες, ενώ οι πιο προνομιούχοι είναι οι Ρώσοι με περισσότερες από 10 ημέρες.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την επεξεργασία των κρατήσεων της www.trivago.gr για το διάστημα από τον Ιανουάριο έως 15 Ιουνίου του 2014 και για κρατήσεις με περίοδο μεγαλύτερη των 7 ημέρων.

Η έρευνα της trivago δείχνει ότι κι εφέτος οι Έλληνες αποφασίζουν να αναζητήσουν κατάλυμα 73 ημέρες πριν τις διακοπές τους, όταν Γερμανοί και Αυστριακοί αναζητούν κατάλυμα 120 ημέρες πριν.

Στο ίδιο μοτίβο ακριβώς κινούνται και οι Βρετανοί που μαζί με τους Γερμανούς και τους Αυστριακούς, αποτελούν το top 3 των εθνικοτήτων που τελικά οργανώνουν τις διακοπές τους πιο νωρίς.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *